Email: groundhogswe@gmail.com

lördag 2 januari 2016

Ibland kan ett felskickat mail ge oväntat positivt resultat. Genom vårt misstag så avslöjades hur en tjänsteman i Östersund belägger en kollega med munkavle. Här är en del av historien som visar på en rutten kommunledning och hur den försöker mörka sitt samröre med Manuel Knight

Sedan i höstas så har vi haft med Östersunds kommun att göra med anledning av att man valde att samarbeta med Manuel Knight, en person som vi för kommunen visat var en bedragare, men att man ändå gav honom mer än en kvarts miljon kronor i arvode. Flera av våra artiklar handlar just om detta och kommunen har i desperation försökt dölja sin mailtrafik i ärendet. Kammarrätten i Sundsvall gav oss rätt i sak och hävde sekretessen på ett par av mailen.


Östersunds kommun har två Lena Eriksson anställda, en stavar sitt namn enligt exemplet, medan den andra stavar sitt efternamn Ericsson. Den första arbetar inom socialtjänsten, medan den andra inom kommunledningsförvaltningen (klf). När vi i oktober skulle skicka ett mail till Lena #2 (klf), så hamnade det av misstag hos Lena #1 (soc). Eftersom hon inte förstod innehållet, så mailade hon till Lena #2 och frågade om mailet kanske var till henne. Lena #2 bekräftade att det var så, men då det innehöll allvarlig kritik mot kommunen och hur tjänstemän betalat en bedragare mer än en kvarts miljon, så tyckte hon att detta inte skulle få komma ut -hon instruerade Lena på soc att hålla tyst om det här. Kommunen försökte undanhålla oss dessa mail genom att oriktigt sekretessa dem, något som alltså Kammarrätten gav kommunen kritik för.
Den 16 december skrev vi ett mail till Lena #1 (soc) och här nedan klistrar vi in det:

<Hej, Lena!
Vi inleder direkt med att försöka lugna dig, för dig har vi inget som helst otalt med. Samtidigt beklagar vi att vårt mail i oktober olyckligtvis hamnade i din inkorg. Fast med det sagt, så kan vi inte sticka under stol med att om det inte hade blivit fel Lena som fick vårt mail, så hade vi inte haft det här läget vi har idag. Ett läge som visar att Lena Ericsson på klf försöker sätta munkavle på dig och säga till dig att inte sprida mailet eller innehållet vidare. Litet av ett Ödets ironi.

För nu har Östersunds kommun fått en het potatis i knäet: Man har ogrundat sekretessat allmänna handlingar (mailen mellan dig och Lena på klf) och man har gjort bort sig när man (Lena på klf) skriver att våra försök att stoppa en bedragare, Manuel Knight, att det skulle vara frågan om trakasserier och att våra påståenden saknar substans. Vi bifogar den .pdf som Lennart Wadensjö på klf igår skickade till oss och som innehåller mailen.

Att vi skriver till dig nu, det är för att du omnämns i ett inlägg på vår blogg, men som du kan se så finns det inget av kritik mot dig där, utan du framställs som en tjänsteman som blir tillsagd att hålla käften. Sådant tycker vi inte om och därför kommer vi att göra en stor affär av den sortens smutsiga mörkandeförsök. Här länk till artikeln på vår blogg: http://manuelknight.blogspot.se/2015/12/ostersunds-kommunledning-snart-i-ett.html

Vi kommer inom kort att i ett inlägg berätta om till vilken dråplig situation vårt misstag med att skriva till ”fel” Lena ledde, men ingen skugga kommer då att falla på dig. Hoppas du kan hantera vårt kommande inlägg som ett försök att offentligt rentvå dig från ev misstanke om samröre med de fyra fifflande tjänstemännen; de fyra som nu har satt Östersund på den svenska korruptionskartan. Dumt gjort av dem, men vi är nöjda med att de avslöjat sig själva. Det besparade oss en massa arbete.

Med vänlig hälsning!
//G>

Ovanstående hoppas vi nådde fram till rätt Lena på Östersunds kommun. Nu skall vi visa hur Lena Ericsson på kommunledningsförvaltningen skrev. Här en bild som visar det viktiga. Notera att hon talar som om 'G' skulle vara en enskild person och att kommunen aktivt försöker hindra ”honom” (alltså oss) från att informera medborgarna. Håkan Lundqvist, som är kommunens bitr kommunikationschef, hade förmått facebook att stänga vårt konto och detta visar hur desperata man är inom kommunledningen.

imagebam.com
Klicka på bilden för högre läsbarhet.

På måndag 4 januari kommer Håkan Lunqvist åter i tjänst. Då har han ett par mail från oss att ta del av och att besvara.