Email: groundhogswe@gmail.com

fredag 8 januari 2016

Ibland får vi hjälp av externa frivilligkrafter med att gräva. Nu klarnar bilden ytterligare rörande två av medlemmarna i klanen Knight-Eriksson, nämligen Manuel Knights svägerska Katarina Eriksson och dennas mor, Kristina Eriksson. Manuels beryktade svärmor

Det är trevligt när folk vill hjälpa till att avslöja det långvariga bedrägeri som Manuel Knight har sysslat med. Vi ser det som hoppingivande att medborgare reagerar över hur pengar slösas bort på lycksökare. Man har läst om hur klanen Knight-Eriksson har betett sig och folk har glädjande nog reagerat. Folk vill hjälpa till. Vi välkomnar skvaller, men publicerar inte skvaller utan att kontrollera sanningshalten i det vi får till oss. Ingen skall kunna anklaga oss för att fara med osanning.

I ett inlägg som publicerades på Julafton tittade vi närmare på Anne Knight och på hennes storasyster Katarina Eriksson. Vi nämnde där att storasystern är sjuksköterska och att vi hade fått indikationer om att det till IVO hade inkommit en anmälan rörande henne. Nu har vi genom tillmötesgående välvillighet från en person fått ta del av det dokument som i våras inkom till IVO. Förkortningen står för 'Inspektionen för Vård och Omsorg' och är tillsynsmyndighet för bl a legitimerad personal inom vården. Här nedan klistrar vi in en del av texten i dokumentet. Förkortningen KE står för Katarina Eriksson (fetningarna och kursiveringarna är originaltextens).

<Det riktigt allvarliga i det här ärendet är inte att KE varit höggradigt berusad och inte kunde ta hand om vare sig själv eller dottern: 
Det riktigt allvarliga är att KE ljuger under ed om själva händelsen!
 
Detta gör hon för att slippa genansen av att framställas som en berusad mamma, men därigenom utmålar KE indirekt [..] grannar som lögnare. Detta är för dem oacceptabelt och de har lovat att vid behov lämna uppgifter om händelsen och att göra det som vittnen under ed.
Jag konstaterar att KE alltså ljög under HuF i [staden X] Jag är förvånad att KE:s juridiska ombud,adv Urban Gilborne från Lagbergs Advokatbyrå i Göteborg, inte hade varnat KE för att lämna oriktiga uppgifter.>

Det där är mycket allvarlig kritik mot Manuel Knights svägerska. Det är tydligt att det är en partsinlaga och att anmälaren vill fästa IVO:s uppmärksamhet på att hon farit med osanning under en rättegång och detta när hon stod under ed. Vi gör ingen värdering av vad anmälaren vill ha sagt, utan konstaterar bara att svägerskans trovärdighet är ifrågasatt ungefär på samma sätt som Manuel Knight nu sedan en tid har börjat ifrågasättas. Han vill framstå som ledare för den Knight-Erikssonska klanen, men som vi kunnat visa, så har han t ex inte lyckats hålla sin son drogfri och vi undrar stilla om han ens bryr sig. Det gäller för Manuel Knight att kunna visa upp en bild av framgång och då låtsas man inte om att det finns mörka hemligheter inom familjen. Det är svårt att tänka sig att Manuel Knight skulle stå på scen och i underhållningssyfte berätta den sanna historien om sin svärmor, Kristina Eriksson; hon som vid millennieskiftet åkte till Afrika för att hon så att säga var torsk på Gambia och så småningom där nere gifte sig med en extremt ung partner, en partner som var ett veritabelt vilddjur och med stora aggressionsproblem (likt Manuel Knight). Vi tror att Manuel Knight ogärna berättar om att Kristina Erikssons make Adama Diarra var den som några år senare sparkade ihjäl en ung svensk småbarnsmamma. På fötterna hade Adama Diarra då militärkängor och en blott femårig son tvingades bevittna denna ofattbara grymhet. Varför berättar inte Manuel Knight om denna historia? Det var ju en svärfar till honom. Visserligen avsevärt yngre än Manuel Knight själv, men inte desto mindre: en svärfar. Varför står Manuel Knight på scen och gör sig rolig över sin svärmor om det inte är för att plocka billiga poäng på en kvinna som inte förstår att hon blir utnyttjad av honom? Att som kvinna vara så uppmärksamhetstörstande, så att hon låter en svärson på scen stå och flabba åt henne är beklagansvärt och dessutom djupt tragiskt.

Manuel Knight är hänsynslös punkt