Email: groundhogswe@gmail.com

söndag 26 mars 2017

'Nya Tider', tidningen som beskrivs som högerextrem, men som ändå uppbär statligt press-stöd. Om inte den kan få läsas på bibliotek i Sverige, ser då inte reguljärmedia det som ett problem?

Var finns då det fria ordets försvarare nånstans? Riktlinjerna för de allmänna biblioteken i Sverige innebär ju att folk skall kunna ta del av tidskrifter och vad som uttrycks i dem, men det gäller då inte tidningar som uppfattas som ”misshagliga”? Ingen som tycker det påminner om hur en viss Nordkoreansk regim agerar? Betraktas Nya Tider i Sverige idag som ”entartete Litteratur” på liknande vis som det i Tyskland under nazitiden påstods finnas ”entartete Kunst”?

I gårdagens Medierna i P1 tog man i ett inslag upp att många bibliotek vägrar tillhandahålla tidningen Nya Tider. Detta skall bero på att den är ”högerextrem”. Här hur inslaget presenteras: ”Frågan om vad som ska finnas på våra allmänna bibliotek har fått förnyad aktualitet efter att en bibliotekarie i Stockholm hotats till livet efter att ha sagt nej till att beställa hem den högerextrema tidningen Nya tider. Samma biblioteksdebatt, och hat och hot, har följt den kontroversiella boken Massutmaningen av nationalekonomen Tino Sanandaji.
Biblioteken ska vara en plats för fri åsiktsbildning. Men hur förhåller sig egentligen våra allmänna kunskapskällor till utgivningen av kontroversiella eller till och med extremistiska titlar?
För att få ett svar på den frågan har vi begärt ut urvalspolicys från de 20 största kommunernas stadsbibliotek och kan slå fast att det är en minst sagt varierande läsning.
Reportrar: Hedda Berglund och Johan Cedersjö.”


Det är glädjande att höra att en rutinerad, tidigare Sveriges Radio-journalist som Erik Fichtelius i programmet står upp för svenska folkets rätt att på kommunala bibliotek kunna få ta del av olika åsikter. Idag är Erik Fichtelius bl a ordförande för Utgivarna, en samverkansorganisation mellan press, radio och tv och där vi tidigare såg nuvarande vd:n för TidningsUtgivarna, Jeanette Gustafsdotter, presidera. Vi tror inte nån skulle våga beskriva det som att Erik Fichtelius hyser högerextrema åsikter, så det går inte att bara vifta bort hans argumentation när han indirekt hävdar att biblioteken bedriver censur.

Manuel Knight News bedriver ingen lobbyverksamhet för tidningen Nya Tider, men vi Groundhogs lobbar intensivt mot censur och det alldeles oavsett i vilken förklädnad man försöker saluföra och motivera själva censureringen. Nya Tider är inte mer högerextrem än att tidningen uppbär press-stöd, så det innebär väl då samtidigt att den inte uppmanar till olagligheter? Här en artikel vi skrev den 24 februari: http://manuelknight.blogspot.com/2017/02/en-artikel-om-manuel-knights-forsok.html

Vi avslutar där på följande vis:
”Man skall inte glömma bort att Mamma Staten varje år delar ut miljoner i press-stöd till tidningar runtom i landet. Det borde förpliktiga. Se t ex vad DN:s Martin Jönsson igår skrev under rubriken: ”Extremisterna skrattar hela vägen till banken”.
Vi kanske i framtiden får anledning att återkomma till DN och till Martin Jönsson. Och till Erik Helmerson. På samma tidning.”

Reguljärmedias journalister känner inte minsta behov av att begå självkritik, men tycks hylla att Nya Tider blir bannlyst från kommunala bibliotek. På det viset hindras svenska folket att enkelt kunna läsa vad Per Björklund skrev om bedragaren Manuel Knight. Här länk till Per Björklunds artikel: http://www.nyatider.nu/utbildaren-knight-lever-pa-en-myt-om-sig-sjalv/

Vi konstaterar att Nya Tider är en av ytterst få tidningar som gjort sig besväret att granska skandalen med bedragaren Manuel Knight. Hela den svenska journalistkåren har under två decenniers tid låtit sig luras av en amerikansk militär bedragare, en mytoman, och när allt detta avslöjas, så tiger bara reguljärmedia. Inte ett uns av ruelse eller tecken på skam. Det är i sig en nästan lika stor skandal som när alla dessa journalister bara kopierade vad kollegorna hade skrivit om Manuel Knight när de alla var och en hade blivit totalt lurade av honom. Se och lyssna här när Manuel Knight år 2007 lurar Stina Lundberg Dabrowski och där det viktiga som sägs, är på engelska:
Fotnot: Vi skrev nyligen en artikel där vi kommenterade att Nya Tider i september kommer att finnas med på Bok & Bibliotek i Göteborg. Här länk: http://manuelknight.blogspot.com/2017/03/forsvarsmakten-har-nu-paborjat-sin.html


===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/

Vi är medvetna om att våra parellellbloggar släpar efter publiceringar från huvudbloggen men det har vi valt att acceptera eftersom det annars skulle innebära merarbete för vår del.