Email: groundhogswe@gmail.com

tisdag 8 december 2015

Manuel Knight parasiterar på John Hrons tragiska död

År 1999 fick Manuel Knight John Hron-stipendiet för sin aktivism mot våld, men han är egentligen en våldsromantiker.

Manuel Knight tycks njuta av att kallas för dödsmaskin, han ler när han medger att han påstår sig ha dödat människor och han ljuger om mängder av titlar. Manuel Knight bedrar inte bara det svenska samhället med sina lögner utan alla de länder han håller sina föreläsningar i.

Vad som dock är sant är att Manuel Knight har ett häftigt temperament och tycks se våld som en förstahandslösning för att nå sina mål, även om han predikar motsatsen som den falske profet vi har beskrivit honom som. Till Aftonbladets reporter Erik Olkiewicz sade han 2010/2011 följande:

imagebam.com

"-En gång gick det så långt att jag sa till killen: "Okej, jag ser att det här inte går att undvika. Så här gör vi. Vi går bort där det inte finns några andra människor. Det handlar om dig och mig. Men bara en av oss kommer tillbaka. Hoppas du fattar", Då sa han "iiihhh". Jag sa: "Jag slutar inte slå förrän jag ligger död. Jag slutar inte banka förrän du ligger livlös. Vill du göra det eller ska jag köpa dig en öl? Då sa hans kompisar "Lägg ned det nu". Då fattade han."

Ovanstående intervju gjordes mer än ett decennium efter att Manuel Knight fått det prestigefylla John Hron-stipendiet Vi beklagar djupt det som hände John Hron och det som drabbade hans familj, men minnet av John skall inte smutsas av att en person som Manuel Knight föräras detta stipendium. Enligt vår uppfattning är Manuel Knight sannolikt en av de sämsta kandidater vi kan tänka oss till att få det här priset; till och med Paolo Roberto, en annan person som med stor aggressionsproblematik, skulle vara ett bättre alternativ.

Manuel Knight har sedan år 1999 konsekvent använt stipendiet för att ge legitimitet åt sitt bedrägeri, som till exempel att han skulle vara Special Forces, deltagit i flera krig och varit en person som dödat människor. I återkommande intervjuer kallas han för en "dödsmaskin" och han tycks inte ha något problem med det epitetet. Manuel Knight är än idag en explosiv och farlig människa och tvekar uppenbarligen inte att ta död på en annan medmänniska om han känner sig utmanad och detta visar med all önskvärd tydlighet hur han även lyckats dupera dem som utsåg honom till vinnare av John Hron-stipendiet.

Allt detta är beklagligt. Lika beklagligt är det att svenska journalister är så lätta att bli lurade och bländade av en charmör. Ett tydligt tecken på att Manuel Knight sanktionerar denna beskrivning av honom är att han har dessa artiklar liggande tillgängliga via Manuel Knight Academy. Enkelt sökbara via Google.

Länk: http://www.manuelknightacademy.com/3dg/files/1381/aftonbladet.pdf

Med detta inlägg riktar vi ingen som helst kritik mot stipendiekommittén för John Hron-priset. Vi vill bara beklaga att år 1999 blev det fel mottagare.

- Må du vila i frid, John Hron!


 Fotnot: Länk till Wikipedias artikel om John Hron: https://sv.wikipedia.org/wiki/John_Hron