Email: groundhogswe@gmail.com

fredag 23 december 2016

Vad vill KFSK signalera genom att till Välfärdskonferensen i februari bjuda in de tre charlatanerna Manuel Knight, Elaine Eksvärd och Seher Yilmaz? Att det räcker med att du är lite mörkhyad för att du skall anses kunna tillföra något i ämnet 'välfärd'?

Att Manuel Knight är en bluff rakt igenom är sedan augusti 2015 bevisat. Det är alltså bevisat att han är en bedragare och tjuv. Manuel Knight har plundrat Välfärds-Sverige på miljoner, men ändå tycker KFSK, d v s Kommunförbundet Skåne, att han är rätt person att tala under konferensen i Lund 2-3 februari? Hur tänker KFSK?

Ända sen vår första artikel på denna blogg är det bevisat att Manuel Knight är en bedragare. Vid det laget hade vi konstaterat att hans prat om att vara utbildad psykolog var lögn. Därefter har vi undan för undan kunnat visa hur han ljuger, bedrar och att han stjäl. Vi har också informerat KFSK om att Manuell Knight är en bedragare, men de har hittills inte brytt sig, utan har behållit honom som talare. Vi tror att KFSK kommer att ändra sig och att det kommer att ske strax innan det är dags för Välfärdskonferensen att dra igång. Att ha bedragaren Manuel Knight att uppträda samtidigt som tre statsråd (Annika Strandhäll, Ylva Johansson och Per Bolund) och ett par andra topp-politiker (Anders Borg och Gunnar Hökmark) finns bland talarna, är inte slugt av KFSK. Det lär kunna skada politikernas varumärken och då också KFSK:s eget.

Elaine Eksvärd, ja. Hon förekommer bland samma talarförmedlare som Manuel Knight. Vad skall man säga om den ”experten”? Vi vågar i alla fall slå fast att hon inte är någon retorikexpert, för en sådan behöver inte i efterskott gå in i en uppföljningsartikel och förklara vad som avsågs i den föregående. Vi har skrivit om det stilistiskt-retoriska bottennappet och vad det visar. Här: http://manuelknight.blogspot.com/2016/11/hej-annika-strandhall-tanker-du.html

Här nedan ett exempel på hur Elaine Eksvärd den 20 november skriver på bloggen 'mama' när hon tillsammans med sin make Gustav besöker Göteborg. Artikeln är interfolierad med bilder föreställande en kaffedrickande -f´låt cappucino-drickande Elaine Eksvärd (klicka på bilden för bättre läsbarhet).

imagebam.com

Vem skriver: ”Sen var jag inte själv”? Inte någon med språklig kompetens inom svenskan. Vi gissar att Elaine Eksvärd försöker berätta för läsaren att hon inte var ensam i Göteborg, men som hon skriver kunde man förledas till att tro att hon inte själv varit på plats, utan anlitat en ersättare. Läs också: ”Jag smällde i min frukost jag med” -betydande exakt vadå?

Vi är inte ute efter att bara håna Elaine Eksvärd. Vi vill med ovanstående exempel visa att det i Sverige inte behövs särskilt mycket för att kalla sig ”retorikexpert”. En avslutande fråga: heter det verkligen 'kettelbells' nuförtiden? Förr stavades det 'kettlebells'. Fast det är väl inte så noga hur man stavar, när man mest bara snackar..

Här ytterligare ett exempel från samma blogg och som illustrerar ”retorikexpertens” uttrycksförmåga och hennes attityd. Vi gissar att hon tror att hennes kaxighet skall kunna överskyla dessa vidder av spelad tuffhet. 

<Är vi med åsikter för alltid tatuerade trots ursäkter? Jag har skrivit allt ifrån att jag vill kastrera pedofiler utan bedövning till att jag vill orsaka min pappa en tandfasad. En massa kontroversiella uttalanden som jag, till skillnad från Kakan, inte har bett om ursäkt för.>

Elaine Eksvärd har en intressant hållning till detta med ursäkter. Hon -och en hel del andra i detta land- lever i den uppfattningen att om man tillhör gruppen ”vi med åsikter” (enl citatet ovan) och har hävt ur sig någonting alldeles olämpligt, så skall man omedelbart tas in i värmen, så fort man på t ex sociala medier bett om förlåtelse. Är Elaine Eksvärd av den uppfattningen att t ex Jackie Arklöv, Andreas Axelsson resp Tony Olsson (gangsters kända från polismorden i Malexander) de skall bli förlåtna av hela Sverige om de skulle lägga upp ett ”Förlåt” på t ex Twitter? Skall de då också släppas ut ur fängelse? Om nej -varför inte? De har ju i så fall bett om ursäkt och allt skall då tydligen vara dem förlåtet, detta enligt Elaine Eksvärds, i vårt tycke, bakvända logik när det gäller t ex vad Kakan Hermansson hävde ur sig om Malexandermorden . Vi har ännu inte sett att man beskrivit Elaine Eksvärd som ”etikexpert” eller ”expert inom praktisk filosofi”. Men det kanske kommer? Om det i Sverige räcker med att vara en spegelälskande narcissist, skriva en usel svenska, gapa om att utan bedövning kastrera pedofiler (hur skall Elaine Eksvärd f ö hantera kvinnliga pedofiler?), drömma hett om att få slå in tänderna på sin far och med hjälp av det bli utnämnd till retorikexpert -ja, då vore det inte konstigt att snart få läsa att hon blivit etiker i tillägg till att beskrivas som expert inom retorik.

Seher Yilmaz, ja. Kvinnan som företräder Rättviseförmedlingen har vi också skrivit en grej om. I den passade vi på att rekommendera våra läsare att ta del av hur GP:s Alice Teodorescu, en annan kvinna med invandrarbakgrund, i en debatt med Seher Yilmaz sopar banan med henne. Kolla detta YT-klipp (ca 9 min): 

Seher Yilmaz hade också det dåliga omdömet att år 2014 uttrycka förhoppningen om att Stefan Löfven till jämställdhetsminister skulle utse antingen Gudrun Schyman eller Mona Sahlin..

Det verkar inte som Seher Yilmaz har alltför mycket tur när hon hoppas. Gudrun Schyman tillhör varken (MP) eller (S), men det där med politisk hemvist kanske inte är så viktigt för Seher Yilmaz? Att hoppas på att den nu bedrägerimisstänkta Mona Sahlin skulle bli statsråd visar på dåligt omdöme. Att Mona Sahlin totalt saknar omdöme är känt för de flesta. Nu vet vi att även Seher Yilmaz saknar det. Här nedan vad Seher Yilmaz sade 2014:

<Seher Yilmaz, ordförande Rättviseförmedlingen.

Seher Yilmaz vill se en jämställdhetsminister som kombinerar flera olika perspektiv som exempelvis antirasism och jämställdhet. Därför tror hon att Mona Sahlin (S) skulle vara bra.

–Hon har erfarenhet och tyngd. Sedan har jag två bubblare: Gudrun Schyman och Rossana Dinamarca.
Hur realistiskt är det att regeringen tar in Gudrun Schyman?

–Jag vet inte, det skulle vara väldigt oväntat. Å andra sidan skulle det visa att man sett att det är många som står bakom henne.>


KFSK betalar de bokade talarna med skattepengar från medborgarna i de 33 Skånekommunerna. Att vi har invändningar mot att man köpt in bedragaren Manuel Knight, våldsförespråkaren Elaine Eksvärd och den hudfärgsfixerade Seher Yilmaz framgår förstås av hur vi skrivit här ovan. Vi avslutar därför med en fråga riktad direkt till KFSK: ”Hur tänkte ni när ni satte upp dessa tre som talare på en konferens som är tänkt att handla om välfärd ?”

Fotnot 1: Än en gång vill vi påpeka att grävargruppen Groundhogs består av representanter för minst två kön och folk av olika etnicitet, så ingen idé att kalla oss för rasister eller vita kränkta män. Sagt upplysningsvis.

Fotnot 2: Lite fördjupningsläsning => http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10566507.ab
Handlar om ett triangeldrama mellan en barnamordslysten kvinna, en Andreas Axelsson och en Tony Olsson -de två sistnämnda kända från Malexander-morden. Kvinnan i detta drama switchade partner från Axelsson till Olsson och tänkte mörda Axelssons barn. Vi gissar att detta förfärliga ärende är rätt så obekant för de flesta i Sverige. Vi vet inte om kvinnan bett om ursäkt på Twitter. Skulle Elaine Eksvärd i så fall ha förlåtit henne? Vi vet inte.

Fotnot 3: Med tanke på gårdagens artikel som delvis handlade om den tidigare Must-officeren Johan Svelander, så har det kommit lite frågor om honom och vad han sysslar med idag. Vi kan svara så här: Under de senaste åren har Johan Svelander skuldsatt sig genom att i olika poster låna mellan 10 tkr och 200 tkr av en honom närstående. Totalsumma ca en halv miljon kr. Har den tidigare Must-officeren Johan Svelander hittat på något riktigt dumt? Är den tidigare Must-officeren Johan Svelander offer för en utpressare? Är öb Micael Bydén och försvarsminister Peter Hultqvist informerade? Vi vet inte.

===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/