torsdag 15 december 2016

Stackars Jeanette Gustafsdotter! Nu är det inte bara 'Groundhogs' som kritiserar hennes medlemmar inom 'TidningsUtgivarna'. Hur känns nu detta för henne?

Vi har i några artiklar uttryckt vår kritik mot Jeanette Gustafsdotter. Hon är vd för TU/TidningsUtgivarna -mest i form av papperstidningar- och det innebär att hon moraliskt är ansvarig för vad dessa skriver eller för vad dessa inte skriver.

Till skaran av dem som öppet uttrycker missnöje med hur det står till i mediasverige har Rolf Söderberg anslutit sig, åtminstone är hans svidande kritik mot svenska tidningar ny för oss. Rolf Söderberg är journalist med ett förflutet hos DN, Ekot och SVT. Här länk till ett inlägg han skrivit, publicerat i DN (12/12): http://asikt.dn.se/asikt/debatt/hanteringen-av-fallet-assange-ar-helt-barock/

Det verkar som om DN har problem just nu med sin hemsida så vi ger er här en cachad länk till artikeln:
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:Inf7vFX5EBAJ:asikt.dn.se/asikt/debatt/hanteringen-av-fallet-assange-ar-helt-barock/+&cd=1&hl=sv&ct=clnk&gl=se
Det handlar alltså om hur ärendet med Julian Assange grovt har miss-skötts av det svenska rättsväsendet och inte minst då av åklagaren Marianne Ny, en åklagare som enligt Groundhogs spelar i samma vidriga liga som förre åklagaren Christer van der Kwast. Marianne Ny är medveten om att hon begår våld på rättssäkerheten, men hon är inte bara en idiot -hon är därtill en verkligt nyttig sådan. Att hon med sitt anhang, den skenheligt ”troende” Anna Ardin (som gick i säng med Julian Assange), den gapiga försvarsadvokaten Elisabeth Massi Fritz och inte minst den kraftigt försupne brännvinsadvokaten Claes Borgström, de alla tillsammans smutsar Sveriges varumärke internationellt -ja, se det bryr de sig inte om. Det viktiga för dem är att försöka få Julian Assanges namn att bli draget i smutsen och det får man ju säga att de lyckats med. Hur?

-Jo, genom att få den dåvarande socialministern Göran Hägglund (KD) till att offentligt kalla Julian för ”ett kräk” och genom att få den svenska pressen att utan reflektion springa de ovan namngivna personernas ärenden. En sorglustig men tragisk dans att bevittna.
Så här avslutade Rolf Söderberg sitt inlägg:
"Den svenska pressen har inte ställt sig kritisk till vad som pågår, utan har gjort allt vad som varit möjligt för att skandalisera Julian Assange.
Jag är säker på att detta går till historien, och att man inom något decennium kommer att finna både rättsväsendets handlande – eller brist på handlande – och pressens attityd som obegriplig och sorglig."

Vad skall vi mer säga än att vi i alla delar instämmer med vad Rolf Söderberg skriver. Fast vi vill ju gärna att sleven skall sättas i grytan, så tillbaka till Jeanette Gustafsdotter. Det är hennes pack, hennes medlemmar, d v s de svenska tidningarna, som låtit sig utnyttjas i jakten på Julian Assange. Påminner inte så lite om hur det gick till när ”Allmänläkaren och Obducenten” krossades av samma mobb. Påminner inte så lite heller om hur samma mobb lät sig luras av Christer van der Kwast & Co (inkluderande Claes Borgström) i ärendet med Sture Bergwall. Lägg märke till att Jeanette Gustafsdotter väljer att skydda tidningar som t ex Aftonbladet och där folk som Kerstin Weigl idag är anställd. Kerstin Weigl tillhör en av svensk medias värsta journalister; hon var en av dem som gapade som i falsett åt de hemskheter rörande ”Thomas Quick” hon fått höra. Av vem då? Av ingen mindre än Christer van der Kwast.. (say no more)

 Vi har tvingats inse att ärendet med Manuel Knights mångåriga bedrägerier inte är något som den svenska pressen är intresserad av att skriva om. Den i Ankdamistan verksamma pressen tiger med vad man vet och låter därigenom Manuel Knight få fortsätta med sina bedrägerier. Det skall därför bli mycket intressant att få se hur man nästa år tänker hantera skandalen med en amerikansk medborgare som lurat hela det svenska samhället, inklusive public service och landets försvarsmakt. Nästa år blir Donald Trump president i USA. Nästa år blir Manuel Knight offentligt avslöjad.

En vd för svenska tidningsutgivare, tillika jurist, som inte tycker att i Sverige angivna hastighetsbegränsningar är något att bry sig om, vad skall man tycka om det? Vi Groundhogs tycker inte om det. Det är bl a därför vi ogillar folk som Jeanette Gustafsdotter. Här länk till fördjupningsstudier i ämnet ”Jurist -och dennas syn på hastighetsgränser”: https://www.medievarlden.se/mediefolk/jeanette-gustafsdotter-2/
 
Här länk för Jeanette Gustafsdotter att läsa (vi rekommenderar särskilt 3 kap 17§): http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/19981276.htm

Trevligt att läsekretsen hör av sig och vill höra mer om vad grävlungen Gurra har för sig så här i julklappstider. Vi smög oss in i hans pojkrum (läs: gryt) och upptäckte honom i full färd knattrande på redaktionschefens Silverette-skrivmaskin. Här en bild vi lyckades ta:

imagebam.com

Men vad var det han skrev? Vi smög oss närmare och fick denna bild (klicka på bilden för högre läsbarhet):

imagebam.com  ===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/