Email: groundhogswe@gmail.com

tisdag 7 mars 2017

Om Sanningen skall fram, så finns den inte att hämta hos Aftonbladet! -det där är vår travesti på hur den blaskan förr hade en slogan: ”Aftonbladet behövs - om sanningen skall fram”.

Aftonbladet (AB) har vissa artiklar med särskilt lockande och jättesmaskigt sensationsinnehåll och som stackars läsare har väldigt svårt att låta bli. De kallas Plus-artiklar. De är inte gratis. Det är de som genererar en del av AB:s intäkter. De bör väl just därför inte vara fyllda med massa lögner? Men sanningen är att man inte bör lita på AB eller på tidningens Plus-artiklar!

År 2000 skrev Bertholof Brännström, dåvarande chefredaktör för Journalisten, en kritisk artikel om Aftonbladets ledning. Länk här: http://www.journalisten.se/nyheter/behover-sanningen-aftonbladet

Det handlar om att Journalisten av AB anklagats för att förlita sig på Expressen och på ”research-gruppen” i samband med en debatt kring det korrekta i AB:s beslut om uthängningar av nazister (med namn och bild) den 30 november 1999. Se gärna vår fotnot om en annan artikel, skriven av Staffan Wolters, i det ämnet. Namnet Mattias Karlsson dyker där upp År 1999 arbetade denne i en leksaksaffär. Nu arbetar en namne till honom i en leksaksriksdag. Vi Groundhogs är inte säkra på att det alltid är särskilt stor skillnad. Är det ens två olika Mattias Karlsson? En Mattias Karlsson studerade i Uppsala. En Mattias Karlsson studerade i Lund. Hur många frontfigurer och som heter Mattias Karlsson har egentligen SD?

Se det ovanstående som en utvikning. Det blir lätt på det viset med Internet och med uppslagsböcker. Man leds iväg. Nu skall vi ägna oss åt svenska medier och då landar man ofta strax intill namnet Jeanette Gustafsdotter. Det är inte så konstigt, för Jeanette Gustafsdotter är vd för TidningsUtgivarna och där bl a AB är en av medlemmarna. Jeanette Gustafsdotter hävdar att man kan lita på Den Svenska Journalistkåren och också på hennes medlemmar inom TU. Jeanette Gustafsdotter har inte hittills lyckat övertyga oss Groundhogs och med det vi igår fann på AB lär hon få det ännu besvärligare. Vi kan nämligen visa att AB medvetet försöker sälja en Plus-artikel som man vet innehåller grova felaktigheter! Det handlar om en artikel skriven av Erik Olkiewicz. Vi har vid flera tillfällen och i olika artiklar nämnt hans namn och varit lite griniga på honom, inte minst för att han i höstas slängde luren i örat på vår medarbetare när denne bara ville ha svar på ett par frågor. Här en artikel och där vi fått möjlighet att visa två av Erik Olkiewicz' AB-artiklar: http://manuelknight.blogspot.se/2016/11/erik-olkiewicz-frilansjournalisten-som.html

De övriga artiklar vi skrivit om honom finner man via etiketten 'Erik Olkiewicz'.

Nedanstående är från den editerade/justerade AB-artikeln som skrevs av Erik Olkiewicz år 2011. Ändringen skedde år 2014. Vi har fetmarkerat två viktiga delar i 2014 års tillägg.

<Paret har nu varit tillsammans 23 år och gifta i 8.

Jag har undrat vad det är för kitt som gör att vi fortfarande är ihop, säger Anne. Jag tror att det är att när det gäller så tar vi fram alla resurser och hjälper varandra. Vi har samma grundvärderingar. Vi stödjer varandra till exempel när Manuel har haft det jobbigt eller jag har velat pröva nya vägar.

En central punkt är skrattet, säger Manuel. Nu kan vi inte ha vänner på middag utan att vi skrattar så att det blir ont om luft. Det är mycket kärlek och humor. Kärleken är ett kitt som är starkare än allt annat.

Det har varit tufft, men nu kan vi stå på andra sidan och skörda frukterna, säger Anne.
Det märks att familjen är en tätt sammansvetsad enhet. Nu jobbar snart alla medlemmar i pappa Manuels företag som bygger på föreläsningar och seminarier om hur man skapar högpresterande team, ledare och organisationer. Tanken är att kombinera Annes jobb som personlig tränare och coach och även föra in hälsobiten i företaget.

Jeremy jobbar hos oss som trainee sedan ett år tillbaka. Dottern Jennifer börjar hos oss nästa vecka eftersom hon tar studenten på fredag. Vi tycker att det är kul att kunna bygga ett familjeföretag där vi kan ta tillvara alla våra olika kompetenser, säger Anne.>

 
Det där, som Anne Knight år 2014 säger, med att det är ”kul” att bygga ett familjebedrägeriföretag, det gissar vi att det inte gäller längre. Idag är det inte så ”kul” att vara föremål för stort medialt intresse, inte minst då från USA-håll. Vi kan nu berätta så mycket, som att under senare tid har bloggen Manuel Knight News fler läsare från USA än från Sverige. Det tackar vi Google Translate för. Det indikerar att intresset för Sverige som fenomen och för Manuel Knights ljugande här i landet, är något som engagerar folk i USA. Det ser vi som någonting mycket positivt. Framtiden ljusnar, men inte för Manuel Knight.

Anne Knight tänker högt och säger till Erik Olkiewicz: ”Jag har undrat vad det är för kitt som gör att vi fortfarande är ihop”. Det kan Groundhogs svara på. ”Kittet” som håller Anne och Manuel Knight samman är en extrem girighet och dessutom ett stort behov av uppmärksamhet. Manuel Knight Academy är ett familjebedrägeriföretag som kunnat verka genom att aningslösa journalister glömt att granska Manuel Knight och blivit bländade och lurade av bedragarparets upplägg: Manuel skall framställas som en högpresterande f d elitsoldat-dödsmaskin som genom kärleken mellan honom och Anne blev förvandlad till en anti-våldsförespråkare. Detta är bara BS! Anne Knight vet sedan 1993 om att Manuel Knight är en bluff och att han aldrig tillhört Special Forces, men som partner genererar Manuel Knight pengar och därför håller hon tyst. Så ser upplägget ut.

Att Aftonbladet fortfarande försöker sälja denna förljugna ”kärleksstory”, baserad på rena lögner, borde vara ett ärende för Konsumentombudsmannen (KO). Vi tror att AB bryter mot MFL (2008:486), första delen, den om att marknadsföring ska stämma överens med god marknadsföringssed. Vi kommer hursomhelst att under dagen kontakta Sofia Olsson Olsén, chefredaktör och ansvarig utgivare på AB och ställa henne ett par frågor om det pressetiska i att sälja material man vet om, att till sitt innehåll är falskt.

Vi vill runda av med att citera vad vi skrev på bloggen den 21 november 2016:

<Vi har avslutningsvis några frågor vi önskar ställa till paret Knight: ”Var det värt allt det här negativa, ert ljugande? Vad skall ni säga till er yngsta dotter (f -06) när ert tidigare drömliv förvandlats till en social golgatavandring? Skall ni berätta sanningen för henne, det vill säga att ni ljugit för inte bara henne, utan för alla i hela Sverige och hela världen, eller kommer ni att fortsätta ljuga som ni hittills alltid har gjort?” >

Fotnot: Åren går fort. Här länk till lite om vad som hände för snart tjugo år sedan (Obs! Har inget med paret Knight att göra!): http://www.journalisten.se/nyheter/pressen-mot-nazisterna


===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/

Vi är medvetna om att våra parellellbloggar släpar efter publiceringar från huvudbloggen men det har vi valt att acceptera eftersom det annars skulle innebära merarbete för vår del.