tisdag 13 december 2016

Vi blev tvungna att sätta Jeanette Gustafsdotter och TidningsUtgivarna på plats. MSM-media i Sverige får ursäkta, men vi måste få fråga: Behövs ni verkligen?

När Jimmie Åkesson förra måndagen i SvD påstod att man inte kan lita på medierna i Sverige, så borde det genererat en stor och öppen debatt om hur det egentligen står till med den saken. Så skedde inte. Det enda som hände var att Sveriges Radio ringde upp Jeanette Gustafsdotter, vd för TU/TidningsUtgivarna, och lät henne få försäkra att allt är bra i Mediasverige och att journalisterna tar sitt ansvar och att de granskar.


Jo, att det för närvarande granskas inom Mediasverige, det har vi märkt. Men hur går det till? DN sitter och kritiserar via Mattias Hagberg hur Göteborgs-Posten låter Alice Teodorescu, som chef för ledarsidan, få uttrycka sig. Och GP svarar genom Peter Hjörne att tidningen visst är liberal och att den varit det. Ända sen Farfars tid. Länk: http://www.gp.se/ledare/jag-ber-ocks%C3%A5-om-urs%C3%A4kt-dn-1.4034543

Det är en bra bild av dagens nyheter i Dagens Nyheter och i GP i landet som heter Ankdamistan. I det landet finns Jeanette Gustafsdotter, en vd för en intresseorganisation, TidningsUtgivarna och som säger sig vara tillfreds med sakernas ordning vad gäller journalistiken i det landet. Måste vara skönt för Jeanette Gustafsdotter att varje kväll krypa ned och somna sött i förvissningen att hon och hennes medlemmar inom TU gjort sitt yttersta för att folket i landet skall få möjlighet att kunna läsa om Sanningen om landet. Vi har skrivit ett par artiklar där vi nämner Jeanette Gustafsdotter (se etiketten 'Jeanette Gustafsdotter') och vi har inte varit alls lika nöjda som hon med hur svenska journalister väljer att prioritera sitt arbete. Vi tycker gott att svenska folket t ex bör kunna få reda på att Sveriges Radio och SVT blivit lurade av Stina Lundberg Dabrowski, som i sin tur blivit lurad av Manuel Knight. Vi tycker att Sveriges Radio och SVT bör kunna medge att man blivit lurade, men det finns ingen större vilja bland svenska journalister att ställa bolagen till ansvar för den felaktiga information om Manuel Knight som fortfarande ligger på t ex Sveriges Radio:s hemsida.

Vi lägger nu ett stort ansvar på Jeanette Gustafsson: sedan förra veckan känner hon nu till att Manuel Knight lurat hela Sverige, men hon hukar och svarar oss inte längre. Att strutsa sig, som Jeanette Gustafsdotter nu ägnar sig åt, kommer inte att hjälpa. Det finns, glädjande nog, krafter som arbetar för att få fram Sanningen om Manuel Knight och Mediasverige. Vi Groundhogs gör vad vi kan för att berätta sanningen om bedragaren Manuel Knight och om svensk undermålig journalistik och ibland skriver vi också mejl. Fast några ”hat-mejl” det skriver vi inte, även om Jeanette Gustafsdotter tycks tro det. Eller kanske skyller hon på det för att slippa svara oss? Nåväl. Här vårt senaste försök till kontakt:

<Från: Ground Hog <groundhogswe@gmail.com>
Datum: 11 december 2016 19:13
Ämne: Vi blev tvungna att sätta dig resp dina medlemmar på plats
Till: Jeanette Gustafsdotter <jeanette.gustafsdotter@tu.se>
Hej!

Det gick inte att undvika: när du insinuerade om att vi skulle ägna oss åt att skriva "hat-mejl" och vi på det replikerade och förklarade hur det låg till med den saken och du bara tystnade -ja, då fick det bli ett öppet brev. Då kan alla våra läsare se att du viker ned dig när vi vill försöka få din kommentar till vad du tror kan vara orsaken till att dina medlemmar bara tiger om att de känner till Manuel Knights bedrägerier, men väljer att vara tysta. Länk här: http://manuelknight.blogspot.se/2016/12/jeanette-gustafsdotter-har-alldeles-fel.html

Du hävdade i intervjun i Kulturnytt att dina medlemmar (vi syftar här de svenska papperstidningarna), de tar sitt ansvar och att de granskar. OK. Låt oss säga att de verkligen gör det: tar ansvar och därför granskar. Men då kommer vi med frågan: Varför i hela friden skriver de ingenting om vad de funnit? Dina medlemmar känner i princip varenda en till att Manuel Knight är en bluff, så varför skriver de ingenting?

I augusti/september 2015 skrev vi till varenda svensk tidning av betydelse (omkring 70 stycken) plus en hel del andra medier och gav dem bevis på att Manuel Knight är en bluff och som årligen plundrar Sverige på miljoner kronor. Ingen av dina medlemmar har skrivit en rad om detta. Nån kommentar till det, Jeanette?
Undrar

//Groundhogs>

Jeanette Gustafsdotter har valt att inte ge nån kommentar. Som framgår av vad vi skriver, så ger vi inte mycket för det som Jeanette Gustafsdotter kallar svensk medias vilja att ta ansvar och att granska. När det gäller en sedan flera år pågående miljonrullning av skattepengar i riktning mot paret Anne och Manuel Knight på Golfbanevägen 50 i Hovås, så är medlemmarnas i TU vilja att skriva om skandalen än så länge noll. Det kan nog tänkas att det blir en annan vilja en bit in på nästa år när familjen Knight blivit offentligt uthängda. Vi jobbar på det.

Här är strutgossen Gurra -på väg över Vintergatan till Manuel Knight i Hovås för att lussa

imagebam.com


 ===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/