Email: groundhogswe@gmail.com

lördag 4 mars 2017

”Stampen, Metro, Mats Qviberg och Cilla Benkö -det händer mediesaker hela tiden” -så skriver Expressens chefred och AU, Thomas Mattson. Men hans egen Björn Nyström vill inte ens svara på en fråga från Groundhogs. Vi undrar varför?

Det är klart att vi förstår varför. Den Svenska Journalistkåren, DSJ, har efter Magasinet Filter:s nr 54, hamnat i en icke avundsvärd situation: En liten grävargrupp har lyckats visa att i princip hela den svenska pressen plus Sveriges Radio och SVT samtliga är totalt opålitliga och när vi ställer frågor, så springer man och gömmer sig och försöker beskriva oss som troll.

Försöka duger. Vill man se oss som ”troll” och därför försöka skaffa sig moralisk, konstlad legitimitet för att inte behöva svara oss, så är det inget vi kan göra nånting åt. Det man inom DSJ då gör, det är att ge Den Nye Presidenten vatten på dennes kvarn när han hävdar att medier generellt inte går att lita på. Vi har kunnat visa att det inte går att lita på varken den svenska pressen eller på DSJ. Vi har slagit larm om att Manuel Knight, en amerikansk militär bedragare, har lurat sig in hos Försvarsmakten i Sverige, men det vill svensk reguljärmedia inte låtsas om. Men att samma Sverige på nytt ämnar införa ett värnpliktssystem, det vet man plötsligt är ett väldigt viktigt och nödvändigt beslut, sett till hur omvärlden ser ut och beter sig? Vet ens Sverige hur omvärlden ser ut? Vet Försvarsmakten det? Den Försvarsmakten hade under åratal anlitat Manuel Knight för att utbilda svenska soldater, men inte ens upptäckt att Manuel Knight är en bluff, förrän vi, i oktober 2015, slog larm om honom.

Nu var det inte en försvarspolitisk fråga vi ställde till Björn Nyström. Vi tog upp en sak som för gemene svensk är mycket viktigare än frågan om det svenska försvaret och nästan lika viktig som Mello-finalen, nämligen detta med att komikern Karin Adelsköld nyligen hade haft en gråthelg. Nationen håller andan. Hur skall det gå för Karin, skall hon kunna vända detta gråtande till att bli till nånting bra? Skall Karin Adelsköld åter kunna bli komisk? Dessa och tusen andra frågor ställde vi oss efter att ha läst Björn Nyströms gripande och starka gråtartikel. Länk här: http://www.expressen.se/noje/komikerns-starka-inlagg-grathelg/

Vi skrev ett mejl till Björn Nyström på Expressen. Vi ställde honom ett par frågor. Vår rubrik: Karin Adelsköld är kollega till bedragaren Manuel Knight och partner till Östersunds kommundirektör Anders Wennerberg. Bad company?

Så här skrev vi:

Från: Ground Hog <groundhogswe@gmail.com>
Datum: 2 mars 2017 08:02
Ämne: Karin Adelsköld är kollega till bedragaren Manuel Knight och partner till Östersunds kommundirektör Anders Wennerberg. Bad company?
Till: bjorn.nystrom@expressen.se
Kopia: anders.wennerberg@ostersund.se
, anne.vagstrom@ostersund.se, Lars Gustavsson <lasse@pan.se>, redaktion@expressen.se, Jeanette Gustafsdotter <jeanette.gustafsdotter@tu.se>
Hej Björn!
Vi läste med intresse din artikel om den utbrända Karin Adelsköld. Här länk till din artikel: http://www.expressen.se/noje/komikerns-starka-inlagg-grathelg/

Vi Groundhogs är inga okänsliga råa typer, så vi hånar inte dem som oförskyllt hamnar i dåligt mående. Vi vet heller ingenting om de direkta bakomliggande orsakerna till att Karin Adelsköld upplever en personlig kris. Men det är klart att vi undrar om det på något vis kan tänkas hänga ihop med att en av hennes kära stallkamrater inom föreläsarvärlden, Manuel Knight, nyligen offentligt konstaterats vara en förslagen bedragare som varje år bluffar till sig miljoner genom att påstå sig vara ”elitsoldat i US Special Forces” och vara ”utbildad psykolog”. Du har säkert hört talas om skandalen? Om inte, kan du här läsa vad Magasinet Filter skriver om Manuel Knight: http://magasinetfilter.se/magasin/2017/54/en-perfekt-story Här en ½ minut lång typ filmsnutt om Manuel Knight enligt Filter: https://www.youtube.com/watch?v=A44dedfkYdc

Det kan ju förstås finnas andra orsaker till Karin Adelskölds dåliga mående. Hon är partner till Anders Wennerberg, kommundirektör i Östersund och som vi på vår blogg Manuel Knight News hårt kritiserat för en del märkligheter han ägnat sig åt. Bland annat har han visat ett sällsynt dåligt omdöme i att han via sitt facebook-konto med foto har hängt ut för brott misstänkta personer. Detta sitt tilltag har han fått berättigad kritik för, men verkar inte bry sig om vare sig kritiken han får eller andras rätt till integritet. Samtidigt pågår TidningsUtgivarnas kampanj om ”Pixlad -av hänsyn”, men hur mycket Jeanette Gustafsdotter, vd för TU, än anstränger sig, så rår hon inte på grobianer som t ex Östersunds kommundirektör Anders Wennerberg. Grobianism är obotbart.

Vi har i en artikel kritiserat Anders Wennerberg för dennes tilltag med att hänga ut folk. Här länk till den: http://manuelknight.blogspot.com/2017/01/stopp-och-belagg-anders-wennerberg-som.html Via etiketten ”Anders Wennerberg” finner du fler artiklar vi publicerat om honom.

Karin Adelsköld och Anders Wennerberg lever i ett sorts sambo-särbo-förhållande. De driver tillsammans bolag som kanske kräver engagemang av Karin på ett sätt hon inte i dagsläget mäktar med? Vi vet inte, men vi vet att Anders Wennerberg från många håll har ifrågasatts och sånt kan ju verka hämmande för en partners förmåga att på scen vara rolig. Kanske är Karin Adelskölds nästa nisch i underhållningsvärlden att, iklädd en stor grå offerkofta, turnera land och rike runt och spela rollen av Den Sorgsna Clownen? Vid särskilt gråtiga tillfällen skulle Karin Adelsköld då kunna dela scen med vännen och bedragaren Manuel Knight, en av Sveriges genom tiderna bäst betalda clown, han som kraftigt överbetald, underhållit både Polisen och Försvarsmakten med sina pajaskonster? Vi vet inte, men vi ser det som en möjlighet för Karin Adelsköld att kunna på scen få stöd från en kollega, lite som när Manuel Knight på scen får stöd av Lasse ”Brandmannen” Gustavsson. Vi hävdar att Lasse sedan många år vet om att Manuel Knight är en bluff, men eftersom de två iscensatt hela detta ”elitsoldat”-scam, så tiger Lasse med vad han vet om Manuel Knight.

Hursomhelst så har Karin Adelsköld en lång och motig uppförsbacke framför sig. Vi gissar att det inte kommer att räcka med bara en helgs gråtande för att Karins liv åter skall kunna börja skimra i rosenrött. Inte ens partnern Anders' numera världsberömda PMS-kunskaper lär kunna komma att rädda henne från melankolins klor. Vi tror för vår del att Karin Adelsköld har drabbats av ett ytterst obotbart tillstånd. Det stavas I-N-S-I-K-T

Vad tror du, Björn?

Undrar

/Ground Hogs


Att komma till insikt kan ta tid. Det kan också vara ganska smärtsamt. För närvarande börjar DSJ så smått inse att Manuel Knight inte bara lurat hela den svenska pressen, utan att han har lyckats lura hela nationen Sverige. Till sin hjälp vid bedrägerierna har Manuel Knight, förutom sin fru Anne Knight, försökt utnyttja en f d brandman, Lasse Gustavsson och en f d anstaltschef, Annbritt Grünewald. Mer om det i morgon.


===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/

Vi är medvetna om att våra parellellbloggar släpar efter publiceringar från huvudbloggen men det har vi valt att acceptera eftersom det annars skulle innebära merarbete för vår del.