Email: groundhogswe@gmail.com

söndag 24 januari 2016

Ola Serneke, känd fastighetsmiljonär resp Manuel Knight, ökänd militärbedragare -vad har dessa båda herrar gemensamt, förutom att de har var sin svart Porsche?

Vi svarar: De bor båda i Göteborg och de är båda tänkta att i Borås under våren hålla var sin föreläsning på Handelsklubben där. Dessutom är de båda herrarna mycket driftiga och framgångsrika och har byggt upp både varumärke och förmögenhet.

Fast just det där sista är också det som skiljer dem åt: Ola Serneke har två rejäla utbildningar (civilingenjör och civilekonom) och har genom hederligt arbete slitit ihop till sitt bolags framgång. Manuel Knight har å sin sida annekterat begreppet 'Academy' men har öht inte någon utbildning, men han har ljugit ihop precis allt det som utgör bakgrund till hans verksamhet som talare. Vi kan därför konstatera att Ola Serneke antagligen inte gärna syns i armkrok med Manuel Knight och vi har heller inte hittat något som tyder på att det skulle ha inträffat.

Men nu kommer vi till det tråkiga: Handelsklubben i Borås har bokat in Ola Serneke att den 11 mars föreläsa för klubbens medlemmar och vi har kontaktat honom med information om att två månader senare har Handelsklubben på samma scen där tänkt ställa den falske elitsoldaten tillika den falske psykologen Manuel Knight. Vi kan förstå att Ola inte tycker det känns trevligt att be Handelsklubben plocka bort Manuel Knight, en bluffare och luffare, från föreläsarlistan, men man tycker att Handelsklubben själva borde se till att skydda sitt renommé. Vi har givetvis informerat dem om vad Manuel Knight är för en sorts person, men det finns ofta en viss tröghet inbyggt i system och verksamheter, så det tar kanske litet tid innan klubben inser allvaret.

Informationsinriktade som vi är, så håller vi Handelsklubben informerade.

Litet trivia: Grävargruppen Groundhogs Inc håller f n till i relativt modesta lokaler, men som vi brukar säga, så är det inte kvadraterna som räknas, utan resultatet. Det är inte heller storleken, eller längden, eller höjden som är avgörande, men om Serneke så småningom erbjuder oss en ljus lokal på, låt säga 28e våningen och där vi kan få en vidare överblick över Manuel Knights hemstad, så kommer inte vi att som utrikesministern gjorde, börja tjafsa om att vi inte vill gå före i kön och sånt snack. Vi tackar och bockar och vi ser det som att vi premieras för vår allmänna nyttighet vad gäller att försöka stoppa Manuel Knights parasiterande på svenskarnas skattepengar.