måndag 20 mars 2017

Varför accepterar GP att utnyttjas av Manuel Knight? Tidningen sitter bara tyst, trots att man vet om att Manuel Knight parasiterar på GP, Stampen-gruppens flaggskepp

Tyvärr är ju inte Göteborgs-Posten den enda tidningen i Sverige som sitter tyst när det är uppenbart att en amerikansk mytoman under lång tid lurat hela landet och att man tack vare Magasinet Filter och Medierna i P1 nu vet om vad som hänt.

De enda tidningarna som skrivit om skandalen med bedragaren Manuel Knight, är Östersunds-Posten (Denny Calvo), Nya Tider (Per Björklund) plus en grupp tidningar i Småland där en och samma artikel (sign Madeleine Fransson) publicerades i olika lokala tidningar, som t ex Smålandsposten.

Men GP, som år 1997 var först ut med att sprida lögnen om att Manuel Knight skulle ha tillhört US Special Forces, den tidningen tar inget ansvar för att man spridit ”alternativ fakta” (läs: lögner). Vi har här på bloggen gått rätt hårt åt GP och Peter Hjörne, som 1997 var chefredaktör och ansvarig utgivare. Det var alltså han som lät publicera denna artikel:


Den 17 februari skrev vi en artikel om hur GP-skribenten Anna Hedlund blev charmad och lurad av Manuel Knight. Här länk: http://manuelknight.blogspot.com/2017/02/manuel-knight-har-ljugit-under-mer.html
Hennes artikel var det första större exemplet på en lurad skribent och en lurad tidning. Manuel Knight var dock inte sen att utnyttja den kvinnans aningslöshet och godtrogenhet, för kort efter att den artikeln hade gått i tryck, hade Manuel Knight fogat in den i ett sorts kompendium. Det där kompendiet var tänkt att få rektorer för skolor i Göteborgsområdet att köpa in Manuel Knights ”anti-vålds-program” för 4000 kr + moms.

Vi kontaktade Peter Hjörne, men när han inte hördes av, skrev vi denna artikel: http://manuelknight.blogspot.com/2017/03/peter-hjorne-pa-goteborgs-posten-talar.html

Den 14 mars började vi kika närmare på kompendiet. Vi gick då igenom de tre första bladen. Länk här: http://manuelknight.blogspot.com/2017/03/vald-och-ungdomar-kompendiet-som-manuel.html

Den 18 mars visade vi på kopplingen mellan Manuel Knight och Peter Hjörne. Kopplingen var Adama Diarra, kvinnomördaren som även dömts för barnmisshandel och grov kvinnofridskränkning. Adama Diarra är Manuel Knights svärfar. Finns massor av våld inom den Knight-Erikssonska klanen. Här artikeln vi skrev om Adama Diarra: http://manuelknight.blogspot.com/2017/03/kopplingen-mellan-peter-hjorne-och.html

Idag skall vi kika på blad 4 i Manuel Knights förljugna raggningskompedium. Se här (klicka på bilden för högre läsbarhet):

imagebam.com

Bladet visar litet tidningsklipp utlagda så att vi skall få intrycket av att Manuel Knight är en omskriven person och allra störst plats tar GP-artikeln skriven av Anna Hedlund. Syftet är att rektorer skall få se ”bevis” för att Manuel Knight verkligen är en elitsoldat. ”Det stod ju så i GP och då får man väl lita på att uppgiften är kontrollerad och därför korrekt?” -så tänker en rektor som ser blad 4 i kompendiet.
Många rektorer litade nog under den tiden på GP och på chefredaktör Peter Hjörne. Under det senaste åren har många nere i Göteborg med omnejd haft anledning att ompröva Peter Hjörne och med stigande förvåning kunnat ta del av dennes minst sagt vidlyftiga affärer i tidnings- och tryckeribranschen.
Hela Sverige får vara med och betala Peter Hjörnes megalomana 447-miljonerskalas, men ändå tycker han inte att han är skyldig nationen en liten ursäkt för att man lanserade bedragaren Manuel Knight?!

===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/

Vi är medvetna om att våra parellellbloggar släpar efter publiceringar från huvudbloggen men det har vi valt att acceptera eftersom det annars skulle innebära merarbete för vår del.