torsdag 16 mars 2017

Varför hänger en Stampen-tidning ut en kvinna som bedragare när man samtidigt väljer att skydda bedragaren Manuel Knight? Ett exempel på Peter Hjörnes manschauvinism?

Tidningen Hallandsposten ingår i Stampen-gruppen, och som kontrolleras av Peter Hjörne. Vi skrev nyligen ett brev till Peter Hjörne och undrade varför han inte tar ansvar för att hans tidning Göteborgs-Posten lämnat vilseledande information om Manuel Knight. Det var artikeln 1997 som gav Manuel Knight möjlighet att börja ljuga ihop alla sina miljoner.

Se gärna vår indignerade artikel om Peter Hjörne och GP-journalisten Anna Hedlund här: http://manuelknight.blogspot.se/2017/03/peter-hjorne-pa-goteborgs-posten-talar.html

Vi vädjade där till Peter Hjörne att ta sitt ansvar för att GP, under hans chefskap, år 1997 publicerade en artikel där Manuel Knight påstods vara en US Special Forces. Vi ville att Peter Hjörne nu skulle se till att det införs en rättelse i tidningen och där det framgår att GP lät sig luras av mytomanen Manuel Knight och att man tyvärr spred osanningar. Ännu har ingenting av den sorten införts.

Idag kan vi visa hur Hallandsposten den 8 december 2009 presenterade en viss Catrin Hedlund, kvinnan som i bedrägerihänseende påminner en hel del om Manuel Knight. Lika hänsynslösa, lika giriga, lika oempatiska båda två. Till stor del överlappar deras personlighetsstörningar varandra. Catrin Hedlund opererar dock inte i miljonsegmentet, utan lurar i huvudsak folk på konsertbiljetter och då främst unga människor. Hon är lika iskall som Manuel Knight, så det är inte så konstigt att Tony Thorsell, reporter på Hallandsposten lät sig luras och skrev att Catrin Hedlund, från Södertälje-Järna, var basketproffs i Dubai. 

Så hade hon sagt till honom. Hon bluffade. Han skrev.
Läs här (med bild på bedragerskan): http://www.hallandsposten.se/sport/catrin-s%C3%A4llsynt-svenskt-basketproffs-1.1949185

 Editering 18/3 -17: Sedan vår artikel publicerades, har Hallandsposten valt att plocka ned sin artikel. Den låg uppe under åtta år, men nu försvann den plötsligt.. hmm..? Vilken tur att vi, för våra kära läsare, som av en ren tillfällighet har fått möjlighet att visa upp hur den såg ut, så varsågod (klicka för högre läsbarhet):

imagebam.com

Bara en vecka senare infördes följande rättelse:

imagebam.com


Vi ställer oss undrande varför det var så väldigt viktigt för Stampen-gruppen att raskt brännmärka Catrin Hedlund, en kvinnlig bedragare, samtidigt som man fortfarande inte brytt sig om att gå ut med information vad gäller Manuel Knights mångåriga bedrägerier. Varför gullar Peter Hjörne med Manuel Knight, medan han låter Catrin Hedlund ställas vid skampålen? Inte för att hon inte förtjänar det, för hon är fortfarande brottsaktiv trots att hon dömts för bedrägerier, men varför låter Peter Hjörne en amerikansk militär bedragare som Manuel Knight få fortsätta bluffa och lura företag, kommuner plus statliga verk och myndigheter?

Det är ingen stake i Peter Hjörne, det är en feg men girig publicist och han är väl rädd att fronta Manuel Knight, trots att denne, i sin marknadsföring av sig själv, använt sig av GP-artikeln från 1997 som ”bevis” för att han skulle vara en Special Forces-soldat.

Men som av en ren tillfällighet kunde Peter Hjörne igår stöddigt gå ut i bl a Hallandsposten och berätta att nya styrelsen för Stampen var klar. FYI: Peter Hjörne behåller ordförandeskapet..

Som av en ren tillfällighet kan vi citera ett litet stycke ur artikeln:
Inom tryckeribranschen är vi framgångsrika och den resan måste vi fortsätta med. Vi är den största spelaren i Norden inom tryckeri, och där måste vi fortsätta med effektiviseringen, säger Peter Hjörne.”
 

Det där med ”den största spelaren” var bra. Det är ju gambling med våra skattepengar som Peter Hjörne & Co har ägnat sig. Vi skattebetalare får betala notan på 447 Mkr, medan Peter Hjörne skrattar hela vägen till banken.

PS: Bland Peter Hjörnes lydiga drängar hittar man GP:s kriminalreporter Per Sydvik. Vad är det som gör att han inte tycker att den här storyn med Manuel Knight, en miljonbedragare som lurat hela Göteborgs kommun och mängder med företagare plus tusentals ungdomar, är värd en artikel? Att Manuel Knight [ännu] inte är dömd för sina bedrägerier, hindrar ju inte att Per Sydvik skulle kunna ställa mytomanen till svars för alla de lögner han beslagits med. På det viset skulle GP kunna hjälpa till med att bromsa Manuel Knights bedrägeriaktivitet, åtminstone här i Sverige.


===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/

Vi är medvetna om att våra parellellbloggar släpar efter publiceringar från huvudbloggen men det har vi valt att acceptera eftersom det annars skulle innebära merarbete för vår del.