Email: groundhogswe@gmail.com

måndag 21 november 2016

Erik Olkiewicz, frilansjournalisten som blev lurad av bedragarparet Anne och Manuel Knight, fick skandalöst nog två hyllningsartiklar om dem publicerade på Aftonbladet. Varför vill inte Erik Olkiewicz ta ansvar för vad han skrivit? Och varför trycker Aftonbladet Erik Olkiewicz' artiklar utan att kontrollera dem?

Vi svarar själva: Erik Olkiewicz' trovärdighet som journalist skulle rasa ned till nedre bottenplan om han skulle medge att han inte gjorde minsta lilla källkontroll. För så var det. Erik Olkiewicz kollade ingenting av vad paret Knight körde i honom och han blev lika bortkollrad av bedragarparet Knight som Ulf Elfving blev några månader senare. Att blaskan Aftonbladet bara låter artiklar gå i tryck, visar på ett sällsynt dåligt omdöme, men det är knappast någon nyhet för någon.

Det var år 2011 som Aftonbladet lät publicera två artiklar om paret Knight. De båda artiklarna var tänkta att visa upp gränsöverskridande kärlek stavat med stort K. ”Vit-svensk-blond-kvinna-möter-stor-svart-spännande-amerikansk-militärman-som-lämnat-dödandet-bakom-sig-och-förvandlats-till-en-fredsduva”. En sån story kan ju nästan ingen svensk tidning motstå, eller vad säger ni? Aftonbladet kunde det inte, så man tog bara Erik Olkiewicz' artiklar rakt upp och ned och lät dem gå i tryck. Här kan ni få se resultaten:





Manuel Knight har tidigare via hemsidan för Manuel Knight Academy hänvisat till dessa båda bedrövliga artiklar, men efter att vi uttryckt oss kritiskt om artiklarna och skribenten, så tog Manuel Knight bort länkarna. De är mycket avslöjande de båda artiklarna. Bland annat finns där gruppbilden där Manuel Knight med blå penna har försökt dölja att det är pansarsoldater vi ser på bilden och inget Special Forces-folk, hur nu nån skulle kunna tro det? Det räcker ju med att titta på hur slashasen Manuel Knight står och hänger med typ en erövrad damstrumpa som ansiktsmask. Men Erik Olkiewicz reagerade inte alls? Vi gissar att Erik Olkiewicz inte har någon större militär erfarenhet. Paret Knight blåste honom både enkelt och totalt. De visste att Erik Olkiewicz inte skulle vara så oförskämt oartig så att han skulle be Manuel Knight om verifikat vad gällde uppgiften om att vara elitsoldat i US Special Forces. Lilla blonda Anne fanns ju med och hon kunde till och med berätta om hur hemskt det hade gått till när Manuel Knight och kompisen ”Tim” (= Mållgan) blev tillfångatagna av irakiska soldater. Var hade Erik Olkiewicz sitt kritiska tänkande? Tag detta: Hur kunde Anne intyga något som påstås ha inträffat flera tusen kilometer därifrån och dessutom tre år innan de träffades, Manuel och hon?

Vi har nämnt dessa bedrövliga Aftonbladet-artiklar tidigare och vi hånade Erik Olkiewicz redan då. Här länk till en av våra artiklar: http://manuelknight.blogspot.se/2015/12/varfor-doljer-manuel-knight-detaljer-pa.html
Redan i vår allra första artikel från 16 oktober 2015, uttrycker vi oss hånfullt över Erik Olkiewicz och vi kallar honom naiv. Bedömningen håller streck än idag. När en av våra medarbetare häromdagen ringde upp honom för att prata lite om det han skrev år 2011, så slutade det med att Erik Olkiewicz efter 2 min 38 sek inte längre vill prata. Vi konstaterar att det är en oerhört stressad Erik Olkiewicz man hör på inspelningen. Han får det att låta som att Manuel Knight grundlöst skulle ha anklagats för lögner. Alla läskunniga kan ju här på bloggen se bevis för att Manuel Knight har ljugit under hela sin tid i Sverige. Han är varken utbildad psykolog eller elitsoldat. Den som inte litar på oss kan ju kolla här vad en USA-baserad organisation har publicerat: http://thisainthell.us/blog/?p=62177

Man kan undra hur mycket Erik Olkiewicz fick betalt för de båda rent urusla artiklarna. Det kan nog ha blivit en hel del; bra betalt från Aftonbladet och minst lika bra från paret Anne och Manuel Knight, för de har förstås betalat honom rejält för att få honom till att skriva detta dravel. Nåt värre skräp får man leta efter och finner man något som liknar vad Erik Olkiewicz skrivit, så är det i publikationer av typ Mitt Livs Novell. Vi är dock tveksamma till om ens de hade tagit in dessa artiklar. Men Aftonbladet gjorde det och det är vi väldigt tacksamma för. Vi gnuggar våra jordiga tassar av förtjusning. 

Erik Olkiewicz är nog inte den vassaste kniven i kanoten, för han råkade under samtalet med vår medarbetare ge ut information som visar att Manuel Knight eller nån ur hans stab, har ringt och pratat med Erik Olkiewicz. Första misstaget som Erik Olkiewicz gjorde, det var att låta sig luras av paret Knight. Andra misstaget var att råka glappa så att vi förstår hur Manuel Knight lagt upp sitt patetiska försök till damage control. Det tredje misstaget var att slänga luren i örat på vår uppringare. Det var riktigt dumt gjort av Erik Olkiewicz att vara oförskämd och bete sig oförskämt. Erik Olkiewicz är förmodligen tillräckligt läskunnig för att begripa vad som står skrivet här i föregående mening. Då också innebörden av det.

På nedanstående vis slutar en av Erik Olkiewicz' artiklar:

Det har varit tufft, men nu kan vi stå på andra sidan och skörda frukterna, säger Anne”

OK. ”Frukterna” som bedragarparet Anne och Manuel Knight riskerar att inom kort få skörda kan bli följande: uthängning, hån, hot, förakt, polisutredningar, skattekontroll, återkrav från lurade kunder, hat från grannar, uppmaningar om att lämna Hovås, sin yngsta dotters förtvivlan över att se Mamma och Pappa gå ned sig och slutligen separera, passivt tvingas se på när sonen Jeremy går ned sig i ett ännu tyngre missbruk, få uppleva att tidigare vänner bara vänder dem ryggen, få känna vad ångest och sömnlöshet innebär, uppleva otrygghet och kanske hopplöshet, uppleva fysisk och psykisk ohälsa, tvingas till långvarig antidepressiv behandling med tveksam effekt och till slut kanske bli suicidal. Se där bara några av alla de ”frukter” paret Knight riskerar att få skörda. Vi är djupt bekymrade. Suicidalitet är fruktansvärt att leva med. Det har vi hört.

Alla vet idag vad www står för, men ännu känner ingen till wws. Gissningsvis kan det om ett par månader bli ett sorts begrepp man skojar om, fast definitivt inte hos paret Knight, de två som in på bara skinnet kommer att få känna av vad akronymen kan tänkas stå för. wws = world wide scandal

Det "världskändisskap" som personer likt Erling Emsfors talar om när denne beskriver Manuel Knight, det är absolut ingen omöjlighet att det kan bli verklighet. Skandalen med att en fattig svart amerikansk man lyckas lura i princip hela Sverige inkluderande hela statsapparaten (med Hovstaten!) och göra sig och frun till mångmiljonärer genom att ljuga ihop en CV som ingen vågade(!) kontrollera, den storyn har en enorm potential att bli wws = world wide spread. Utländsk press är inte alltid nådiga när de beskriver Sverige, men sådana kritiska och ibland rent hånfulla artiklar om nationen Sverige, de landar sällan i Ankdammen. Den typen av information filtreras bort i svensk reguljärmedia för att inte störa ankdammsfolket. Det blir därför extra roligt för en flock grävlingar om det internationellt kommer att bli Aftonbladet som blir utpekat som den publikation i Sverige, med sina dubbla artiklar om paret Knight, som blir mest begabbad. På det viset kan ju Erik Olkiewicz kanske bli nästan lika mycket "världskändis" som Manuel Knight. Vi hjälper gärna till. Här länk till vår artikel om "världskändisskap": http://manuelknight.blogspot.se/2016/11/erling-emsfors-pa-hogskolan.html
 
Vi har avslutningsvis några frågor vi önskar ställa till paret Knight: ”Var det värt allt det här negativa, ert ljugande? Vad skall ni säga till er yngsta dotter (f -06) när ert tidigare drömliv förvandlats till en social golgatavandring? Skall ni berätta sanningen för henne, det vill säga att ni ljugit för inte bara henne, utan för alla i hela Sverige och hela världen, eller kommer ni att fortsätta ljuga som ni hittills alltid har gjort?”

 ===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/