Email: groundhogswe@gmail.com

onsdag 16 november 2016

POW (Prisoner Of War) är att vara krigsfånge. Att vara krigsfånge innebär att befinna sig i en oerhört utsatt position och att kastas mellan hopp och förtvivlan.

Att, som Manuel Knight, ljuga om att ha suttit POW är bland det mest föraktliga en militär kan göra i fredstid. Det skulle i svinaktighet möjligen kunna överträffas av att ljuga om att vara en elitsoldat och på det viset lura av en annan militär en utmärkelse tilldelad dennes pappa. Manuel Knight har gjort det också.

Manuel Knight var under åtta år anställd inom US Army. Huvudsakliga tiden tillbringade han i Tyskland knuten till ett pansarförband. När han lät Erik Olkiewicz på Aftonbladet och programledaren Renée Nyberg på TV3  ta del av bildmaterial där han figurerar men även i Stina Dabrowskis program Stina! gjorde han missen (den klara bilden till vänster är från TV3s program och den gryniga till höger är från Stina!), så försökte han dölja förbandstillhörighet. Han tuschade över emblem, men missade på en bild den här:

 imagebam.com
imagebam.com
Skulle han tillhört Special Forces skulle han haft det märket till vänster och inte det till höger som bilderna visar.

Skall man bedriva bedrägeri måste man vara noggrann om man vill undgå upptäckt. Manuel Knight hade under åratal kommit undan kontroll och detta hade gjort honom stöddig och slarvig. I programmet Morgonpasset i P3 visade han upp fel sorts challenge coin -se här: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2024&artikel=5669139 vilket ledde till att Groundhogs upptäckte bluffen om Special Forces. Det ledde i sin tur till det här: http://thisainthell.us/blog/?p=62177

Med ovanstående vill vi visa hur svårt det kan vara att vara en ”god lögnare”. Ett litet misstag kan vara förödande. Manuel Knight har hävdat att han tilldelats medaljerna Purple Heart och Bronze Star. Den första av dem utdelas till den som skadats under strid (eller till anhöriga om soldaten stupat i strid) och har utdelats i mängder. Den andra utdelas för modigt agerande under strid och förutsätter en aktiv insats. Inte så många har dekorerats med den. Inte heller många har tilldelats denna speciella medalj:

imagebam.comimagebam.comimagebam.com

Manuel Knight borde, om hans story varit sann, ha en sådan medalj. Manuel Knight har ingen sådan medalj. Den är av naturliga skäl synnerligen ovanlig. På grund av alldeles speciella orsaker så kan Groundhogs mascot Gurra idag på bild visa upp just en sådan extremt ovanlig medalj. Läs mera här om POW-medaljen: 

Avslutningsvis skulle vi vilja uppmana Manuel Knight att kapitulera. Vi har i vår jakt på bedragaren Manuel Knight kommit till den punkt från vilken han inte längre kan rädda sig. Han vet ännu inte om det och vi gissar att han tror att vi bluffar. Manuel Knight är en usel pokerspelare, för han slarvar och har för dåligt minne. Den jul som nu närmar sig blir den sista för honom innan han avslöjas. Om Manuel Knight funderar på att samla hela den Knight-Erikssonska klanen kring sig, så rekommenderar vi att han gör det nu, julen 2016. Nästa jul han firar kanske blir i ett amerikanskt fängelse. Vi jobbar på det.

 ===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/