onsdag 14 december 2016

Varför ljuger Content Talarbyrån AB om Manuel Knights lögner? Varför försöker Content Talarbyrån AB mörka hur man tidigare presenterade Manuel Knight?

Se där: två frågor i en! Två frågor, men ett svar: För att Content Talarbyrån är ett ruttet företag som vill tjäna pengar på att sälja Manuel Knight, en produkt de mycket väl vet om är genomrutten.

När Groundhogs i augusti 2015 startade kartläggningsarbetet med att samla bevis för att Manuel Knight är en sällsynt framgångsrik bedragare i miljonklassen, så var en av våra första åtgärder att ta skärmdumpar på hur Manuel Knight presenterades av de olika talarförmedlarna som det finns alldeles för många av i det här landet. Inom flocken finns det gedigen erfarenhet av både gräv-know-how och kunskap om hur företag och enskilda efter att de insett att de börjat bli granskade, med olika medel försöker ordna damage-control. Manuel Knight och de talarförmedlare som tillhandahåller honom utgör därvid inget undantag. 

Talarförmedlarna och Manuel Knight själv är ju indragna i en gigantisk bedrägeriverksamhet, så vi visste att det skulle komma att ske snabba åtgärder från dem när de upptäckte vad vi höll på med. Manuel Knight, hans bolag och de talarförmedlare som hade honom i sitt stall, ville snabbt som attan försöka sopa igen spåren som t ex visade att han presenterats som ”utbildad psykolog” och ”legitimerad psykolog” för Manuel Knight är varken det ena eller andra av det där, utan bara en simpel bedragare som parasiterar på andras titlar. Vi visste att vi med dessa skärmdumpar i framtiden skulle komma att kunna bevisa hur Manuel Knight och talarförmedlarna ljugit, så vi skapade ett mycket stort arkiv. For further reference -som tillverkare säger idag om produkter de kränger.

Talarförmedlarna i Sverige är många och orsaken till det är uppenbar: det är ett mycket bekvämt sätt att tjäna stora pengar på att inte göra något annat än att förmedla ”talaren” X till eventet Y och sen bara casha in storkovan. Så ju mer spektakulärt en ”talare” kan presenteras, desto större blir naturligtvis inkomsten för både ”talaren” och mäklaren, då denne/denna ”talare” blir mer efterfrågad än de mer slätstrukna varianterna. Enkel logik.

Därav följer också ett incitament för ”talaren” att vilja krydda sitt CV; man anger kanske sin erfarenhet som mer solid, sin utbildningsnivå som högre än vad den i verkligheten är, man ger kanske sig själv en högre militär grad än den verkliga o s v. Manuel Knight är givetvis inte ensam om att ha plussat på i sitt [helt muntliga!] CV, men vi vet ingen som på samma sätt som han på ett så systematiskt vis har förfalskat hela sin bakgrund, sitt hela liv. Manuel Knight är verkligen outstanding! Vi vet nu alla att nyckeln till hans stora framgång som ”talare” är att han har haft enormt stor hjälp i bedrägerierna genom att hans fru Anne Knight f Eriksson, lögnaktigt! har verifierat och vidimerat Manuels påhittade historier och utbildningar. Inom parentes kan här nämnas att Katarina Eriksson, Manuels svägerska och alltså Annes storasyster, hela tiden varit medveten om de pågående bedrägerierna, men ändå inte slagit larm. Groundhogs anser det vara ett synnerligen smutsigt medlöperi, inte minst med tanke på att hon är leg sjuksköterska och att man från en sådan borde kunna förvänta sig ett moraliskt mer gediget uppträdande. Men det är väl girighet som styr? Katarina Eriksson har säkert inte blivit lottlös för att hålla tyst om de Knightska bedrägerierna och för att bara bara titta bort.

Men nu skall vi ägna oss åt andra ruttenheter, nämligen Content Talarbyrån. Låt oss här visa hur Content Talarbyrån idag exponerar Manuel Knight:

Som alla ser, så finns där inte ett ord om ”psykolog” eller om ”elitsoldat”. Men det har det funnits tidigare. I augusti 2015 på Content Talarbyrås hemsida såg det ut på det här viset:

Klicka på bilden för högre läsbarhet:
imagebam.com

Här en .pdf från samma tid:Vi Groundhogs ville höra om Content Talarbyrån hade nån bra förklaring till hur det kunde komma sig att både ”psykolog” och ”elitsoldat” hade försvunnit, så vi tog kontakt med Peter Östlund på Content Talarbyrån. Peter Östlund är företagets kontaktperson. Vi skrev ett mejl:

Från: Ground Hog <groundhogswe@gmail.com>Skickat: den 10 december 2016 08:57Till: Content.se - PeterÄmne: Manuel KnightHej, Peter!
Jag har hört rykten om att Manuel Knight förr har påstått sig vara elitsoldat i USA, men att detta bara skulle vara en bluff.

Något du har hört talas om? Ser att ni har honom bland era talare.

Vänligen!
/Gustav


Då svarade Peter Östlund oss på följande vis: 

Från: Content.se - Peter <peter.ostlund@content.se>
Datum: 12 december 2016 10:04
Ämne: SV: Manuel Knight
Till: Ground Hog <
groundhogswe@gmail.com>Hej Gustav,


Tack för din fråga.
Har hört att Manuel tidigare har jobbat inom det militära, dock har jag ingen aning om vilken rang eller uppgift han har haft där.
Vi kontaktar Manuel någon gång om året vid föreläsningsuppdrag som en av 3000st talare, moderatorer och specialister.
Ha det bra!


Med vänliga hälsningar,

Peter Östlund, Marknad/Försäljning
Content Talarbyrån AB
Tegnérgatan 23, plan 6
111 40 Stockholm
Tel: 08 556 320 25 alt. 0709 894 751Intressant, eller hur? Peter Östlund känner alltså inte till att Manuel Knight har varit ”elitsoldat”? Vi beslöt oss för att låta hela ledningen för Content Talarbyrån få hjälpa till med att fundera över vart ”psykolog” och ”elitsoldat” Manuel Knight hade tagit vägen. Vi skrev i förrgår nedanstående mejl:


Hej, Peter/Content!

Det här är ”Gustav” som skriver. ”Gustav” är vårt nom de guerre när vi kontaktar en del folk och där vi kanske inte vill exponera oss helt och hållet. [..] Nu har vi en fråga: Känner ni till Manuel Knight News? Det är en blogg vi drivit sen oktober 2015 och där vi i detalj kartlagt Manuel Knight. Den hittas här: manuelknight.blogspot.se

Att bilagorna vi sänder med visar att Content i augusti 2015 gav en helt annan presentation av Manuel Knight än vad ni har idag -har ni någon bra förklaring till det att ge oss? Vårt arkiv är enormt och vi utgick redan för drygt ett år sedan att ni och andra talarförmedlare skulle komma att gå in och försöka dölja hur Manuel Knight presenterats, så vi har skärmdumpar från den tiden som, om de skulle läggas intill varandra, skulle räcka typ härifrån till Jupiter. Har Content någon bra förklaring till hur det kommer sig att allt prat om Manuel Knight som psykolog, tio år i Special Forces, deltagande i tre krig -att allt detta nu plötsligt är borta? Nu presenterar ni Manuel Knight på följande vis: http://content.se/manuel-knight/


Vi skulle uppskatta en rask återkoppling från Content, detta eftersom vi för närvarande planerar en artikel om just er talarförmedling.

Tack på förhand!


//Gustav aka GroundhogsHär hittar man en presentation av ledningen och de vi skickade våra email till, för denna ruttna talarbyrå: http://content.se/#om-oss


Fotnot: Namnet Stefan Olsson klingade bekant för oss. Var det inte en Stefan Olsson som för Content Talarbyrån:s räkning år 2010 hade sålt Manuel Knight till Östersunds kommun för att hålla en chefskonferens? Kostnad 47 000 kr+moms för 2 timmars pajaskonster med lögner. Visst var det precis den Stefan Olsson..

Klicka på bilden för högre upplösning:
imagebam.com


 ===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/