Email: groundhogswe@gmail.com

lördag 3 december 2016

Stackars Göteborgs innebandyförbund! Vi tänker inte på eventuella spelarskador, utan på den skada som Manuel Knight har åstadkommit för dem. Han bara ljuger och han saknar all skam, men är någon idag ens förvånad?

Nej, ingen lär väl längre kunna förvånas över allt vad vi här på bloggen slänger upp om serielögnaren Manuel Knights härjanden. Det finns inget slut på allt vidrigt vi grävlingar har hittat under våra grävningar. Vår plan är att framöver då och då publicera osmakligheter och lögner emanerande från Manuel Knight. I våra arkiv har vi nämligen en hel del ruggigt material lagrat.

Göteborgs innebandyförbund (GIBF) ordnar ibland domarkurser och det är i sig både väntat och naturligt. Det onaturliga och oturliga är att man vid minst ett tillfälle tog in Manuel Knight till att hålla sin babbliga s k föreläsning om att ”högprestera under extrema förhållanden”. Av vad man kan utläsa av ett GIBF-protokoll från 2008, så förstår vi att Manuel Knight har stått och ljugit innebandydomarna rätt upp i ansiktet. Se här nedan ett utdrag ur protokollet:

<Tyvärr tillbringar allt för många människor livet med att leta vad de upplever som fel och de fokuserar endast på fel –negativt tänkande. Minns föredraget från domarkursen; Hur gjorde Manuel Knight för att överleva fångenskapen, han tänkte positivt –mina kamrater kommer och räddar mig, om jag avslöjar vad jag vet är jag inget värd och därför kan jag dödas.>

Här kan vi än en gång se ett exempel på hur den mytomanske serielögnaren Manuel Knight har dragit den där historien om när han skulle ha suttit som krigsfånge hos irakierna och kompisen ”Tim” = Mållgan dödades. Det var den påhittade historien som år 2006/2007 fick Stina Lundberg Dabrowskis hjärta att bulta litet hårdare och som också på annat sätt kan ha påverkat henne. Stina Lundberg Dabrowski är ju inte bara en överskattad journalist, hon är därtill också kvinna.

Vi har detaljgranskat förloppet när Stina Lundberg Dabrowski intervjuar Manuel Knight och alla kan ta del av det. Det sändes ursprungligen i april 2007. Varsågod:


I ett tidigare inlägg här på bloggen påpekade vi att det är mycket enkelt att se hur obekväm Manuel Knight är. Till att börja med det faktum att han krävde att intervjun skulle ske på engelska, för han hade repeterat in lögnen -på engelska. Vidare alla dessa ryckningar i axelpartierna hos Manuel Knight -de signalerar ingen trygghet. En äkta US Special Forces hade i motsvarande situation inte uppträtt på det viset, men Stina Lundberg Dabrowski har ingen aning om hur en äkta elitsoldat kunde förväntas bete sig. Hon brydde sig inte heller. Intervjun med Manuel Knight var tänkt att bli detta programavsnitts höjdpunkt och hon trodde sig ha funnit ett scoop. Det hade hon också på sätt och vis gjort, men det var vi Groundhogs som knep scoopet. Nu, 10 år efter att avsnittet spelades in, har vi slagit våra grävlingklor djupt in bedragaren Manuel Knight och han kan inte längre komma undan granskning. 10 år är en lång tid. Det är mysigt med 10-årsjubileum. Vi gnuggar våra små tassar av förtjusning.

ETT LÄSTIPS: Vi vill passa på att tipsa om en artikel ur gårdagens Göteborgs-Posten. Det är Aleksandra Boscanin, duktig ledarskribent och som inte ryggar för laddade frågor, som i artikeln tar upp Seher Yilmaz och Rättviseförmedlingen till debatt. Här länk: http://www.gp.se/ledare/rast%C3%A4nk-%C3%A4r-inte-r%C3%A4ttvisa-1.4008669

Rubriken är: ”Rastänk är inte rättvisa”. Artikeln står på egna ben, men vi vill gärna använda den i vårt propagandistiska syfte. Det Aleksandra Boscanin skriver om ”ras” och hur tokigt det särskiljetecknet kan leda debatten i samhället, överensstämmer i stora drag med vår tes om att Manuel Knight har klarat sig från granskning genom att han råkar vara svart. Om det i ett samhälle finns intressegrupper, ofta finansierade med medel från Allmänna arvsfonden, som resonemangsmässigt driver en offerkoftelinje, så blir det ibland svårt att kunna granska medlemmar ur intressegruppen. Vi har t ex nyss nämnt Afrosvenskarnas riksförbund som exempel på en sådan grupp. Föreningen Afrosvenskarna blev närmast indignerade när de för drygt tio år sedan blev föremål för granskning p g a att de med bedrägliga metoder hade fuskat till sig bidrag. Det handlade om att man lögnaktigt angett ett för högt antal medlemmar i föreningen, men man då försvarade sig med att man typ kalkylerat in ännu ofödda framtida barn i föreningen. Det var förklaringen. Detta har hänt. På riktigt. I Sverige. Men det var inte för att föreningens medlemmar var svarta som den blev granskad och kritiserad, utan för att föreningen ljugit om sitt medlemsantal. Mer att läsa här: http://www.svd.se/tre-av-fyra-har-hoppat-av

Aleksandra Boscanin fokuserar på Rättviseförmedlingen och lite på dess ordf Seher Yilmaz. Vi direktciterar ett stycke ur artikeln:

<På samma sätt försöker Rättviseförmedlingen signalera att deras verksamhet skulle handla om att göra samhället mer rättvist. Nyligen släpptes deras ”rapport” Rättvisaren där de granskat artiklar i media och kategoriserat de medverkande utifrån respektive persons könstillhörighet och bakgrund; nordisk eller utomnordisk. För att kunna bedöma om någon kan klassificeras som "nordisk" eller "utomnordisk" har de bland annat tittat på personens namn. Slutsatsen i rapporten är att kvinnor och utomnordiska personer är underrepresenterade, och att det underförstått är något som är dåligt. Utgångspunkten grundar sig i den felaktiga premissen att en person endast skulle kunna representeras av någon som tillhör samma ”grupp”.> 

Seher Yilmaz är tänkt att vara en av talarna på KFSK:s Välfärdskonferens i Lund 2-3 februari. Vi har skrivit en del om den konferensen (hittas mha av etiketten 'KFSK') och vi undrar redan nu hur Seher Yilmaz kommer att reagera på att Manuel Knight och som också han är bokad som talare, han vid det laget kommer att vara offentligt avslöjad. Skall hon då försöka skjuta budbäraren och anklaga budbäraren i dess olika former, för ”rasism”?
 
För dem som vill se vilka svårigheter Seher Yilmaz har att försvara sin verksamhet rekommenderar vi detta knappt 9 min lång klipp där hon sågas av Alice Teodorescu, en annan av GP:s ledarskribenter: 



===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/