onsdag 4 januari 2017

Flera kommuner följer inte Sveriges grundlag. En undersökning som Ekot har gjort visar att mer än var femte kommun misslyckas med att leva upp till offentlighetsprincipen.

Det där är från Sveriges Radio:s hemsida. Vi Groundhogs har under det dryga år vi varit verksamma haft stora problem med en del kommuner vad gäller viljan att efterkomma våra önskemål att ta del av allmänna handlingar. Så när Ekot igår gick ut stort med att redovisa hur offentlighetsprincipen tillämpas runtom i Sverige, så var vi inte förvånade över resultatet. Nu undersökte inte Ekot hur beredvilliga man på t ex Försvarsmakten skulle ha varit att lämna ut begärt material, men vår erfarenhet är att ingen kommun -nej, inte ens Östersunds, är lika bedrövliga som Försvarsmakten.


Vi lånade ingressen från Ekot:s avslöjande igår. Man skrev: ”Kommuner följer inte offentlighetsprincipen”. Man hade bett att få reda på vad kommunchefer hade för lön. Det där ledde oss in på att testa Östersunds kommun och försöka ta reda på vad deras kommundirektör Anders Wennerberg har i lön. Anders Wennerberg är den där kommundirektören som är mest känd för tre saker: (1) att vara självutnämnd expert på besvärliga menstruationsrelaterade besvär sannolikt kopplade till att leva med (2) Karin Adelsköld samt att (3) hylla bedragaren Manuel Knight som tillhör samma talarförmedlare som Karin Adelsköld.
Vi skrev i morse ett mejl till Östersunds kommun. Ämnesrubriken var:

Begäran om uppgifter rörande kommundirektör Anders Wennerberg. Plus en påminnelse om affären mellan HR-chefen Anne Vågström och bedragaren Manuel Knight.

Så här blev vårt mejl:

Hej!

Med tanke på det här:

Flera kommuner följer inte Sveriges grundlag. En undersökning som Ekot har gjort visar att mer än var femte kommun misslyckas med att leva upp till offentlighetsprincipen.

och som kommer från gårdagens Ekot-sändning (länk här: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6591734)

-så vill vi veta hur det är med lönen för kommundirektör Anders Wennerberg. Vi vill ha ut hans anställningsansökan, CV, plus att vi vill veta alla hans ev förmåner som det är meningen att vi inte skall få veta etc.

Östersunds kommun kan se detta som ett sorts stresstest. Vi har tyvärr väldigt dåliga erfarenheter av er kommun. Kanske minns ni hur vi i september förra året slog larm till er om att er kommun blivit lurade av den falske psykologen Manuel Knight? Kanske minns ni att ni istället för att tacka oss för att vi uppmärksammat er på vad bluffaren gjort, d v s ljugit er rätt upp i ansiktet, ni försökte dölja er fadäs genom att gå in och ändra på er presentation av honom på er hemsida rörande Medarbetardagarna -nog minns ni det? Nog minns väl HR-konsulten Lena Ericsson  och HR-chefen Anne Vågström att de blev uppringda och vad grävargruppen Groundhogs rekommenderade dem? Man blev rekommenderade att försöka återkräva en del av arvodet man hade betalat till bedragaren Manuel Knight (260 tkr + moms för att höra den amerikanske ärkenarcissisten stå och babbla i 4 h), men se det ville inte Anne Vågström. Klart att det var extra pinsamt för henne att det skulle komma ut i offentligheten hur hon hade förförts av Manuel Knights charm och hans falskhet. Hellre brände Anne Vågström medborgarnas pengar genom att bara vara passiv. Givetvis hade kommunen lätt som en plätt fått tillbaka en stor del av beloppet, för Manuel Knight hade under inga som helst villkor velat ta strid, för då hade hans långvariga bedrägerier kommit upp i ljuset och då hade inte ens Östersunds-Postens lokala reporter Maria Lindholm kunnat låta bli att skriva om skandalen.

Vi påminner om att bitr kommunikationschefen Håkan Lundqvist blev så störd av vår begäran av att få ut mejltrafiken rörande Manuel Knight, så han kontaktade bitr kommundirektör Unto Järvirova och fick denne att sekretessa de interna mejlen rörande skandalen med att kommunen blivit lurade av bedragaren Manuel Knight. Det där ledde så småningom, efter viss framgång i Kammarrätten som till en del hävde sekretessen, till att Groundhogs kunde visa hur HR-konsulten Lena Ericsson belagt en annan Lena Eriksson med munkavle om Manuel Knight-skandalen. Ingenting om det där med att Manuel Knight hade lurat Anne Vågström m fl skulle få komma ut. 

Vi påminner samtidigt om att bitr kommunikationschefen Håkan Lundqvist såg till att Groundhogs facebook-konto blev nedsläckt. Det är bara riktigt fega kommunikationsdirektörer som väljer det sättet att kommunicera. Det var väldigt ryggmärgsmässigt agerat av honom. Östersund lär inom kort få en viss ökad medial uppmärksamhet. I kölvattnet av den uppmärksamheten kan följa en närmare titt på hur Håkan Lundqvist har agerat i ärendet med Manuel Knight.


Skoj att Länstidningen i Östersund:s journalist Pelle Zachrisson fick till en riktigt bra artikel. Synd att Catarina Montell vid samma tidning valde att blunda för Manuel Knight-skandalen.

Vi påminner samtidigt om bloggen Manuel Knight News och som man hittar här: manuelknight.blogspot.se
Det är inte alls otroligt att det här mejlet kommer att där kommuniceras med läsarna. De läsarna är många. Inte minst de från Ryssland som intresserar sig för bloggens artiklar rörande Försvarsmakten och hur Manuel Knight lurade stora mängder av svenska soldater. Sånt skrattar Ryssland gott åt. Vi förstår dem. Sverige har som nation dessvärre gjort sig så tillgängligt för en amerikansk militär bedragare, så han betalats med hundratusentals kronor för att stå och ljuga för svenska soldater under utbildning och allt detta kunde ske innan vår grävargrupp, Groundhogs, slår larm till Försvarsmakten. Självklart är det mycket lätt att förstå den ryska skadeglädjen.

Hälsningar och med tack på förhand!

//Groundhogs

 
Nu får vi se om Östersunds kommun är lika hjälpsamma mot oss som deras HR-chef Anne Vågström var mot Manuel Knight för nästan precis ett år sen. Den 26 januari 2015 gav hon Manuel Knight 260 tkr av medborgarnas pengar. Hon gav dem till en amerikansk bedragare och när vi gjorde henne uppmärksam på att han lurat henne, så låtsades Anne Vågström som ingenting. Därmed fick paret Anne och Manuel Knight en kraftig förstärkning i sin redan välfyllda kassakista nere i Hovås.

===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/