Email: groundhogswe@gmail.com

fredag 4 december 2015

Manuel Knight, den nakne kejsaren och den otroliga pistolen


Manuel Knight drar många lögnaktiga historier, vissa av allvarlig karaktär men en del är rent löjliga, som att han efter att han hade kommit till Sverige kände sig så otrygg att han ville enligt vad han sade till Aftonbladets reporter, hämta sin Beretta i Tyskland. Groundhogs ställer sig frågan: Vilken Beretta och hur tänkte han?

I Aftonbladets artikel om Manuel Knight från 11 nov 2011 drar Erik Olkiewicz följande historia:

"Men inställningen till våld lämnade honom inte så lätt. Han berättade för Anne att han ville hämta sin Beretta i Tyskland att försvara sig med.
Hon kunde inte tänka sig en pistol i sitt hus. Manuel fann en lösning.
-Jag pratade med Frank som sa: "Manuel, kommer du ihåg vår kompis Attila? Du ville skoja med honom och kastade en grillkniv som fastnade i väggen intill honom. Då slog det mig: "Just det, jag behöver ingen pistol. jag behöver bara skaffa en bra grillkniv."

Länk: http://manuelknightacademy.com/3dg/files/1381/aftonbladet%20s%C3%B6ndag.pdf

Jahapp, då börjar man undra var den Berettan kom ifrån som Manuel påstår sig ha haft i Tyskland? Kan han ha stulit den ur amerikanska försvarets förråd och därmed skaffat sig en s k M9, amerikanska försvarets benämning på den som annars heter Beretta M92FS. Nu kanske det är lite petigt det här, men inom amerikanska försvaret använder man i regel officiell terminologi i alla sammanhang, så en M92FS skulle benämnas M9. Att prata om Beretta säger inte mycket då det finns mängder av olika Beretta pistoler, gevär, kulgevär, k-pistar, automatkarbiner och hagelgevär.

Kanske är det återigen lite filmisk romantik som smygit sig in i Manuel Knights värld, där Beretta enbart betyder model 92 för alla som sett Dödligt vapen-filmerna.

imagebam.com

Men om Manuel Knight nu haft en Beretta i Tyskland i början av 90-talet, var är den nu? Ett potentiellt illegalt, vapen alternativt stulet från amerikanska försvaret är olagligt oavsett. Att ens överväga ta in det till Sverige vittnar avsaknad av respekt för den generella svenska attityden till vapen, men visar också Manuel Knights förhållningssätt inför svenska lagar.

Ett alternativ är att Manuel Knight kan ha skaffat sin Beretta via illegala kanaler i Tyskland och då är det återigen ett brott, fast då på tysk mark. Vi finner det osannolikt att Manuel Knight skulle haft licens för pistolen i Tyskland, men är det så välkomnar vi att han presenterar licensen för oss.

Vi ställer oss även frågan varför en självutnämnd världsmästare i karate skulle behöva en pistol, eller en grillkniv för den delen. Det är farliga grejer vilketsom i en såpass våldsfixerad persons händer. Han påstår sig nu ha lugnat ned sig och påstår sig dessutom ha insett att våld inte lönar sig, men vi vet att Manuel Knight har ett extremt hett temperament och han njuter av att kallas för dödsmaskin. Han lär le åt tanken på att ha dödat människor. En sådan människa bör hållas långt från pistoler, knivar och bör endast tillåtas hantera barnsäkra saxar!

Anne säger i intervjuen att hon inte kunde tänka sig en pistol i huset. De som känner till hur hon på den tiden kritiskt skvallrade om Manuel Knight, ställer sig lite undrande hur hon överhuvudtaget skulle kunnat tänka sig ta in Manuel Knight i sin lägenhet. Men hon såg väl redan då honom som en investering.