Email: groundhogswe@gmail.com

tisdag 19 januari 2016

Camilla Kvartoft -känd programledare på SVT med kriminologiprofessorn Leif GW Persson som side-kick och konsult, fick på nyårsafton 2015 ett mail från oss. Vi inser nu att hon inte som nyårslöfte lovat att besvara brev rörande Manuel Knight

Camilla Kvartoft uppträder ofta i tv-rutan iklädd upprörd indignation. Hon förfasar sig över en del riktigt otäcka brott, men vi inser nu att Manuel Knights blåsning av hela svenska folket och en stor mängd företag, kommuner, landsting plus statliga verk och myndigheter, det är sånt man i landet Sverige inte tycker är så mycket att bråka om. Särskilt inte om det visar sig att några av dem som berett Manuel Knight både tillfälle och möjlighet, att dessa är att söka bland de mer kända SR- och SVT-medarbetarna.

Den uppmärksamme och engelskspråkige läsaren kunde i söndagens (17/1) inlägg få lära sig litet om hur totalt okritisk och naiv Stina Lundberg Dabrowski är när hon låter sig förföras och förledas av Manuel Knight och bländas av hans klistriga charm. Den ”intervjun” är nog en av dem hon vill glömma. På tal om att vilja glömma, så är det nog det som gör att Camilla Kvartoft inte vill kännas vid den intervju hon hösten 2008 gjorde med honom. Hon kallade honom då för elitsoldat (SF) och psykolog. Dubbelfel där, Camilla! Du blev lurad. Dubbel-lurad, till och med.

Vi ville veta om hon hade några kommentarer kring den intervjun, så vi skrev till henne. Här nedan hela mailet. Rubriken såg ut så här:  

SR-folk har gått in och förvanskat/editerat i text rörande ett radioinslag du gjorde år 2008. Vet du om det?

<Hej, Camilla!

Det har ju nu gått några år sedan du i oktober 2008 satt som programledare för P1 Morgon, men tack vare nätet så går det än idag att lyssna på det speciella programinslaget som vi tänker på. Det handlar om hur det kan tänkas bli när/om Barack Obama blir president i USA och du intervjuar Erik Åsard -och du intervjuar dessutom Manuel Knight, en svart amerikan som är gift med en svenska och bosatt i Sverige. Du presenterar honom med de uppgifter som man har serverat dig, d v s att han är en före detta elitsoldat i Special Forces och att han nu arbetar som psykolog. Det går tydligt att höra vad du säger, men det har nu visat sig att inget av det där stämmer.
Vi som i skydd av anonymitet här skriver till dig är en grupp "grävlingar" som tittat närmare på Manuel Knight och vi har kunnat visa och bevisa att han är en bedragare som årligen drar in miljoner som föreläsare och då förebärande både akademisk utbildning ("legitimerad psykolog") och militära erfarenheter ("Special Forces" plus "POW") samt att han skulle ha erhållit militära utmärkelser ("Purple Heart" plus "Bronze Star") -men bara bluff alltsammans!

I höstas startade vi bloggen Manuel Knight News och där vi nu publicerat över 50 artiklar. Länk här: manuelknight.blogspot.se
Manuel Knight var år 2008 Sommar-pratare och tilläts då sitta och ljuga om militära erfarenheter, så vi tog kontakt med både Bibi Rödöö och nuvarande VD:n Cilla Benkö för att informera dem om att SR blivit lurade av honom. Vi förstår att detta inte kan kännas muntert för ettpublic service-företag, fast om vi inte slagit larm, så skulle ju skadan med tiden fått växa sig ännu större. SR-folk har i efterskott gått in och ändrat i texter, så att det inte skall synas att man missat i sin research och att man därför blivit grundlurade av denne bedragare som inte opererar bara i Sverige, utan som har många föreläsningsuppdrag också utomlands.

Att vi tar kontakt med dig, det beror på att vi den 30 december publicerade en artikel där vi granskat din intervju med sagde Manuel Knight och vi visar hur SR-folk varit inne och redigerat i texten som berör just det inslag du gjorde. Vi undrar förstås om man informerat dig om att Manuel Knight inte varit sanningsenlig vad gäller utbildning/bakgrund? Här länk till artikeln som berör dig: http://manuelknight.blogspot.se/2015/12/bjorn-rosengren-hade-fel-det-ar-inte.html

Som du säkert förstår så skulle vi uppskatta om du återkopplar till oss. Vårt kartläggningsarbete vad gäller Manuel Knight och hans bedrägerier är helt oegennyttigt och de enda pengar det för vårt vidkommande handlar om, det är att vi vill stoppa ett pågående slöseri med skattemedel när kommuner bokar in honom och som alltså sker på falska premisser eftersom han ljuger om utbildning/erfarenheter. Kanske det här inte passar in i Veckans brott -för egentligen är ju detta två decenniers lurendrejerier vi har avslöjat.

Med vänlig hälsning och med önskan om ett Gott Nytt År!

//G>

Så vi har ett par frågor att ställa till Madam Veckans Brott. Svarar inte hon, så återstår inget annat än att kontakta GW. Vi vet redan nu vad han kommer att säga om de okritiska svenska public service-företagen och om den amerikanske militärparasitens härjningar i de svenska kommunernas skattekistor. GW säger naturligtvis: -”Det här är förstås alldeles åt helvete!” Vi håller med honom, absolut.

@Camilla Kvartoft: Varför är du så tyst? Varför inte ta upp detta med att du blivit lurad av Manuel Knight med dina chefer? Du vill att vi skall göra det? Du litar på oss?
OK.