Email: groundhogswe@gmail.com

söndag 3 januari 2016

Hur skall man förklara sergeant Manuel Knights känslomässiga bindning till general Colin Powell? Vi vill se Manuel Knight ligga på Freuds divan med Colin Powell som analytikern.

Under flera månader har vi scannat material där Manuel Knight plus hans familj utgjort vårt huvudintresse för granskning. Man slås då av hur ofta han använder sig av sin svärmor Kristina Eriksson som någon sorts underhållningsdetalj -det är i Sverige fullkomligt riskfritt att inför en publik driva med svärmor och måla upp bilden av en jobbig kärring. Men Manuel Knight låter samtidigt ofta Colin Powell bli föremål för en närmast romantisk beundran. Varför?


Självklart lovar inte vi svar på allting när det gäller Manuel Knights känsloliv och det hade nog inte ens Freud klarat av, med tanke på hur avvikande Manuel agerar och resonerar, fast vi vill ändå borra litet extra i relationen Manuel <=> Colin och se vad som kan ligga under ytan. Anledningen till att vi just nu tar upp det här, det beror på att en av de yngre av grävlingarna fann en artikel som handlade om Osby kommun. Länk här: http://issuu.com/alltomosby/docs/aogo_150dpi_22isue/21

I en artikel signerad Henry Gustavsson, ordförande för företagarföreningen i Osby, berättar denne om när Manuel Knight var på besök och höll en ”föreläsning”. Så här skriver han bl a:

imagebam.com

”Undertecknad noterade speciellt att Mr. Knight uppenbarligen fann det betydligt svårare att tampas med sin blivande svenska svärmor än med USA:s blivande överbefälhavare Colin Powell!”

Vi undrar vad som gör att Kristina Eriksson, alltså svärmodern, på det här viset låter sig utnyttjas av Manuel Knight. Vid otaliga tillfällen när han föreläser, så blir hon till driftkucku när han gör sig rolig på hennes bekostnad och frågan är om hon ens inser det, eller om hon är nöjd bara hon blir omnämnd. Att som mamma och mormor inte ha högre krav på livet än så är närmast sorgligt, åtminstone enligt vårt sätt att se det. En anledning till att hon inte opponerar sig är att hon på nåder får bo i ”Onkel Manuels stuga” (se vårt inlägg: http://manuelknight.blogspot.se/2015/11/manuel-knight-ljuger-inte-bara-om-det.html)

Åter till frågan om Manuel Knights obesvarade kärlek till Colin Powell. Vi har nämnt det tidigare: Manuel hyser en närmast oreserverad beundran för sin dåvarande högste chef Colin Powell och därför ljuger han till och med för att på det viset låta det framstå som att de vore på vänskaplig fot med varandra. Ingenting talar för att det skulle vara på det viset, utan allt talar för att vi bevittnar Manuel Knights våta dröm: en nära relation med en framgångsrik ledare.

Om nu vi tänker oss en situation där Manuel ligger på divanen medan Colin sitter vid huvudändan utom synhåll för analysanden och Colin då ber Manuel att associera fritt, så kan vi alla förstå att Manuel uppfattar det som att Colin ger honom mandat att fabulera fritt. När så alla lögner som vanligt börjar strömma ut genom Manuels vidöppna gap -ja, då kan vi nästan föreställa oss hur rasande Colin skulle bli.

Att Manuel Knight åberopar vänskap med en svart general kan vi förstå med tanke på att han hela sitt liv har saknat en far och då bondar Manuel lätt till en karismatisk och framgångsrik man som Colin. Men att tro att generalen skulle uppskatta att bli föremål för en dyrkan från en usel och instabil soldat som Manuel Knight, som under decennier profiterat på att utge sig för att vara en Special Forces, det är fullkomligt uteslutet! Vi nämner ofta begreppet 'stolen valor' och det är inte utan skäl, för i USA kan det medföra både fängelse och dryga böter att ljuga som Manuel Knight gör. Hade Colin Powell kunnat intervenera i ärendet Manuel Knight, så är vi säkra på att han hade sett till att Sverige omgående utlämnade bedragaren till USA och att posören/bedragaren hade slängts i fängelse och också hängts ut på ”hall of shame” på t ex den här organisationens hemsida:http://guardianofvalor.com/hall-of-shame/

Låt oss hoppas att USA redan under 2016 får chans att ställa Manuel Knight inför rätta!