lördag 11 mars 2017

Wikipedia & Flashback -faktaförvillning och/eller fiktionsförmedling?

Idag skall vi ta en liten titt på två av Sveriges största ”faktaförmedlare” vad gäller Manuel Knight, nämligen Wikipedia och Flashback. NE, NationalEncyclopedin, får ursäkta, men det är inte till NE man går om man vill få veta något om mytomanen Manuel Knight.

Fast det där kan det förhoppningsvis bli ändring på, för när man så småningom summerar konsekvenserna av bedragaren Manuel Knights mer än två decennier långa scam om att vara en US Special Forces och en utbildad psykolog har värderats, så är det inte omöjligt att till och med NE tar in en notis om honom. Manuel Knight -den amerikanske sergeanten som på svensk mark utförde en riksköpenickiad i det att han lurade hela nationen. Manuel Knight lurade under två decennier mängder av företag, kommuner och myndigheter och blev mångmiljonär. Manuel Knight lyckades dessutom att få varenda svensk redaktion att dansa efter hans pipa. Varenda svensk journalist blev lurad. Inte illa för en fattig gosse från den amerikanska södern, att lyckas lura hela Sverige. Sverige, av alla länder? Sverige -nationen som har en av världens högst utbildade befolkning, vem kunde tro det? Sverige?!

Så var nånstans fanns Den Svenska Journalistkåren, DSJ, under alla dessa år? Vi avstår från att gissa, men vi har tidigare antytt att folket inom DSJ under tiden mest satt och letade navelludd alltmedan de då och då skrev hyllningsartiklar till Manuel Knights ära. Vi har också kunnat konstatera att det varit oerhört ojämställt inom den flock som hyllade Manuel Knight, för när vi har gått igenom skrivna artiklar, så är det är en bedövande dominans av kvinnliga journalister. Hos Sveriges Radio är det 100% kvinnor; Ulf Elfving är ju inte längre anställd hos Sveriges Radio.

Det är först efter att Oskar Sonn Lindell på Magasinet Filter skrivit sitt specialreportage om Manuel Knight och där omslaget visar en flinande Mr Knight, som det blir en Wikipedia-artikel om Manuel Knight -en av Sveriges genom tiderna värsta bedragare. Här länk: https://sv.wikipedia.org/wiki/Manuel_Knight

Vi tänker kika litet på vad som står där. Det skall genast sägas att ingen av Groundhogs har skrivit något i artikeln om Manuel Knight. Vi ämnar nu citera och kommentera vissa delar av den. 

Det står: ”När det uppdagades att Knights personliga historia inte var helt sann var han var djupt ångerfull” Det borde stå: ”När det uppdagades att Knights personliga historia inte var helt sann, påstod han sig vara djupt ångerfull” (Manuel Knight är oförmögen att känna ånger).

Det står: ”en före detta amerikansk specialförbandssoldat som hade suttit som krigsfånge i Irak” Det borde stå: ”en före detta amerikansk specialförbandssoldat som hade suttit som krigsfånge hos irakiska soldater” (Enligt Manuel Knights påhittade historia borde det varit i Kuwait han under några timmar suttit som krigsfånge hos irakiska soldater). 

Det står: ”att han hade deltagit i krig i Grenada och Panama” Det borde stå: ”att han hade deltagit i krig i Grenada och Panama och Somalia” (Manuel Knight har i en intervju med Dagens Industri 2011-11-11 hävdat att han även skulle ha deltagit i strider i Somalia).

Det står: ”Några år senare utsågs han till Årets talare” Det borde stå: ”Två år senare utsågs han till Årets talare” (Priset utdelades år 2012 för 2011 års bästa talarprestation och påstods vara ett oberoende talarpris. Det där är inte sant. Hela den s k juryn var knutna till den smutsiga talarförmedlingen Skillspartner. Se gärna vår artikel om den där bluffen och där två av Sveriges Radio:s kvinnliga frilansar figurerar. Länk här: http://manuelknight.blogspot.se/2016/01/gabriella-ahlstrom-och-maja-aase-ar.html).

När vi kommer till hur Wikipedia skriver om Manuel Knight/Flashback, så är det korrekt att det i november 2013 startades en tråd om Manuel Knight och där denne ifrågasattes. Det är också riktigt att Manuel Knight News i oktober 2015 började skriva om bluffaren Manuel Knight. De ursprungliga medlemmarna i Groundhogs ”träffades” genom Flashback och började via PM bygga upp ett litet nätverk av personer med viktig kompetens, inte minst då i att gräva och hacka. Det skall här då än en gång påpekas, att det material rörande Manuel Knight som vi grävt upp och publicerat, har vi inte behövt använda olagliga metoder för att få fram.

Av något skäl så störde sig moderatorer på Flashback på vårt nätverkande och vårt PM:ande, så det ledde till varningar och avstängningar av både sympatisörer och i sammanhangen helt oskyldiga skribenter. Vi bestämde oss därför att skapa en egen plattform för att kunna fortsätta vår granskning och kartläggning av bedragaren Manuel Knight. Den 16 oktober 2015 skrev vi denna premiärartikel: http://manuelknight.blogspot.se/2015/10/har-startar-vi-bloggen-som-ar-tankt-att.html

Vi har publicerat artiklar där vi varit kritiska mot Flashbacks hyckleri om att representera ”yttrandefrihet på riktigt”. Det är bara BS! Flashback står, när det kommer till kritan, inte för ”yttrandefrihet på riktigt” Här länk till hur vi ser på Flashback: http://manuelknight.blogspot.se/2015/10/varfor-skyddar-ett-slaskforum-som.html

Vi citerar ur vad vi skrev där, den 31 oktober 2015:
<Det är för oss uppenbart att Flashback inte vill att Manuel Knight skall nagelfaras eller kritiseras, så vi kan dra slutsatsen att det antagligen föreligger ett symbiotiskt förhållande mellan Manuel Knight, en av Sveriges värsta bedragare och Flashback, Sveriges värsta skvallerforum. Däremot förstår vi inte orsakerna till detta, men vi bryr oss inte heller om att gräva i det. Vi fortsätter att granska Manuel Knight, hans bolag och naturligtvis hela familjen Knight-Eriksson. Där finns nämligen skandaler så det räcker och blir över. Dessutom försöker vi granska hur kommuner har låtit sig bli skinnade på massa pengar. Vi har ju redan visat hur SR och SVT blivit totalt lurade av Manuel Knight -gång efter gång..>

Tillbaka till Wikipedia. 

Det står: ”Till radioprogrammet Medierna sade Knight att grunddragen var sanna, men att han hade överdrivit detaljerna, var djupt ångerfull över det han kallade sitt livs tveklöst största misstag” Det borde stå: ”Till radioprogrammet Medierna sade Knight att grunddragen var sanna, men att han hade överdrivit detaljerna och påstod sig vara djupt ångerfull över det han kallade sitt livs tveklöst största misstag” (Än en gång: Manuel Knight är oförmögen att kunna känna ånger. Inte heller kan han känna skam, eftersom hans personlighet inte medger ett empatiskt förhållningssätt till folk i omgivningen. Han skäms inte över att han har ljugit för de tre barn han har ihop med Anne Knight. Han skäms inte över att han dumpat två barn i tidigare relationer. Manuel Knight är samvetslös).

Det står: ”Lindell sade att otaliga redaktioner och journalister haft chansen att upptäcka felaktigheterna” Det borde stå: ”Lindell sade att otaliga redaktioner och journalister haft chansen att upptäcka felaktigheterna, inte minst eftersom Groundhogs redan i augusti 2015 hade kontaktat mer än 70 redaktioner och presenterat bevis för att Manuel Knight bluffade när han påstod sig vara utbildad psykolog” (Det finns ingen ursäkt för DSJ:s slapphet. Man fick tungt material serverat på deskarna runtom i landet, men vi som slog larm, vi avfärdades som ”rasister” och ”näthatare”. DSJ ville inte se att Kejsaren var naken, att Manuel Knight var en bluff).

Det står: ”Projektledaren för Stina! och Sommarpratarna fick besked från SVT:s programetikavdelning att han inte behövde göra något åt de felaktiga uppgifterna som sänts i programmen” Det borde stå: ”Anders G Carlsson, projektledaren för Stina! och Sommarpratarna, ljuger när han säger sig ha fått besked från SVT:s programetikavdelning om att han inte behövde göra något åt de felaktiga uppgifterna som sänts i programmen” (Vi har i artiklar visat att Anders G Carlsson inte talar sanning. Den som inte talar sanning, den ljuger. Anders G Carlsson ljuger).
Här länk till artikel som visar Anders G Carlssons lögn: http://manuelknight.blogspot.se/2016/10/svt-har-exporterat-manuel-knight-till.html

Sammanfattningsvis: Wikipedia är alldeles utmärkt som källa vad gäller fakta om Manuel Knight. Skvallerforumet Flashback är däremot inget att lita på. Det vore mycket olyckligt om Flashback på något vis skulle ges äran av att ha avslöjat Manuel Knight. Att ursprungsdelen av Groundhogs ”träffades” genom att man fanns med konton på Flashback, skall inte tolkas som att Flashback gjort något bra. Det är mer elände än nytta med den sortens skvallerfora.

PS: Att Sveriges Radio:s vd Cilla Benkö utsetts till Årets Chef för 2017 är ju helt sanslöst! Cilla Benkö och hennes medarbetare inom public service-bolaget Sveriges Radio borde istället utses som Årets Folkförvillare -och det varje år tills de offentligt medger att man, genom rixlurifaxen Manuel Knight, under lång tid lurat svenska folket. Här info om Årets sämsta val: http://www.journalisten.se/folk/utmarkelser/cilla-benko-0

Här hur Sveriges Radio, på ett närmast nordkoreanskt vis, lyfter fram Vår Vördade Ledare: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2938&artikel=6648664===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/

Vi är medvetna om att våra parellellbloggar släpar efter publiceringar från huvudbloggen men det har vi valt att acceptera eftersom det annars skulle innebära merarbete för vår del.