Email: groundhogswe@gmail.com

söndag 10 januari 2016

Idag presenterar vi en lång lista med namn på personer. Många av dessa namn klingar säkert bekant, men vi undrar nu: Vilken är den gemensamma nämnaren?

Om du kommer på svaret innan du längst ned kikat på vad vi skriver, så vinner du tyvärr ingenting, men känn dig stolt över att vara både väl inlyssnad och omvärldsorienterad, för det är du i så fall. Vi ber att få gratulera!

Anja Thorkelsson Lindahl
Kodjo Akolor
Stina Lundberg Dabrowski
Anders Holmberg
Magnus Westberg
Martina Thun
Maja Aase
Camilla Kvartoft
Inga Rexed
Ulf Elfving
Gabriella Ahlström
Katja Magnusson
Monica Saarinen
Hanna Hellquist
Bibi Rödöö

Rätt svar: De har alla, på ett eller annat sätt, varit kopplade till Sveriges Radio. En del av dem är det fortfarande, medan en del helt gått över till SVT. En del av dem arbetar idag självständigt.

Men det finns ytterligare en sak de har gemensamt: De har var och en varit inblandade i att ge legitimitet åt Manuel Knight och hans bedrägerier genom att inte på minsta vis kontrollera hans uppgifter, utan till SR-lyssnare bara vidarebefordra de lögner som denne bedragare uttalat. En public service-radio man inte kan lita på ens i fredstid, hur skall folk i Sverige i händelse av kris eller krig veta vad som är sant av det som då kanske sänds ut?!

Skäms, Sveriges Radio!