onsdag 7 december 2016

Idag för 22 år sedan föddes Jeremy Knight. Mycket har sedan dess hänt i hans liv – t ex domar för knark, stöld och annan brottslighet, men frågan är om inte upptäckten av att den beundrade pappan, Manuel Knight, ljugit för honom under hela hans uppväxt, var det som tagit honom hårdast?

Det här blir förstås spekulationer vad gäller just Jeremy Knights liv, men vi tror att som barn komma till insikt om att man under större delen av ens uppväxt manipulerats till att tro att Pappa är en fantastiskt spännande elitsoldat med en mängd krigserfarenheter, det kan stuka en rejält. När man dessutom samtidigt inser att Mamma genom sina lögner medverkat till att bygga upp bilden av Pappa som en hyllad hjälte, då rasar nog tilltron till vuxenvärlden och flykten till knark och sprit och brottslighet blir närmast en logisk reaktion.


Vi Groundhogs ursäktar inte på något sätt de asociala handlingar som Jeremy Knight under flera år har ägnat sig, men de överraskar knappast någon med beteendevetenskaplig kunskap/erfarenhet. Vi har nyligen i en artikel uttryckt bekymmer för hur det skall gå för Jeremy Knight i livet och det gäller fortsatt. Under en följd av år fick barnen Knight fungera som staffage för att skapa en schablonbild av en framgångsrik familj, i det här fallet paret Anne och Manuel Knight. Familjen skulle uppvisa tomtebolycka, men vi ser i vår kristallkula bara väntande olycka. Här länk till vår artikel om Erik Olkiewicz' förljugna bild av paret Knight: http://manuelknight.blogspot.se/2016/11/erik-olkiewicz-frilansjournalisten-som.html

Här länk till artikeln om Emma Mattson, hon som år 2011 tog de romantiskt-sliskiga bilderna på paret Knight i Vasaparken i Stockholm:  

Vi undrar nu hur det känns för Jeremy Knight att se sin pappa Manuel Knight posera på den broschyr som han år 2010 lät producera för Sinkfield & Co:s räkning? Titta på bilderna hur Jeremys pappa exponerar sig.


Manuel Knight skall på samma gång försöka illustrera både en statsman och en gatubuse. Eftersom Manuel Knight aldrig kan bli något på riktigt här i livet, så lär han då inte utnämnas till något ämbete som statsman. Man blir inte utsedd till att leda ett folk bara för att man i Sydafrika poserat intill basen av statyn till minne av Nelson Mandela. F ö var Jeremy med vid tillfället ifråga. Se här en artikel om hur det såg ut på bild: http://manuelknight.blogspot.se/2016/11/lasse-brandmannen-gustavson-du-vet-ju.html

Se på bilden på broschyrens sista sida: är det en värdig vinnare av priset till John Hrons minne vi där ser avbildad? Nej, definitivt inte! Detta är en bild illustrerande våld som metod. Bilden illustrerar en äkta gatubuse. Ränderna går aldrig ur och själva gatubuse-skapet delar Manuel Knight med Paolo Roberto, en annan ”talare” som även han har en svår aggressionsproblematik och de har uppträtt tillsammans. Ingen tillfällighet. Kaka söker maka.

Sorgligt är att se hur gatubuse-skapet gått i arv från far till son. Våra källor har gett oss bilden av en arg ung man med dåligt omdöme, hetsig i humöret och snabbt redo att ta till knytnävarna, exponerande en livsstil som en gangsta wannabe. Vi litar stenhårt på våra källor.

Broschyren är alltså producerad och distribuerad av bolaget Sinkfield & Co. Bolaget kontrolleras och styrs av tre personer: Manuel Knight, Anne Knight och Samuel Bengmark, matematikprofessorn på Chalmers och som vi skrivit om (använd etiketten 'Samuel Bengmark' för att finna artiklarna).

imagebam.com

På sid 2 i broschyren kan vi intill aggressionsbilden föreställande Manuel Knight läsa följande (vår fetning): ”Today, Manuel Knight is a trained psychologist and one of Europe's most sought after speakers”. Att Manuel Knight idag är eftersökt, det tror vi oss veta. Då inte som talare, utan bl a som skattesmitare. Vi tror att IRS, det hårdföra amerikanska skatteverket, gärna vill syna Manuel Knight i sömmarna. Manuel Knight är ju amerikansk medborgare och som sådan skall han deklarera även i USA. Det kan också vara så att Manuel Knight är eftersökt av folk som gärna vill prata förstånd med honom. Det kan finnas amerikaner som tycker att han har en hel del att förklara. Även vi Groundhogs medger att vi tycker att Manuel Knight har en hel del att förklara.

När bolaget Sinkfield & Co i sin broschyr påstår att Manuel Knight är ”a trained psychologist” dvs är utbildad psykolog, så är det att ses som falsk marknadsföring. Bolaget Sinkfield & Co har här gjort en stor blunder. Tala om att falla på eget grepp! Att producera och distribuera material i marknadsföringssyfte och som man är medveten om innehåller falska uppgifter i den form som i Sinkfield & Co:s broschyr om Manuel Knight gör, är inte tillåtet. Påståendet om att Manuel Knight skulle vara ” a trained psychologist”/utbildad psykolog är alltså inte bara vilseledande, utan direkt falskt. Det kallas på svenska för bedrägeri.

Så än en gång ställer vi oss frågan: Hur kommer det sig att Samuel Bengmark, en Chalmers-professor i matematik, håller på med bedrägerier i sällskap med paret Anne och Manuel Knight? Har inte Chalmers Tekniska Högskola ett fungerande system för att skydda sitt varumärke? Accepterar Chalmers, ett av Sveriges mest välmeriterade lärosäten, att deras anställda är inblandade i pågående bedrägerier? Vi har bortom allt rimligt tvivel kunnat visa att Manuel Knight är en bedragare och som tjänat miljoner på dessa sina bedrägerier. I dennes sällskap finns alltså Samuel Bengmark. Knappast av pur idealitet, utan det är givetvis för att han drar ekonomisk nytta av att sitta med som ledamot i bolaget. Bedragarparet Anne och Manuel Knight drar å sin sida nytta av att i styrelsen ha med ett namn som på en och samma gång signalerar 'akademi' och 'soliditet'. Nu signalerar namnet Samuel Bengmark i bästa fall extrem naivitet. Alternativet är kriminalitet. Vi tycker det är dags för Chalmers att vakna.

Tillbaka till födelsedagsbarnet. År 2014 togs Jeremy Knight in som trainee i bluffbolaget Manuel Knight Academy och suppleant i styrelsen för företaget. År 2016 slängdes han ut av Mamma och Pappa Knight på hemsidan men han sitter kvar på sin styrelsepost. Då hade Jeremys namn blivit till belastning. Då hade vår långvariga kartläggning och offentliggörande av besvärande uppgifter rörande Mamma, Pappa, barn Knight gjort det omöjligt att ha kvar Jeremy Knight till att fronta verksamheten. När det också framkommit uppgifter om att Jeremy Knight varit intagen på behandlingshem för sitt tunga narkotikamissbruk, kan det bli svårt att fortsätta att locka kunder med honom som skyltdocka. Fast även om Jeremy Knight nu är borta ur leken, så är det väl ingen som glömmer hur det såg ut när han skulle hjälpa till att marknadsföra Fryksdalens Sparbank? Vi glömmer det inte. Sannolikt kommer inte heller Ulrika Frykestam någonsin att glömma det.

imagebam.com

Samtidigt som Jeremy Knight raderades från Manuel Knight Academy's hemsida, så tackade Ulrika Frykestam för sig. Hon hade då insett att om hon blev kvar i bolaget, både hennes namn och Sunne skulle komma att skadas ytterligare av att hon hade ljugit om att Manuel Knight skulle vara elitsoldat. Råttorna lämnar skeppet.

Nå. Hur tänker Jeremy Knight fira sin födelsedag? Kommer han dagen till ära att dra i sig ett par extralånga linor vitt pulver? Kommer hans moster, sjuksyrran Katarina Eriksson, att nalla med sig lite ur medicinskåpet på kliniken och diskret lämna över ett litet paket till honom? Kommer hans mormor Kristina Eriksson, barn-/mördarimportörskan (känd från Flashback i tråden om Adama Diarra), att som födelsedagspresent till Jeremy överlämna någon av de tam-tam-trummor hon importerade från Afrika tillsammans med sin mördarmake, men som hon aldrig fick sålt? Vi vet inte. Men en sak vet vi med säkerhet: Julen 2016 kommer inte att vara någon fröjdefull jul för den Knight-Erikssonska klanen. Det blir en jul de aldrig kommer att glömma, för denna jul blir det ingen mysig tomte som knackar på dörren och frågar om det finns några snälla barn i stugan. Den här julen blir det Verkligheten som med hård hand bultar på dörren och ber dem där inne att komma ut i ljuset. Så kan det gå. Så kommer det att gå. Lita på oss.

 
Ett PS: På ledarplats i DN kan man läsa om hur Erik Helmerson tänker högt om ett svenskt Nato-medlemskap. Han försöker också tänka högt om Donald Trumps oförutsägbarhet och han berättar om hur Azita Raji blivit oförmögen att prata om framtiden. Azita Raji är för tillfället USA:s ambassadör i Sverige. Hennes uppdrag lär snart komma att avslutas av Donald Trump. Här länk till DN: http://www.dn.se/ledare/signerat/erik-helmerson-varlden-behover-usa/

Det där med ett svenskt Nato-medlemskap är inte en helt enkel fråga. Delvis baseras ju analysen på hur Försvarsmakten bedömer omvärlden och eventuella hot mot Sverige. Erik Helmerson hänvisar i sin ledare till vad försvarsminister Peter Hultqvist sade i Agenda om partnerskapet mellan Sverige och USA. Låt oss påminna om att både Sveriges försvarsminister och Erik Helmerson är medvetna om att den svenska försvarsmakten under en lång följd av år blivit grundlurad av den amerikanske medborgaren Manuel Knight. En nations försvarsmakt som inte ens kan upptäcka en så tydlig mytoman som den militäre bedragaren Manuel Knight, utan istället år efter år hyr in honom för att utbilda svenska soldater, den nationen har ett inbyggt säkerhetsproblem av närmast gigantiska mått. Sagt upplysningsvis.

===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/