Email: groundhogswe@gmail.com

torsdag 24 december 2015

Julafton är äntligen här! Det har blivit dags att öppna den riktigt stora luckan och se vad som finns där bakom...

”Äntligen stod prästen i predikstolen.” Så inleder Selma Lagerlöf sin roman om den försupne prästen Gösta Berling som är på väg att förlora både heder och sitt arbete. Vår granskande blogg har i bästa fall bidragit till att offentligfinansierad verksamhet i fortsättningen avstår från att köpa en bedragares tjänster och når vi dit, så kan vi nog säga att vi är nöjda. Om man likt Manuel Knight och hans familj, under decennier levt i överflöd genom att han systematiskt lurat sina kunder, så har han ingen heder att förlora -Manuel Knight är själva sinnebilden för ohederlighet.


Vårt fokus har varit inriktat på att kartlägga och klarlägga hur Manuel Knight under mer än två decennier har agerat och vi anser oss idag ha en rätt så korrekt bild av hur det systematiska bedrägeriet har gått till, för under flera månader har vi Groundhogs dammsugit nätet och vi har under tiden upprättat kontakt med både enskilda personer och ett antal organisationer och som vi idag är stort tack skyldiga. Men som framgick av inlägget den 21 december, så är det Anne Knight f Eriksson som är huvudkällan till de snaskigare avslöjandena. Inlägget är här:http://manuelknight.blogspot.se/2015/12/anne-knight-ar-hon-kanske-hovas-svar-pa.html

Det var Anne som inte kunde hålla tyst om vad hon fått veta om Manuel, utan babblade friskt om vad hon fått vetskap om: att Manuel Knight hade en dotter i USA, att han i Tyskland väntade barn med en kvinna när Anne dök upp och att barnet bortadopterades, att han stulit kläder i Annes butik och att det hade medfört att en oskyldig prao fick sparken osv -sånt och mycket mer fick bl a Annes storasyster Katarina i förtroende höra. Manuels svägerska Katarina och som fortfarande är ogift och fortfarande heter Eriksson, kunde å sin sida inte hålla tyst med vad hon fått veta, så de detaljerade beskrivningarna om vad Manuel Knight i grunden var för en sorts typ, detta spred nu Katarina vidare till folk i hennes omgivning. En stor orsak till varför hon inte höll tyst, det var att hon tyckte illa om sin lillasyster Anne som hon beskrev som snål och hon tyckte minst lika illa om sin svåger Manuel som hon beskrev som en stor bluff. Vad vi har förstått, så föraktade Katarina inte bara sin syster och Manuel, utan även sin bror Peter med sina aggressionsproblem och sin mamma Kristina som aldrig blivit vuxen och som senare i livet tog hit en blivande mördare från Gambia (Flashback har en tråd som handlar om det där: https://www.flashback.org/t1561646).

Under lång tid baktalade Katarina dessa sina familjemedlemmar, men det måste till hennes försvar sägas att hon under den tiden stod för sin uppfattning om dem och vad vi har förstått, så undvek hon i möjligaste mån att ha något med dessa personer att göra. Hon kunde inte för sitt liv begripa hur Anne kunde stå ut med att leva ihop med en man som Manuel Knight, en person som Anne och andra visste var en notoriskt otrogen och ljugande person och som ljög om att vara en f d elitsoldat i Special Forces. Att vi vet allt detta beror på att Katarina själv lämnat ut denna info, dock inte direkt till oss, men genom div kontroller har vi kunnat säkerställa riktigheten av ovanstående och detta skall därför inte ses som enbart något ogrundat skvaller.

Att för sin omgivning vitt och brett sprida uppgifter om sådant som man fått i förtroende, det kan sägas tyda på en viss opålitlighet, men är naturligtvis inte straffbart, såvida man inte i det sammanhanget står under tystnadsplikt. Nu har vi under resans lopp fått reda på att Katarina Eriksson är legitimerad sjuksköterska som bor och arbetar i Kungsbacka (på vårdcentral). Vi vet inte om hon brutit mot tystnadsplikten vad gäller själva tjänsteutövningen, men vi vet att det finns en anmälan rörande henne hos IVO Sydväst och det tyder på bristande pålitlighet och/eller bristande kunskap. Vi säger bara: Ingen rök utan eld.

Vi skrev ovan att vi dammsugit nätet, men vi har också rotat i domstolshandlingar och gått igenom olika protokoll. Känsliga läsare kanske tycker att vi inte beter oss ett dugg bättre än kvällspressen, men vi försvarar oss med att eftersom Manuel Knight i sina föreläsningar ibland hänvisar till medlemmar i Annes familj, så blev vi nyfikna på dem och vårt önskemål har varit att få en komplett bild av klanen Knight-Eriksson. Genom domar och andra dokument så har vi kunnat få info om Manuels sons (Jeremy) narkotikamissbruk, Manuels svärmors (Kristina) märkliga äktenskap med en yngling från Afrika, Manuels svågers (Peter) långvariga bråk med sociala myndigheter och inte minst då att Manuels svägerska (Katarina) har stått åtalad för att hon förtalat en kollega och anklagat vederbörande för sexuella övergrepp på barn, men att hon slingrade sig ur åtalet genom att under rättegången blåneka till att ha spridit sådana utsagor. Vår principiella ståndpunkt är solklar: En legitimerad sjuksköterska som ljuger under ed bör givetvis omgående deslegitimeras punkt

Vi har i ett tidigare inlägg presenterat den Knight-Erikssonska klanen och där kommenterat en del av sådant vi noterat. Länk här: http://manuelknight.blogspot.se/2015/11/manuel-knight-ljuger-inte-bara-om-det.html

Det som vi särskilt reagerat över, det är hur svägerskan Katarina nu tycks sitta och trycka sig tätt intill precis de personer som hon för ett antal år sedan föraktade och inte ville ha med att göra p g a deras ruttna moral. Men vad som blir tydligt, det är att rutten moral kan vara smittsamt och någon verksam antidot finns inte, så det bästa vi kan hoppas på det är att tillståndet hos dem självläker.

Tyvärr tror vi inte på mirakel, inte ens på ett julmirakel, men vi ber att få önska alla en riktigt

GOD JUL!