Email: groundhogswe@gmail.com

fredag 29 januari 2016

FMA -en av alla dessa genomruttna talarförmedlare vi under vår granskning av Manuel Knight tyvärr har stött på! Maken till hycklare bland talarförmedlarna blir svårt att finna!

Vad är det nu som föranleder denna vår upprördhet? Jo, vi ser att FMA än en gång avser att ställa bedragaren Manuel Knight på scen och denna gång är det tänkt att ske i Sundsvall den 20 april.

Det här kom till vår kännedom: http://fma.se/lasseochmanuel.php
Gör man sig besväret att klicka, så får man veta att Manuel Knight

har mer än 15 års erfarenhet och håller eftertraktade seminarier världen över kring utmaningen att skapa högpresterande team, ledare och organisationer. Föredraget handlar om hur vi ska göra för att utveckla en organisationskultur där alla individer känner motivation och får möjlighet att prestera på topp.

Där ser man! Vad FMA väljer att inte skriva om, det är att man så sent som i augusti 2015 presenterade honom på det här viset (fetningen fanns i originaltexten): 

”Manuel Knight har varit elitsoldat i Special Forces USA under en tioårsperiod och hunnit delta i tre krig. Denna erfarenhet tillsammans med sin profession som psykolog gör honom till en mycket kompetent och pedagogisk föreläsare.”

Eftersom vi redan i början av augusti 2015 hade fått besked om att Manuel Knight inte var någon psykolog öht, så ringde en av våra medarbetare upp FMA på nr 0706 319395 och informerade dem om att Manuel Knight ljuger om att vara psykolog. Företaget berättade då att man hade blivit kontaktade av någon från Manuel Knight Academy som hade ringt dem och som hade sagt att Manuel Knight hade någon form av tysk psykologutbildning. Vår medarbetare visste att inte heller det var sant, så FMA fick mycket tydliga besked gällande Manuel Knight. FMA informerades samtidigt om att Manuel Knight aldrig varit någon elitsoldat och att han heller aldrig deltagit i något krig, men vi det laget hade vi ännu inte fått ut hans papper från de amerikanska registreringsmyndigheterna, så bevis kunde vi då ännu inte lämna. FMA lovade då att man skulle avsluta samarbetet med Manuel Knight, vilket det verkade som om man också gjorde, genom att hans namn togs bort från FMA:s lista över föreläsare. 

Men FMA:s girighet känner tydligen inga gränser, så nu har man tagit tillbaka Manuel Knight igen!

FMA vet alltså om att man under lång tid till sina kunder förmedlat en bedragare, en rutten produkt, vilket borde vara skamfullt för ett seriöst företag att upptäcka, men FMA vill tjäna pengar och det vill ju även Manuel Knight, så på det viset passar de ihop. De är ju dessutom lika genomruttna och båda i total avsaknad av moral, så vi borde ju inte bli förvånade. Det som däremot förvånar oss litet, det är att Lasse Gustavson, brandmannen som år 1981 skadades svårt vid en gasolycka i Arendal i Göteborgs hamn, att han ämnar ställa sig bredvid Manuel Knight i Sundsvall. Vi som trodde att Lasse hade insett att Manuel Knight under alla år ljugit för honom. Manuel Knight har ju haft Lasse som mentor/coach/förebild, så hur hanterar Lasse nu detta som vi har grävt fram: Att Manuel Knight är en militär bedragare, en falsk psykolog och en usel och girig människa i största allmänhet, vad tänker Lasse om det?

Vi har tidigare granskat och kritiserat svenska talarbranschen för dess ohederlighet. Läs artikel här: http://manuelknight.blogspot.com/2015/11/varfor-fortsatter-svenska.html

@FMA: Vi har nu för våra läsare visat att ni som företag är lika usla som t ex Manuel Knight. Tänker ni på fullt allvar försöka sälja biljetter för 495:-/pers exkl moms för att folk skall komma och titta på en livs levande amerikansk bedragare? Varför inte skriva det rent ut istället? Då blir det ju i alla fall rätt så rätt.