måndag 13 mars 2017

Försvarsmakten har nu påbörjat sin 'damage control' -raderar artikel om Manuel Knight! Nya Tider är nu välkomna till Biblioteksmässan i Göteborg 2017 och man skriver en lysande och belysande artikel om skandalen med Manuel Knight!

Journalisten Per Björklund på Nya Tider har kontaktat ett par riktiga militärer och låtit dem berätta om hur de ser på Manuel Knight och som sagt, så har nu Försvarsmakten i smyg börjat dra kamouflagenät över sitt samarbete med den amerikanske militäre bedragaren och mytomanen Manuel Knight.

Vi börjar med Försvarsmakten, FM. Under hösten 2015 gjorde vi den smått fasansfulla upptäckten att Manuel Knight hade ”föreläst” på Markstridsskolan, MSS, i Skövde. Han hade tagits in av MSS för att, inför svenska soldater under utbildning, berätta om alla sina krigserfarenheter; från Grenada, från Panama, från Irak och från Somalia. Det var bara ett problem: Manuel Knight hade aldrig varit med i några som helst stridigheter. Han var visserligen under Desert Storm relativt nära kriget. Han satt i Saudiarabien och vaktade en gränspostering. De andra länderna hade han inte ens besökt. Men FM litade på att Bibi Rödöö, programansvarig för Sommar & Vinter i P1, hade kontrollerat Manuel Knights story. Bibi Rödöö litade på att Stina Lundberg Dabrowski hade kontrollerat Manuel Knights story. Allt detta startade med att Anna Hedlund, skribent på Göteborgs-Posten, år 1997 litade på Manuel Knights bluffstory och lät den gå i tryck. Se gårdagens artikel; länk här: http://manuelknight.blogspot.se/2017/03/peter-hjorne-pa-goteborgs-posten-talar.html

Se nedanstående artikel från FM. Skärmdumpen visar hur FM/MSS presenterade Manuel Knight (klicka på bilden för bättre läsbarhet):

imagebam.com

Nu har FM raderat artikeln. Se här för länk till hur det ser ut idag:


Under perioden 2008-12-08 till 2014-01-13 har FM anlitat Manuel Knight vid minst nio tillfällen. Manuel Knight har tagit mycket bra betalt, i genomsnitt 41 265 kr/tillfälle (plus moms). Istället för att offentligt gå ut med ett beklagande över att man har blivit lurade, så försöker FM att bara plocka bort beviset man själv år 2008 hade lagt upp. Vi har den 12 februari i år informerat mer än 70 olika redaktioner om skandalen med att FM råkat anlita en amerikansk mytoman för att utbilda svenska soldater, men ingen redaktion förutom Nya Tider:s har reagerat. Resten av landets olika redaktioner tycks inte bry sig om att FM utsatts för en köpenickiad. Visst är det skämmigt för Sverige att FM blivit lurade av en bedragare, men saken blir inte bättre av att reguljärmedia väljer att bara tiga om saken. Själva mörkandet kommer givetvis att undergräva folks förtroende för reguljärmedia, när det så småningom kommer till allmänhetens kännedom, att Sveriges försvar under flera år varit i klorna på en amerikansk mästermanipulatör, mytomanen Manuel Knight.
Vi tänker inte skriva våra läsare på näsan vad vi anser de bör tycka om FM:s försök till damage control, men nog är det strategiskt rent åt h-e att FM är så usla, så att man inbillar sig att skandalen med Manuel Knight skall kunna undanhållas det svenska folket och Den Nye Presidenten.

Redan den 5 november 2015 skrev vi en artikel om skandalen med att FM hade låtit sig luras av Manuel Knight. Här länk till den: http://manuelknight.blogspot.se/2015/11/forre-obn-avslojade-att-sverige-bara.html
FM:s presstalesperson Jesper Tengroth är väl medveten om att FM under lång tid låtit sig luras av Manuel Knight, men han undviker att svara på frågor och försöker antagligen vinna tid. Undrar vad Jesper Tengroth har att säga om James Mattis, nuvarande SECDEF i USA, ringer honom och frågar hur svenska försvaret tänkte när man tog in Manuel Knight, en conartist, en mytoman, till att utbilda svenska soldater?

I det senaste numret av Nya Tider finns det alltså en artikel om skandalen med Manuel Knight. Här ingressen:
Manuel Knight, föreläsare och radiopratare som utgett sig för att vara veteran från amerikanska Special Forces, världsmästare i karate, militärpsykolog med mera är en flitigt anlitad föredragshållare. Men nästan ingenting av det han säger om sig själv är sant. Detta har, eller borde ha varit känt i media, bland annat av ledande mediaprofiler som Stina Dabrowski, och bland dem som anlitar honom, sedan åtminstone 2015. Trots det har han tills helt nyligen kunna fortsätta sin verksamhet som omsätter tiotals miljoner kronor på falska premisser.”

Vi rekommenderar alla våra läsare att ta del av artikeln. Här länk: http://nyatider.nu/utbildaren-knight-lever-pa-en-myt-om-sig-sjalv/

Här ett parti ur texten: ”Mest oroväckande är emellertid att både Försvarsmakten och Polisen anlitat Manuel Knight utan att kontrollera hans bakgrund.
Inte bara stora delar av mediaeliten utan också personer med militär och akademisk bakgrund inom ledarskapsutbildning har gått på detta. I många fall har dessa personer också mörkat vad de vetat.”
Så här uttalar sig en av dem som artikelförfattaren Per Björklund har intervjuat:
Redan tidigt störde det mig att han kallade sig psykolog och jag och andra tog upp det flera gånger med honom.”

Det där visar enligt oss, att Manuel Knight ljuger för Magasinet Filter:s reporter Oskar Sonn Lindell när denne intervjuar Manuel Knight. Här ett parti ur Magasinet Filter nr 54 (s 62):
<Det jag sagt är att jag läste väldigt mycket psykologi när jag var i Tyskland, jag var på olika öppna kurser på helgerna. Kanske vet jag mer om det än en vanlig person, men är jag psykolog? Nej. Är jag legitimerad psykolog? Absolut inte. Och det är inget jag sticker under stol med, utan jag säger: »Det har blivit jättefel.« Vi tog ner det blixtsnabbt, vi fick gå ut och jobba bland kunderna med det.>

Manuel Knight påstår att ”det har blivit jättefel”, som om det skett p g a ett missförstånd, men av det som skrivs i Nya Tider, så har ju Manuel Knights egna medarbetare försökt förmå honom att sluta kalla sig psykolog. Det där stöder också vår uppfattning om att Manuel Knights kontorsråtta Camilla Heed är fullt medveten om att hon, för Manuel Knights räkning, på falska grunder fakturerar bl a Försvarsmakten. Här de aktuella fakturanumren rörande FM: 8230, 8708, 8826, 9072, 9041, 8999, 8961, 9132. (Det nionde tillfället fakturerades från talarförmedlingen Lära för Livet). Vi hävdar: Camilla Heed är alltså även hon indragen i detta omfattande bedrägeri.

Vi Groundhogs finner det vara lätt absurt, att Nya Tider -den hittills enda tidningen som starkt ifrågasätter svensk reguljärmedias passivitet och mörkanden, att just den tidningen av Nacka kommun tagits bort från kommunens fem bibliotek. Läs här: https://mitti.se/nyheter/nacka-biblioteken-sager/

Nya Tider påstås vara ”kontroversiell”. Vi Groundhogs springer inte i Nya Tider:s ledband, men om det anses vara ”kontroversiellt” att granska hur Manuel Knight, en amerikansk militär bedragare, lurat hela Försvarsmakten -ja, då är det inte mycket plats för ifrågasättande och granskning i det här landet längre. Att reguljärmedia i det här läget väljer att vara tysta ser vi som mycket, mycket oroande. Jeanette Gustafsdotter, vd för TidningsUtgivarna, försöker inbilla svenska folket att den svenska journalistkåren går att lita på. Vi är inte så säkra på det. Verkligheten förskräcker.

Fotnot: Nya Tider är tidningen som under närmast tumultartade former utestängdes från Bokmässan 2016 i Göteborg efter att man först varit välkomna, men efter protester portades, för att senare släppas in. Nu till hösten blir det åter en monter reserverad för Nya Tider. Här hur tidningen berättar om höstens Bokmässa: https://nyatider.nu/nya-tider-staller-ut-pa-bokmassan-2017/

De stora drakarna vill inte ens skriva om detta. Vi hittar ingenting på vare sig DN, SvD, GP eller SDS om att Bokmässan säger ja till Nya Tider. Varför är det så tyst i Sverige?

PS: Först idag reagerade en enhet inom reguljärmedia för det som Nya Tider hade berättat redan den 11/3 om att man kommer att finnas med vid årets Bokmässa i Göteborg. Det var Sveriges Radio:s Kulturnytt som strax efter kl 13 genom Per Feltzin lät meddela att: ”Tidskiften Nya Tider kommer att ställa ut på Bokmässan i Göteborg i september.
 

Strax följde SvD efter med ett TT-telegram med ungefär samma information: https://www.svd.se/beskedet-hogerextrema-nya-tider-till-arets-bokmassa/om/kultur

Det ser ut att kunna bli ett spännande år, 2017. Manuel Knight har i intervju med Ulf Elfving 2011 berättat att han funderar på att skriva sina memoarer. Om dessa kommer ut lagom till Bokmässan vet vi inte. Vi vet inte heller om Manuel Knights memoarer kommer att innehålla Sanningen om hans liv. Det är väl knappast troligt?

Källa till Ulf Elving möter.. Manuel Knight (ca 27 min in): http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/52484?programid=316


===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/

Vi är medvetna om att våra parellellbloggar släpar efter publiceringar från huvudbloggen men det har vi valt att acceptera eftersom det annars skulle innebära merarbete för vår del.