Email: groundhogswe@gmail.com

måndag 4 januari 2016

Östersunds kommun börjar nu idag ett mödosamt nytt verksamhetsår. Låt oss hoppas att man under förra året lärde sig en läxa och i fortsättningen inte slösar hundratusentals kronor på kända bedragare likt Manuel Knight

Idag återkommer Håkan Lundqvist i tjänst efter ledighet. Han är biträdande kommunikationschef i Östersunds kommun och är en av dem som aktivt arbetat för att hindra medborgarnas rätt till insyn i ärendet Manuel Knight. Det var också han som i höstas såg till att vårt facebook-konto stoppades och detta i ett fåfängt försök att tysta oss. Vi är nyfikna på hur en sådan ”kommunikatör” tänker.


Igår lade vi symboliskt Manuel Knight på Freuds divan och det är utifrån det tankeexperimentet frestande att nu få lägga Håkan på divanen och den här gången låta Manuel få sköta analysen. Vi tror att Manuel ganska snart på känt amerikanskt sergeantvis skulle vråla i örat på den biträdande kommunikationschefen: -”Hur fan tänkte du Håkan när du sekretessade mailen?! Nu har du ju dragit på oss ännu mycket mer och onödig uppmärksamhet! Du har hanterat detta så jävla illa, så man skulle kunna tro att du varit anställd på Sveriges Radio innan du fick jobbet hos Östersunds kommun!!”

Ungefär så tror vi att det hade låtit om dessa två figurer hade intagit rollerna enl ovanstående tänkta rollbesättningsbeskrivning, men frågan Manuel ställer om att Håkan kanske har en bakgrund som SR-anställd är befogad, för visst har han det! Vi Groundhogs försöker leva upp till vårt namn och gräver därför på både bredden och djupet, så vi har kollat Håkan Lundqvists bakgrund. Han har inte varit anställd i kommunen mer än ett år och har alltså redan gjort bort sig. Rask karriär. Ur den ansökningshandling rörande nuvarande jobbet han skrev den 19 oktober 2014 saxar vi ett stycke:

”Jag ser gärna att jag erbjuds möjlighet till tjänsten då jag vet att jag kan tillföra sådant som jag har med mig i bagaget som ledare på SR.”

Vad var det Håkan Lundqvist hade med sig i bagaget? Arrogans och oförskämdhet, för det var i alla fall vad han exponerade för en av oss i grävargruppen, en kvinna, som ringde upp honom för att ställa frågor. Maktfullkomlighet och härskarbehov och dåligt omdöme är också vad han visar. Idag kan han hitta nedanstående mail från oss i sin inkorg:

Hej!

Vi har nu tagit del av vad KR i Sundsvall skriver i sin dom i mål 2410-15 och vi önskar därför få besked om när du bedömer att de mail som hittills inte utlämnats till oss kan tänkas bli färdigställda/justerade.

Samtidigt begär vi nu att de omgående utlämnas till oss när de enligt ovan färdigställts/justerats. Vi utgår från att de inte kommer att raderas, eftersom det av illvilliga personer skulle kunna tolkas som att Östersunds kommun har något att dölja och i nuläget är väl inte en ökad mängd bad-will vad din kommun önskar sig eller behöver?

Med tack på förhand och med önskan om ett fantastiskt och Gott Nytt År!

//G

Det skall bli intressant att se vad han svarar oss. Det skall också bli intressant att se vad vi får för reaktioner på ett mail vi sände honom ett par dagar tidigare och där vi bad att få ut CV och ansökningshandlingar på de andra tre tjänstemännen som ingår i De Fyras Gäng i Östersund, nämligen Lena Ericsson (HR-konsult), Anne Vågström (HR-chef) och Unto Järvirova (bitr kommundirektör). Låt oss hoppas att inte denna måndag känns för tung för Håkan Lundqvist, för det lär komma fler måndagar under år 2016.