fredag 27 januari 2017

Hej, Kultursverige! Nere i Göteborg startar idag årets upplaga av GFF, dvs Göteborgs FilmFestival. Samtidigt finns det i Stockholm en kulturredaktion som i denna stund ställer sig frågan: ”Vad skall vi göra med det här?”

Den kulturredaktion vi syftar på tillhör Sveriges Radio. Med tanke på att i princip varenda Pressbyråkiosk i Sverige från och med igår på bästa plats exponerar bedragaren Manuel Knight med en blomsterkrans på huvudet och iklädd ett självbelåtet flin, så tror vi att även folket hos Sveriges Radio:s kulturredaktion noterade att någonting stort har hänt.

Den av Sveriges Radio och SVT så varmt hyllade svarte amerikanske medborgaren Manuel Knight har av Magasinet Filter offentligt avslöjats vara en bedragare. Groundhogs fick under gårdagen in rapporter från olika delar av landet om hur det såg ut i olika butiker och kiosker. Magasinet Filter säljs inte bara genom Pressbyrån, utan även vanliga butiker med välsorterad tidningsavdelning kan erbjuda den intresserade att få veta Sanningen om den person som påstår sig vara både ”utbildad psykolog” och ”elitsoldat med erfarenhet från tre krig”. Manuel Knight är en mytoman punkt

Pressbyrån tillhandahåller en egen version av Magasinet Filter och vi har här en detaljbild på ett exemplar:

imagebam.com

Kulturredaktionen vid Sveriges Radio fick igår ett mejl från Groundhogs. Det var kortfattat, men innehöll troligtvis tillräckligt för att få någon där att lyfta på ögonbrynet. Rubriken var:

Idag börjar en ny tideräkning. Magasinet Filter drar med sitt nr 54 ned brallorna på Cilla Benkö och Hanna Stjärne.

Så här skrev vi:
Hej, Kulturnytt!

För den som besökt vår blogg 'Manuel Knight News' står det tydligt fram att vår flock är ivriga P1-lyssnare. Det är med sorg vi märkt hur Sveriges Radio aktivt försöker mörka skandalen med att man under mer än femton års tid blivit lurade av Manuel Knight, en amerikansk militär bedragare. Sedan hösten 2015 har vi försökt komma i kontakt med ansvariga inom SR, men man har valt att inte ens svara oss, utan istället ännu mer desperat försöka dölja skandalen. Vi har därför tvingats till att gå ut hårt i vår kritik av Cilla Benkö och av vad Magasinet Filter skriver i sitt nr 54, framgår att programansvariga journalister inom SR får indirekt, men tung kritik av artikelförfattaren Oskar Sonn Lindell. Att ordet 'Filterbubbla' skulle bli till ett av nyorden för 2016 är som en tanke som ser ut som en handling, men är förstås bara ett ödets nyck, möjligen i vår favör.

Jeanette Gustafsdotter har vi haft en dialog med via mejl och vi är därför nu väldigt nyfikna på om hennes löfte om att den svenska journalistkåren tar sitt ansvar och att man granskar och rapporterar kring viktiga skeenden och händelser kommer att förverkligas. Magasinet Filter får väl sägas stå för yttring av 'kultur'? Det skall därför bli spännande att se hur den svenska journalistkåren kommer att hantera vad det senaste numret innehåller.

Med hälsningar!

/Ground Hogs


---------- Vidarebefordrat meddelande ----------
Från: 
Ground Hog <groundhogswe@gmail.com>
Datum: 26 januari 2017 06:29
Ämne: Idag börjar en ny tideräkning. Magasinet Filter drar med sitt nr 54 ned brallorna på Cilla Benkö och Hanna Stjärne.
Till: 
cilla.benko@sverigesradio.sehanna.stjarne@svt.se
Kopia: 
anja.thorkelsson@sverigesradio.seanneli.dufva@sverigesradio.seanders.g.carlsson@svt.sebibi.rodoo@sverigesradio.sehenrietta.hulten@sverigesradio.seanders.holmberg@svt.seanna.hedenmo@svt.secarina.holmberg@sverigesradio.sehelena.groll@sverigesradio.sejorgen.huitfeldt@sverigesradio.sekarin.wickstrom@sverigesradio.selasse.johansson@sverigesradio.seli.hellstrom@sverigesradio.semagnus.westberg@sverigesradio.se, Thomas Ramberg <tomas.ramberg@sverigesradio.se>, monica.saarinen@sverigesradio.seroger.blomqvist@sverigesradio.sesara.stenholm@sverigesradio.sesten.sjostrom@sverigesradio.sehelena.engqvist@sverigesradio.seulf.johansson@svt.se, Jeanette Gustafsdotter <jeanette.gustafsdotter@tu.se>
-fast i all blygsamhet kan vi medge att vi har varit lite behjälpliga i nedmonteringen av trovärdigheten vad gäller Sveriges Radio och SVT. Å andra sidan får erkännas att bolagen på egen hand gjort det mesta av smutsjobbet.


Det där borde i vilket land som helst få kulturredaktionen vid det landets public service-radio att ta sig en funderare på hur man bör göra. ”Behöver vi höra med vår högst ärade och vördade Verkställande Direktör om vad Hon anser vi bör göra?” -det är den typen av frågor vi gissar skulle kunna komma upp. I vilket land som helst, utom i Sverige, skulle kulturredaktionen ifråga kommit fram till att det är lika bra att bara sidsteppa och inte prata med en sådan vd, det vill säga om det landets public service-radio-vd hade betett sig likadant som Cilla Benkö gjort i landet Sverige.

GFF startar idag och Groundhogs ber att få önska arrangörerna Lycka till! Vi gissar att det även i år kommer att finnas en representant från Östersunds kommun med bland besökarna. En av dem som direkt kastade sig över årets katalog när dessa levererades i bulk, var grävlungen Gurra. Vi fann honom nyfiket snokande efter en speciell titel: ”Manuel Knight -mitt liv som bluff.

imagebam.com

Den filmen finns inte ännu och om en sådan filmtitel i framtiden skulle dyka upp, så vill vi redan nu varna publiken: Om den filmen skulle egenproduceras av mästermytomanen Manuel Knight, så kan vi garantera att den i så fall skulle vara fylld med bortförklaringar, självömkan och anklagelser om att vara utsatt för en personlig vendetta. Manuel Knight är en patetisk figur och en nolla. Att han med lögner och falskhet har lyckats lura till sig miljoner, beror på hans samvetslöshet, god hjälp av lika samvetslösa svenska frun Anne Knight och att [kommunalt och statligt] HR-folk alltför lätt låtit sig bländas av psykopaten och köpt in hans ”inspirerande” s k föreläsningar. Det är bl a våra skattepengar som gett bedragarparet möjlighet till ett liv i lyx.

När Ulf Elfving år 2011 bjöds in till det Knightska palatset värderat till ca 15 Mk och beläget på Golfbanevägen 50 i Hovås, berättade Manuel Knight att han hade lösa funderingar på att skriva en autobio. Den boken skulle vi Groundhogs gärna vilja få uppleva. Om vi har tur, så kanske det blir möjlighet för Manuel Knight att få tid att skriva den. I ett fängelse. Helst i ett amerikanskt. Iklädd en chic orange dräkt.

Här länk till Ulf Elfvings program (30 min) om besöket hos Anne och Manuel Knight: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/52484?programid=3164


===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/
 
 
Vi är medvetna om att våra parellellbloggar släpar efter publiceringar från huvudbloggen men det har vi valt att acceptera eftersom det annars skulle innebära merarbete för vår del.