Email: groundhogswe@gmail.com

måndag 30 januari 2017

BREAKING NEWS! Svenska folket kan inte lita på försvarsminister Peter Hultqvist! Idag har han på egen hand skjutit sin trovärdighet i sank! 'Groundhogs' ber att få tacka försvarsministern!

Formuleringen om att inte kunna lita på försvarsminister Peter Hultqvist kommer sig från en fråga vi ställde i en artikel som bl a handlade om lagring av ryska rör i svenska hamnar och om vi kunde lita på att regeringens bedömning av säkerhet kontra risker var korrekt. Den var inte korrekt!

Det var den 21 december förra året vi skrev denna artikel: http://manuelknight.blogspot.se/2016/12/kan-verkligen-rontgenlakaren-ulf.html

Förutom att den handlade om en mystisk röntgenläkare från Östersund, så tog den upp planerna på rörlagring i Slite på Gotland och i Karlshamn i Blekinge. Här ett utdrag av vad vi då skrev:

Anders Karlsson, styrelseordförande för det kommunala bolaget Karlshamns Hamn är irriterad över att man är på väg att missa en stor och ekonomiskt betydelsefull affär. Han anför att pratet om militär säkerhet bara är typ trams och hänvisar till att det i princip varje vecka anlöper ryska fartyg med rysk besättning till Karlshamn. Det där med ryska fartyg liggande i Karlshamn har varken FM eller försvarsminister Peter Hultqvist hittills haft några invändningar emot, men att icke-ryska arbetare skall få deponera stålrör i Karlshamn blir enligt dem en säkerhetsrisk för Sverige?! Vem försöker de lura egentligen? Går det att lita på den svenska försvarsmakten? Nej, inte om man skulle fråga oss. Glöm inte att det var FM som inte ens upptäckte att de hade den amerikanske militäre bedragaren Manuel Knight på sin lista över föreläsare man anlitade. Det var Groundhogs som förra året gjorde FM uppmärksamma på den där lilla fadäsen med att de hade haft en amerikansk militär bedragare till att utbilda svenska soldater.

Idag klockan 14 kunde Ekot via Erik Ridderstolpe meddela att regeringen/ Peter Hultqvist backar i frågan när det gäller Karlshamn! Här artikel inkl ljudfil (1:41): http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6619112

Rubriken är: Nord Stream får lagra rör i Karlshamn

Vi citerar Erik Ridderstolpe: ”Man har också presenterat underlag som visar att det är 700 anlöp av ryska fartyg i Karlshamns hamn, och då blir det ologiskt att man skulle förbjuda Nord Stream-projektet, men tillåta allt det andra.”

Det är bara att hålla med: Regeringen/Försvarsministern är ologiska. Vad värre är, det är att Försvarsmakten genom denna kovändning framställs som ologisk och inkompetent. Räckte det inte med att man inom FM hade gjort bort sig ordentligt när man köpte in den amerikanske militäre bedragaren Manuel Knight att undervisa svenska soldater? Så skulle man kunna tycka. 


===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/

Vi är medvetna om att våra parellellbloggar släpar efter publiceringar från huvudbloggen men det har vi valt att acceptera eftersom det annars skulle innebära merarbete för vår del.