lördag 26 november 2016

Hej, Emma Mattsson! Du har som fotograf hjälpt Erik Olkiewicz med bilder när han gjorde ett reportage om paret Knight. Minns du vad du fick betalt?

Oavsett vad Emma Mattsson då fick betalt, så kommer hon att ångra att hon tog det uppdraget. Nu fem år senare, inser hon att jobbet inte var värt pengarna. Att Emma Mattsson med sina bilder har medverkat till att illustrera en av de senaste årens värsta artiklar och avsiktligt hyllande avbildat Anne och Manuel Knight, ett parasiterande bedragarpar, kan inte kännas alltför muntert för henne.

Vi skrev en artikel i måndags, den 21 november och där vi gav läsarna möjlighet att kunna se de två artiklarna som Erik Olkiewicz skrev om paret Knight. Här länk: http://manuelknight.blogspot.se/2016/11/erik-olkiewicz-frilansjournalisten-som.html
Här nedan syns artikeln med Emma Mattssons bilder:


Som framgår, är dessa bilder tänkta att uppvisa Kärlek, Trygghet, Styrka och Trohet. Eftersom vi nu alla vet att ingen av de båda i bedragarparet Knight i verkligheten symboliserar något av de fyra honnörsorden, så framstår Emma Mattssons bilder som förljugna. Manuel Knight har sedan 1992 blåst Anne, men hon har låtit honom göra det, eftersom hon vetat att han, med hennes hjälp, skulle kunna ge henne en efterlängtad glamorös tillvaro. Iofs också mer glamorös än amorös av vad vi har fått höra. Att vara heltidsanorektiker ger inte något större utrymme för ett livligt libido.

Nåväl. Vi skrev till Emma Mattsson. Rubriken såg ut så här: En fotografering 2011. Paret Anne och Manuel Knight. Två bedragare och som inom kort blir internationellt avslöjade.
 
Här nedan kan ni läsa vårt mejl:

Hej, Emma!

Säkert minns du en fotografering du år 2011 gjorde i Vasaparken och där objekten var Anne och Manuel Knight? Det var som illustration till en romantisk historia som Erik Olkiewicz skrev ihop. Du finner den här: https://minfil.org/reNbj0b9b9/aftonbladet_s_ndag_2_.pdf

Vi är en grävargrupp som avslöjat att paret Knight är ett par riktigt slipade bedragare. Hela Manuel Knights muntliga CV om att vara elitsoldat och ha varit i krig och suttit krigsfånge är bara bluff. Här finner du vår blogg: manuelknight.blogspot.se  Vi har döpt den till Manuel Knight News och vi har sedan oktober 2015 lagt upp mängder med bevis för att paret Knight är två svindlare.
Igår ringde en av våra medarbetare upp Erik Olkiewicz eftersom vi håller på med en artikel om hans två AB-artiklar om Manuel Knight. Erik Olkiewicz uppträdde oförskämt mot en kollega som ville checka uppgifter och det är dålig stil av en journalist. Dina bilder har alltså tyvärr hamnat i ett sorts "dåligt sällskap" iom att hans text är en faktamässig katastrof och som kommer att hånas när skandalen med bedragarparet Knight i jan/feb når offentligheten på allvar.

Vi önskar en kommentar från dig ang hur du ser på situationen med att dina bilder riskerar att bli föremål för löje. Lovade Erik Olkiewicz dig att han hade checkat fakta innan han lämnade ifrån sig materialet till AB för tryck? Fick du själv läsa texten innan tryck?
Här en artikel vi förra året skrev om Erik Olkiewicz: http://manuelknight.blogspot.se/2015/12/varfor-doljer-manuel-knight-detaljer-pa.html

Vi vill inte skada vare sig dig, ditt varumärke eller din verksamhet. Avsikten med detta mejl är att ge dig chansen till att berätta vad du minns av fotograferingstillfället och hur du ser på att dina bilder illustrerar riktigt uselt journalistarbete. Vi kommer att under dagen publicera en hyfsat lång artikel om Erik Olkiewicz. Ditt namn nämns öht inte av oss och vi kommenterar inte heller dina bilder. Se det som ett exempel på att vi försöker vara justa mot folk som inte motarbetar oss. Se det som ett erbjudande. Du är välkommen med ditt svar nu under förmiddagen.

Med vänliga hälsningar!

//Groundhogs

Den förmiddagen som vi gav Emma Mattsson att fundera under, den gällde måndagen 21 november. Nu är det lördag. Vi har alltså än en gång visat extra stor generositet åt en person som vi anser ha medverkat till att lyfta fram Manuel Knight. Emma Mattssons bilder från 2011 kommer i och med denna vår artikel, att för alltid ses som ”bedragarbilder”. Det sägs att en bild aldrig ljuger. Oavsett om det påståendet skulle vara sant eller ej, så har vår blogg för all framtid visat att paret Anne och Manuel Knight ljuger.

Emma Mattsson tillämpar strutsmetoden och har stoppat ned huvudet i sanden, för hon har inte hörts av. Emma Mattson blev lika rädd för vårt mejl, som hennes de facto uppdragsgivare, Erik Olkiewicz, blev av det telefonsamtal han fick för en vecka sen. Vi ville bara i all enkelhet ställa några små frågor, men vi möts av tystnad, panik och hysteri. Vad liknar detta? Vart är vårt en gång så stolta Sverige på väg?

Fotnot: För den som önskar kontakta Emma Mattson http://www.emmattsson.se/kontakt/

 ===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/