Email: groundhogswe@gmail.com

torsdag 14 januari 2016

Carl Bennet, huvudägare i Getinge AB, är god för ofattbara 20 miljarder kronor. Ändå är han omdömeslös nog att låta sig beblandas med bedragaren Manuel Knight. Hur tänker mannen som kallats Den Röde Friherren?

Tjugo miljarder är svårt att föreställa sig, men om man ”översätter” beloppet till miljoner, så blir Carl Bennets privata förmögenhet istället 20 tusen miljoner. Det där är avsevärt mer än vad Manuel Knight har lyckats lura till sig. Vi hävdar absolut inte att Carl Bennet begått något brottsligt när han byggt sin förmögenhet, men när det gäller Manuel Knight, så tvekar vi inte att utmåla honom som bedräglig i och med att han systematiskt ljugit om sina militära erfarenheter och att vara utbildad psykolog.

Vi skriver i rubriken att Carl Bennet, friherre, beblandas med Manuel Knight, bedragare, och det där kräver en förklaring. Orsaken står att finna i Borås där Handelsklubben under våren ämnar blanda en friherre/industriman med en bedragare/posör. Vi har i ett tidigare inlägg här på bloggen visat att Handelsklubben av obetänksamhet(?) fått in Manuel Knight som föreläsare. Inlägget finns här: http://manuelknight.blogspot.se/2015/12/boras-industri-och-handelsklubb-vantar.html

Den 28 december 2015 kontaktade vi Carl Bennets sekreterare Gunnel Magnusson och här nedan är ett utdrag av vad vi då skrev:

<Vi avstår att här presentera oss, utan hänvisar till det brev vi den 19 december skrev till Borås Industri- och Handelsklubb och där det är tänkt att Carl Bennet den 8 april 2016 skall föreläsa. Av brevet framgår att Handelsklubben dessvärre har bokat in en annan föreläsare, Manuel Knight, en person som vår grupp avslöjat som en bedragare. Av vårt brev till Handelsklubben framgår att MK visat sig vara en militär bedragare och som dessutom påstått sig vara legitimerad psykolog. Vi försöker slå larm och diskret kontakta övriga bokade föreläsare för att ge en vink om att, när MK:s bluffar inom kort blivit offentligt kända, det kan se illa ut att ha funnits i dennes sällskap, om än helt ofrivilligt.

Det är alltså inte Carl Bennet eller de andra riktiga föreläsarna vi vill försöka stoppa, utan MK som är en person som under lång tid och hittills oupptäckt, plundrat både företag och kommuner på miljoner kronor årligen. Vi har i detalj gått igenom MK och vågar därför skriva klartext: Manuel Knight är en svindlare. Visserligen en underhållande sådan, men likafullt en svindlare!>

Vi har inte fått återkoppling från vare sig Handelsklubben eller Carl Bennet, men vi låter oss inte nedslås för det. Tiden arbetar för oss och förr eller senare kommer Handelsklubbens seriösa föreläsare inse att Manuel Knights sällskap inte vittnar om ett gott omdöme vad gäller att värna sitt varumärke. I morgon den 15 januari skall Johan Trouvé ställa sig på scenen i Borås. Johan är VD för Västsvenska Handelskammaren. Han beskrivs av många som omdömesgill. Skall bli spännande att få se hur den här våren utvecklar sig.


@Handelsklubben i Borås: Ni fick av oss för en månad sedan information om att Manuel Knight är en bedragare och att ni därför borde avpollettera honom. Vad är det som gör att ni nu medvetet riskerar sätta seriösa föreläsares namn i vanrykte? Är ni rädda för att stämplas som rasister om ni säger upp avtalet med honom? Ni behöver inte vara oroliga för att han skulle dra igång en juridisk process mot er; Manuel Knight vill inte för allt i världen ha mer oönskad publicitet, så en domstolsförhandling skyr han som pesten. Han vet dessutom att han snart kan sitta på de tilltalades bänk.