Email: groundhogswe@gmail.com

måndag 25 januari 2016

En bro för mycket -en storslagen actionfilm med lysande skådespelare! En lögn för mycket -alltså ännu en bisarr historia från en storljugande Manuel Knight!

Från en av våra externa medarbetare har vi fått nedanstående material som vederbörande vill lämna som kommentar till hur Manuel Knight ljuger inför publik i Norge. Det handlar om att Manuel Knight -givetvis lögnaktigt! -påstår att Colin Powell gav honom order om att spränga en bro. Vi publicerade den 25 november en artikel om Sgt Manuel Knight och hans obesvarade kärlek till Commander of the Joint Forces, Colin Powell. Länk till vår artikel: http://manuelknight.blogspot.se/2015/11/manuel-knight-havdar-att-han-under.html

Brosprängningen

Även om vi redan vet att MK inte berättat sanningen om sin [tid i US Army], har vi gjort en förnyad analys av brosprängningen där han berättat att Colin Powell gav en direkt order att MK team skulle spränga en bro inom två timmar.

Förutom det osannolika att en försvarschef  (se wiki nedan) är nere och petar i detaljerna så kan man fundera hur man då vid den tiden bäst skulle hantera en bro.

Efter att George H. W. Bush övertagit Vita Huset befordrades Colin Powell till fyrstjärnig general och snart därefter utsågs han till försvarschef. Därigenom samordnade han den militära planeringen av Operation Desert Shield och Operation Desert Storm mellan presidenten, försvarsminister Dick Cheney och militärbefälhavaren för U.S. Central Command general Norman Schwarzkopf.

0 Ledningsorganisation
En försvarsmakt som är så stor som USA’s med många olika system har av naturliga skäl en mycket komplex ledningsorganisation. De högre nivåeran anger mål och vad som skall uppnås medan enheter närmare fronten planerar insatserna. Varje nivå har sina uppgifter och inte minst med kravet på en noggrann koordinering mellan olika system för att undvika vådabekämpning och därmed minimera egna förluster.

I planeringen torde ha funnits planer för det som inte fick hända tex att fienden gör ett genombrott i en viss riktning, vilken man mht satellit och flygspaning hade god kontroll på och vad som då snabbt skulle sättas in; flyg, artilleri, kryssningsrobotar.

1 USA kunde redan i Vietnamkriget slå ut broar från flyg
Redan under Vietnamkriget kunde USA med styrda vapen slå ut broar tex Thanh Hóa bridge med hjälp av AGM-62 Walleye II ”Fat Albert” även om det krävdes flera insatser mht det luftförsvar som Nordvietnameserna hade (sovjetiska system).

I anslutning till Gulfkriget hade tekniken förädlats med Stelthflygplan, mer avancerade bomber/robotar och kryssningsrobotar. Mot bakgrund av det luftherravälde de allierade hade i Gulfkriget borde insatser med flyg varit förberedda.

2 Orealistiska tidsförhållanden
Mht de tidsförhållanden som angavs, 2 timmar, så torde inte ett specialförband överhuvudtaget varit aktuellt. Om det nu var bråttom med bron borde Powell och Schwarzkopf haft större problem att fundera över t ex att sätta in en massiv motattack med flyg, artilleri mot den framryckande fienden.

3 Specialförbandens uppgifter
Specialförbands insatser är mycket noggrant planerade för att minimera risker och med säkerhet nå effekt. Man behöver dagar för planering och analys av målet. Ibland övar man på uppbyggda kulisser.

Beroende på transportsätt kan mängden utrustning som medförs vara begränsad, speciellt om det skall ske dolt t ex till fots eller via luften med styrda fallskärmar. Att slå ut en bro för att stoppa en angripare kräver dock mycket sprängämne. Ett enda avbrott kanske kan överbryggas av angriparen med hjälp av broläggare. Broresterna behöver mineras för att försvåra röjning.

En sätt att använda specialförband är att dessa med laserpekare kan styra in bomber/robotar som fällts på ett säkert avstånd. Men för denna uppgift finns det även speciella enheter varför man då inte behöver nyttja den exklusiva resursen som specialförbanden är-

Sammanfattning
Även om MK hade varit soldat i Special forces så är det mycket osannolikt att
·        Colin Powell själv gav order
·        Nyttja specialförband vid dessa tidsförhållanden
·        Att överhuvudtaget nyttja specialförband för att spränga en bro framför en framryckande fiende.

Vi tycker Manuel Knight skall ta sig en allvarlig funderare, innan han nästa gång tänker fabricera en lögn. Läs ovan vad vår medarbetare skriver. Den här bloggen har visat att det med kunskap, engagemang och litet grävarvilja går att helt slå undan fötterna på en person som likt Manuel Knight ljuger hej vilt och då samtidigt blottar sin stora brist på sakkunskap. 

Än en gång vill vi uppmuntra Manuel Knight att göra en Ludmila, d v s att offentligt be folket om ursäkt för att han under åratal har ljugit och på det viset ohederligt och omoraliskt tillskansat sig miljoner. Men vi tror inte han lyssnar på vårt råd, utan istället försöker han smutskasta och misstänkliggöra oss och våra medarbetare. En obehaglig människa att ha att göra med, det är Manuel Knight det!