Email: groundhogswe@gmail.com

måndag 16 januari 2017

Varför ville Östersunds kommundirektör Anders Wennerberg slippa alkolås på sin tjänstebil? Vi kan inte komma på nåt annat skäl än att Anders Wennerberg vill kunna köra fritt och lätt även när han har druckit alkohol. Vad är Östersund för en sorts kommun egentligen?

Vi har redan för mer än ett år sen funnit så mycket konstigheter i Östersund, så det här med att Anders Wennerberg kräver att hans tjänstebil, en Volvo V60 D5 Twin Engine, inte skall utrustas med alkolås är egentligen ingen överraskning för oss. Men att en kommundirektör får inskrivet i avtalet med kommunen, att bilen inte skall vara försedd med startspärr vid förarens berusning, det är väl ganska ovanligt? Men Anders Wennerberg lyckades. Kommunen är Östersund. Där finns Anne Vågström. Så för att citera Manuel Knight: ”Är du förvånad?”

Nej, vi Groundhogs är inte alls förvånade längre. Se gärna hur vi beskriver Östersunds kommun i vår allra första artikel på denna vår blogg: http://manuelknight.blogspot.se/2015/10/har-startar-vi-bloggen-som-ar-tankt-att.html

Vi väljer att citera en del ur vår premiärtext:

<En sak är då helt säker: Manuel Knight har aldrig varit någon psykolog, varken utbildad eller legitimerad och därför har han inte heller någonsin varit militärpsykolog eller för den delen någon relationspsykolog. Han har däremot under många år använt sig av dessa titlar och han har gjort det med bedrägliga avsikter, nämligen för att genom sitt parasiterande på titeln psykolog tjäna grova pengar. Och tjänat grova pengar, det har han verkligen gjort! För med hjälp av sin lika giriga fru Anne, så har de båda gemensamt och i samförstånd under flera års tid plundrat svenska kommuner och landsting på miljoner kronor!>

Det fanns grova pengar för Manuel Knight att tjäna i Östersund och huvudorsaken stavas Anne Vågström, kommunens HR-chef. Det var hon som för kommunens räkning i januari 2015 undertecknade det minst sagt generösa avtalet med Manuel Knight och där han arvoderades med 260 tkr för att under 4 timmar hålla ”föreläsning” för den i huvudsak kvinnliga publiken under de s k Medarbetardagarna i oktober 2015. Vi försökte förgäves få Anne Vågström på bättre tankar och vi bevisade för henne att Manuel Knight ljugit om att vara utbildad psykolog och elitsoldat i US Special Forces, men Anne Vågström brydde sig inte. Det var ju inte ur sin egen plånbok hon tog kvartsmiljonen och gav till den urtjusige, spännande, amerikanske bedragaren Manuel Knight. -Nej, Anne Vågström tog av folkets i Östersund skattepengar och överförde pengarna till Hovås och fast hon blev uppmärksammad på att Manuel Knight lurat både henne och Östersunds kommun, så gjorde Anne Vågström inget som helst försök att återkräva ens en del av det utbetalda beloppet.

Så när det blir dags att som kommundirektör anställa Anders Wennerberg, Sveriges främste självutnämnde, manlige menstruationsproblemsexpert och partner till Karin Adelsköld, bör vi inte bli förvånade att Anne Vågström hjälpt till med att ge Anders Wennerberg en månadslön på 98 300 kr. Inte heller de pengarna kommer från Anne Vågströms privata plånbok, utan det är som vanligt kommunens skattepengar hon gödslar med. Anders Wennerberg tillträdde tjänsten 2015-09-01. I ett avtal, upprättat 2016-07-01 och som Groundhogs tagit del av och som berör Anders Wennerbergs tjänstebil, kan vi bl a läsa följande (vår fetning): ”Bilen skall inte förses med alkolås eller dekaler av samma typ som tjänstebilarna.” Kan vara skönt för Anders Wennerberg, att utan tekniska hinder kunna köra bil berusad. Östersunds kommun tycks vara mer än lovligt generös mot folk som vill kunna ägna sig åt fyllekörningar.

I november 2016 publicerade vi ett par artiklar om Anders Wennerberg. Här länk till den andra av dem och där vi bl a diskuterar Manuel Knights stallkamrat inom talarförmedlingen Athenas, Karin Adelsköld och Östersunds-Postens mer än lovligt lama journalist, Maria Lindholm: http://manuelknight.blogspot.se/2016/11/hej-anders-wennerberg-du-ar-inte-bara.html

Vad är det som gör att Mitt-Medias lokala journalister väljer att inte skriva om att Östersunds kommun blivit totalt lurad av nationalbedragaren Manuel Knight? Vi vet att Anders Wennerberg är kompis med Manuel Knight. Vi vet att Maria Lindholm skrivit en hyllningsartikel till Anders Wennerbergs ära och att hon i sin vänkrets har röntgenläkaren Ulf Strömsten och som i sin tur i sin vänkrets har sjuksköterskan Katarina Eriksson och som är Manuel Knights svägerska och som i diverse olika sammanhang varit aktiv med honom. Men varför skriver varken Maria Lindholm, reporter på Östersunds-Posten eller Catarina Montell, reporter på Länstidningen-i-Östersund, en enda rad om att kommunen blivit uppskörtad av Manuel Knight? Varför genom passivitet och tystnad hjälpa till med att dölja bedragarens bedrägerier? Vågar inte lokalreportrarna granska kommundirektören Anders Wennerberg? Vågar de inte granska Anne Vågström?

Östersunds-Posten drar sig inte för att vara ytterst vårdslös med sanningen vad gäller maten på ett äldreboende i Krokom i Jämtland. Den vårdslösheten gällande mat till äldre delar iofs ÖP med Göteborgs-Posten. Längst ned i denna vår artikel ligger en länk till hur programmet 'Medierna' i P1 i lördags kritiskt tog upp både ÖP och GP. Programmet tog dessutom i inledningen av sändningen upp detta med att Aftonbladet påstås springa Putins ärenden och desinformera det svenska folket. En annan del av frågan om information vs desinformation lyftes fram. Tomas Ramberg, Ekots duktige inrikespolitiske kommentator, sammanfattade i en avslutande kommentar årets upplaga av Folk och Försvar på följande vis: ”När det gäller slaget om Sanningen, var det här i Sälen lätt att få bilden att invasionen redan inletts.” Med tanke på hur Tomas Ramberg uttryckte sig, undrar vi om Micael Bydén, öb i Sverige, tänker beskriva Tomas Ramberg som en av Putins pojkar..

Vi har på vår blogg kunnat visa hur bl a Försvarshögskolan och Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap, MSB, båda har desinformerat Sveriges Radio och som i sin tur okritiskt gjort sig till megafon för dessa institutioner. Vi har påtalat detta för Cilla Benkö, men det är att tala för döva öron. Se denna vår artikel om hur Cilla Benkö, vd för Sveriges Radio och Hanna Stjärne, vd för SVT, båda stoppar huvudet i sanden när de riskerar att få höra kritik: http://manuelknight.blogspot.se/2016/08/hej-kulturvanner-och-hej-cilla-benko.html

Åter till Östersund. I sin ansökan till tjänsten som kommundirektör skriver Anders Wennerberg att han under fyra år, 1992-1996, läst på juristlinjen vid Lunds universitet. Han anger att han läst 180p. Det torde innebära att Anders Wennerberg, trots att han inte avlagt examen, han någotsånär är bekant med begreppet 'bedrägeri' och det är precis vad vi under lång tid hävdat att Anders Wennerbergs kompis, Manuel Knight, har ägnat sig åt. Miljonbedrägerier, det är vad vi här talar om.

Anna Eriksson på Lawline skriver följande svar till en person som frågat om vad som krävs för att dömas för bedrägeri:
<[..] för att dömas för bedrägeri enligt 9 kap 1§ Brottsbalken, https://lagen.nu/1962:700#K9P1S1, krävs att tre kriterier är uppfyllda:
1. Vilseledande
- Gärningsmannen måste förmedla ett budskap som inte överensstämmer med verkligheten. Bedömningen görs utifrån den vilseledes[sic] perspektiv och det är det faktiska vilseledandet som åsyftas. Att försöka ge en annan person en felaktigt[sic] uppfattning men personen i fråga inte blir vilseledd innebär att inget vilseledande har skett.
2. Förmå någon till något (genom vilseledande)
- Här finns ett krav på kausalitet mellan vilseledandet och dispositionen, den vilseledes[sic] handling måste bero på eller vara starkt beroende av den felaktiga föreställningen gärningsmannen framkallat.
3. Förmögenhetsöverföring
- Den vilseledes[sic] handling ska ha lett till vinning för gärningsmannen och skada för den vilseledde. Det krävs att det är olika sidor av samma ekonomiska förändring, men däremot krävs det inte att vinsten är exakt lika stor som förlusten. Den vilseledde ska ha blivit fattigare och gärningsmannen rikare.>
- See more at: http://lawline.se/answers/9493#sthash.esNAkGmO.dpuf

Tja, när det gäller Manuel Knight, så kan vi alla mycket enkelt konstatera att gärningsmannen (läs: Manuel Knight) har blivit rikare och att bl a en stor mängd kommuner blivit fattigare i motsvarande grad. Vad gäller meningen ”Gärningsmannen måste förmedla ett budskap som inte överensstämmer med verkligheten” -så är ju saken glasklar: Manuel Knight har under åratal oriktigt påstått sig vara utbildad psykolog och elitsoldat i US Special Forces och expert på okonventionell krigföring. Med dessa lögnaktiga och vilseledande utsagor har han förmått bl a en stor mängd kommuner och statliga verk och myndigheter -inklusive Försvarsmakten!- att köpa hans tjänster. Om inte Anders Wennerberg förstår att Manuel Knights oredliga förfarande, rättsligt bör prövas, så är Anders Wennerberg, förutom att han är korrupt (se våra tidigare artiklar!), också juridiskt inkompetent. Anders Wennerberg är naturligtvis inte värd en lön på 98 300 kr/mån alldeles oavsett hur mycket mannen anser sig veta om Karin Adelskölds, sin sambos, menstruationsproblem. Det där med Karin Adelskölds PMS kan inte rimligen vara Östersundsbornas allra viktigaste fråga och det borde till och med en lokal journalist som Maria Lindholm på Östersunds-Posten begripa. Så skulle man kunna tycka.

Fotnot 1: Programmet 'Medierna' i P1 hade i lördags rubriken Propagandakrig i medierna och korvfest i Krokom. Här länk till de 35 minuterna: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/848294?programid=2795

Fotnot 2: På Försvarshögskolan finns en viss Lars Nicander. Sveriges Radio bereder gärna plats för denne folkförvillare att via etern få föra ut sitt trams. Här länk till en av de artiklar vi skrivit om honom: http://manuelknight.blogspot.se/2016/08/idag-aterkommer-lars-nicander.html

Fotnot 3: Vi noterade att SVT:s vd Hanna Stjärne i Lördagsintervjun den 14/1 använde sig av följande fundering när det kommer till vad SVT skall ägna sig åt: ”..vad är viktigast i Bromölla och Östersund..?” Var det där med 'Östersund' en freudiansk, oavsiktlig glappning av vad som i dessa dagar ockuperar Hanna Stjärnes tankevärld? Vi vet att Hanna Stjärne vet att Manuel Knight lurat Östersund. Vi vet att SVT-producenten Anders G Carlsson vet att Manuel Knight lurat SVT både år 2007 (genom Stina Lundberg Dabrowski) och år 2010 när Anders G Carlsson bara släppte igenom Sommarpratarna på SVT, men vi vet inte varför han i höstas lät exportera programmet till Danmark och detta trots att han visste om att programmet innehöll Manuel Knights grova lögner om irakiska soldaters krigsbrott (kniven i magen där ”Tim” skulle ha dött).


  ===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/