fredag 31 mars 2017

Dagens Nyheter (DN) är Sveriges största morgontidning. Att den tidningen inte tar sitt ansvar och rapporterar om att bedragaren Manuel Knight lurat sig in hos Försvarsmakten (FM) är inget annat än en skandal!

DN beskriver sig politiskt som ”oberoende liberal” och har en Nato-vänlig och russofobisk attityd. Men varför blundar man för skandalen med att mytomanen Manuel Knight anlitats av FM för att undervisa svenska soldater?

En av DN:s ledarskribenter heter Erik Helmerson. Den 6 september vi skrev vi en artikel om att Erik Helmerson krävde att vi som arbetar under anonymitet ”skall ta av oss masken”. Här länk till artikeln: http://manuelknight.blogspot.com/2016/09/erik-helmerson-pa-dn-kraver-att-vi-som.html

I slutet av artikeln skriver vi:
Vi har dessutom sannolikt dragit på oss en stor mängd fiender inom den svenska journalistkåren då vi hånat flera av dem för att de inte genomskådat Manuel Knights bluffande och för att de nu inte vill eller vågar skriva om att Manuel Knight är en bedragare. Flera av de mer namnkunniga inom den svenska journalistkåren har gjort bort sig och vi gör vad vi kan för att visa det. Sådant ger oss inga vänner. Det är inte heller för att bli uppskattade i Sverige som vi gräver och skriver.”

Vi ställde oss också undrande till om Erik Helmerson skulle besvara ett anonymt mejl från oss. Vi beslöt att undersöka saken. Detta skrev vi:

Från: Ground Hog <groundhogswe@gmail.com>
Datum: 6 september 2016 08:39
Ämne: Ang din ledare igår om anonymitet på nätet.
Till: erik.helmerson@dn.se

Hej, Erik!

Tack för det du skrev! Mycket bra!
Men som du ser av vad vi på vår blogg skriver i en artikel idag, så är det inte alltid så helt riskfritt att granska folk som sysslar med bedrägerier. Här länk: http://manuelknight.blogspot.com/2016/09/erik-helmerson-pa-dn-kraver-att-vi-som.html

Vore trevligt att få dina synpunkter på det vi tar upp, nämligen att anonymiteten ibland är ett nödvändigt medel för att nå ett mål.

Vänliga hälsningar!

//Groundhogs

Samma dag fick vi följande besked från Erik Helmerson:

Från: Erik Helmerson (DN) <erik.helmerson@dn.se>
Datum: 6 september 2016 10:40
Ämne: Re: Ang din ledare igår om anonymitet på nätet.
Till: Ground Hog <groundhogswe@gmail.com>

Hej, tack för återkoppling
Naturligtvis måste man få vara anonym i vissa sammanhang. Jag skriver också ”Visst kan det finnas särskilda skäl att vilja vara hemlig”.

Vänlig hälsning
//Erik

Vi hade förstås noterat att Erik Helmerson skrivit att det ibland kan finnas skäl att vilja vara hemlig, men vi hävdar att DN idag är mycket väl medvetna om Manuel Knight-skandalen, men att man väljer att vara tysta om att en amerikansk medborgare lurat hela Sverige. Manuel Knight har framförallt lurat hela Den Svenska Journalistkåren och det där har man väldigt svårt att smälta. Att begå självkritik är inte Den Svenska Journalistkårens paradgren precis..

Fotnot 1: Glöm inte att DN-krönikören Hanna Hellquist också känner till Manuel Knights mångåriga bedrägerier. Hanna Hellquist är också knuten till Sveriges Radio. Här en tidig artikel vi skrev om Hanna Hellquist: http://manuelknight.blogspot.com/2015/12/hanna-hellquist-lat-sig-luras-av-manuel.html
Fler artiklar hittar man med etiketten 'Hanna Hellquist'.

Fotnot 2: Där DN och Sveriges Radio tiger, där sjunger Nya Tider ut. Vi tar risken att bli bekvämt avfärdade som en grupp SD-anhängare när vi puffar för Per Björklunds artikel om Manuel Knight, men faktum kvarstår: reguljärmedia tiger om skandalen Manuel Knight. Här nedan länk till Per Björlunds artikel och att den nu är en betala-artikel tycker vi inte skall göra att någon avstår från att läsa den, för den är värd all uppmärksamhet och varenda krona!===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/

Vi är medvetna om att våra parellellbloggar släpar efter publiceringar från huvudbloggen men det har vi valt att acceptera eftersom det annars skulle innebära merarbete för vår del.