tisdag 28 mars 2017

Socialnämndens ordförande åkte på en rekreationsresa till Mallorca, men hävdar att det var med det uttalade syftet att som person ”hålla längre”. Skatteverket har invändningar. Är Skatteverket bara griniga?

Nej, den här gången är Skatteverket på rätt väg. En rekreationsresa skall inte kallas utbildningsresa, särskilt inte när studieförbundet ABF Gotland går med miljonförluster varje år. Hur girig kan ABF -chefen, tillika Socialnämndens (S)-ordförande Maria Björkman bli?

Maria Björkman skäms inte ens för sitt försök till bedrägeri. Att ge sig själv och några vänner inom ABF Gotland en veckolång resa till Mallorca och bluffa om att syftet var utbildning och/eller utveckling, kallar vi för bedrägeri.

Rubriken är:
ABF Gotland bjöd anställda på Mallorcaresa”.

Det där med att som person ”hålla längre” blir intressant när man läser och hör att de som åkte skulle syssla med frågor kring bl a kost, yogapass och kvinnliga hormoner. Vi undrar stilla om det var några män med på denna resa och vad de i så fall lärde sig under den veckan. Kanske att en gratislunch betalas av nån annan?

Bra av Sveriges Radio:s P4 Gotland att uppmärksamma detta fiffel med ”studieresa”. Nu väntar vi spänt på att några lokalredaktioner börjar ställa frågor till kommuner hur de motiverar att man under årens lopp har betalat bedragaren Manuel Knight hundratusentals kronor för att han skulle ”inspirera” kommunens anställda. ”Inspirera” dem till vadå? Till att ”högprestera under extrema förhållanden” och detta medan Manuel Knight för den flabbande, huvudsakligen kvinnliga publiken, förklarar skillnaden mellan manlig och kvinnlig hjärna? Här kan ni se hur Manuel Knight roar en mycket lättroad publik (”föreläsningen”, ca 9 min, är på engelska): Klippet lades upp den 15 juni 2015, bara ett par månader innan vi började granska bedragaren Manuel Knights förehavanden. Vi gissar att Anngelica Eriksson idag inte skrattar lika mycket som när hon för snart två år sedan lade upp det klippet. Vi hör hennes förtjusning. Anngelica Eriksson är bländad och charmad. Idag vet hon att hon blev lurad. Så kan det gå.


===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/

Vi är medvetna om att våra parellellbloggar släpar efter publiceringar från huvudbloggen men det har vi valt att acceptera eftersom det annars skulle innebära merarbete för vår del.