måndag 9 januari 2017

Helt fel! Vi hatar inte kvinnliga journalister bara för att vi utpekat flera av dem som undermåliga. Inte heller hatar vi försvarsminister Peter Hultqvist. Vi tycker bara att det är synd att han mörkar att Försvarsmakten under många år blivit grundlurad av Manuel Knight, en amerikansk militär bedragare!

Vi har fått till oss anklagelser om att vi skulle vara hatiskt inställda mot journalister av kvinnligt kön. Ingenting kunde vara mer felaktigt. Det skulle i så fall vara hur Manuel Knight har betett sig under sin tid här i Sverige och det är ju där vi har att söka orsaken till att vi gått hårt åt en del kända, kvinnliga journalister.

Det är inte hat att uttrycka väl underbyggd negativ kritik mot någon. Att det inte känns trevligt att få veta att man är dålig på vad man ägnar sig åt i livet, är förståeligt. Så när du som skomakare får höra att din lagning inte höll ens en dag, så gissar vi att du kommer att hävda att ägaren gått för långt, kanske både bokstavligt och bildligt? Man slår gärna ifrån sig kritik och det är en helt normal och dessutom förväntad reaktion.

Vi som under lång tid grävt kring Manuel Knight och hans bedrägerier, har förstås också vår uppfattning klar över hur det kunde gå så fel från början, alltså hur han lyckades få till en väl fungerande ”avskjutningsramp” för att få iväg sina bedragarmissiler in i det svenska samhället. De som följt vår blogg vet att vi anklagat i tur och ordning Anja Thorkelsson (idag kanalchef för P4 Kalmar), Stina Lundberg Dabrowski (idag en före detta jättekänd journalist och Publicistklubbens lika före detta ordförande), Inga Rexed (tidigare producent för Sommar-programmen, idag pensionerad) och Bibi Rödöö (sedan ca 20 år programansvarig för Sommar & Vinter i P1). Låt oss här vara tydliga i överkant: Det är inte Groundhogs fel att dessa fyra kvinnor i tur och ordning blivit bländade, charmade och lurade av Manuel Knight och därför låtit bli att ifrågasätta dennes fullkomligt sanslösa Baron von Münchhausen-historier. Men så gick det till, de fyra blev lurade och de kvinnliga journalisterna var de som genom Sveriges Radio och SVT, över hela Sverige spred ut Manuel Knights lögner om att han var en elitsoldat från US Special Forces med en massa spännande uppdrag och krigserfarenheter i bagaget. Folket i Sverige litade på Sveriges Radio och SVT. Folket i Sverige litade dessvärre på dessa fyra kvinnor. Den tilliten har kostat de svenska skattebetalarna miljoner kronor, pengar som har gått direkt till nationalbedragaren Manuel Knight och till hans lika nationalbedrägliga svenska fru Anne Knight, f Eriksson.

Vi har inte bara kritiserat kvinnliga journalister här på vår blogg. De som följt oss vet att vi varit lika kritiska till t ex Erik Olkiewicz (skriver för bl a Aftonbladet) och Ulf Elfving (tidigare mångårig Sveriges Radio-medarbetare), som vi varit till de fyra ovan uppräknade kvinnorna. Finns det då nån kvinnlig svensk journalist vi skulle vilja lyfta fram? Jahajemänsan, det finns till och med två stycken! Den ena är Sveriges Radio:s egen Mellanösternkorrespondent, Cecilia Uddén och den andra är Göteborgs-Postens Britt-Marie Mattson. Ingen av dem behöver nån närmare presentation, för vet man inte vilka dessa giganter inom professionell journalistik är, så kan vi bara beklaga. Vi talar om två journalister med enorm integritet och oräddhet och man behöver inte dela deras uppfattning i allt, men det som de levererar, det är ett mycket habilt journalistiskt hantverk. Cecilia Uddén har några gånger agerat kontroversiellt och har t ex uttalat sig på ett sätt så att Sveriges Radio:s opartiskhet ifrågasatts. Cecilia Uddén blev som journalist nyligen ombedd att lämna Syrien. Alldeles oavsett om regimen hade fog för att häva hennes journalistiska ackreditering, så visar det att hennes rapportering från oroshärdar inte är mesiga, utan speglar vad hon anser sker och det är inte alltid uppskattat av dem som styr.

Britt-Marie Mattsson har även hon länge varit en uppskattad journalist bland oss inom Groundhogs. Hon är också författare till spänningsböcker i politiska miljöer. Hon ber inte heller hon om lov för att få uttrycka sin åsikt och/eller uppfattning om sakernas tillstånd. Britt-Marie Mattsson är ju särskilt inriktad på USA:s politik och har under lång tid rapporterat hem därifrån. Hon har bl a hunnit med att bevaka inte mindre än åtta presidentval där. Britt-Marie Mattssons släktingar på pappans sida har varit stålarbetare i det s k rostbältet och hon skrev på Nyårsafton en krönika i GP om bl a orten Gary i Indiana. Länk här till krönikan:


Vi citerar ett litet parti: Donald Trump är inte lösningen. Men han lyckades ge intrycket av att lyssna och tacka för uppoffringarna. Hilllary[sic] Clinton framstod som en kandidat som inte behövde lyssna, hon hade redan identifierat problemen och höll i nycklarna.
Veterandagen, precis efter valdagen, blir en påminnelse för mig om vad det enkla tacket betyder. Överallt samma fras till män och kvinnor i uniform – thank you for serving, tack för att ni tjänat vårt land. Det är de där orden, tacket, som fått generation efter generation att gå i krig för USA.
Vad skall vi tro att Donald Trump har att säga om Manuel Knights mångåriga 'stolen valor'-verksamhet på svensk mark? Vårt mål är att ta reda på det. Vårt mål är att bli av med den militäre parasiten Manuel Knight från svensk mark och få honom överförd till USA för rättslig prövning. På det viset slipper vi i Sverige i framtiden se sådana här sliskiga banderoller längs våra svenska vägar:


imagebam.com


Den bilden är hämtad från en artikel vi skrev i februari förra året. Här länk: http://manuelknight.blogspot.se/2016/02/wtf-manuel-knight-flaker-ut-sig-i-hela.html

Vi skrev den gången att vi uppfattade bilden på Manuel Knight som föreställande en gigolo. Kanske det kan bli Manuel Knights extraknäck? Ja, i ett amerikanskt fängelse då förstås..

Magasinet Filter kommer den 31 januari ut med sitt specialnummer om den militäre bedragaren Manuel Knight, en amerikansk medborgare, som lyckades lura sig in hos Försvarsmakten i Sverige och under fyra år tjänstgjorde som högt arvoderad utbildare av svenska soldater. Vi Groundhogs har redan bestämt oss för att skänka ett ex av Magasinet Filter #54 till USA:s ambassad i Stockholm. För balansens skull tänker vi också skänka ett ex till ryska ambassaden i samma stad. Båda exemplaren kommer att vara ”signerade” med ett jordigt tassavtryck.

I Sälen pågår sen igår det årliga evenemanget Folk och Försvar. Skoj att läsa detta från försvarsminister Peter Hultqvist: http://www.expressen.se/nyheter/frammande-dronare-paverkar-forsvaret/

Groundhogs har sedan november 2015 kunnat visa att det inte är bara främmande drönare som påverkar Sveriges försvar. Vi har visat att det också finns främmande (läs: amerikansk) ”föreläsare” (läs: militär bedragare) som påverkar försvaret. Vi syftar på Manuel Knight.PS: Det är klart att det finns fler än två kvinnliga svenska journalister vi gillar. Vi valde Cecilia Uddén och Britt-Marie Mattsson av speciella skäl. Våra alldeles egna skäl.

 ===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/