fredag 20 januari 2017

När skall Östersund börja vårda sitt skamfilade varumärke? När Anne Vågström kastat in handduken? Efter Magasinet Filters nästa nummer?

Det där var de tre frågor som vi den 17/1 i ett mail ställde till folket i ledningen för Östersunds kommun. För mer än ett år sedan skrev vi individuellt till samtliga kommunalråd och informerade var och en om att kommunen hade utsatts för Manuel Knight, en bedragare och som lurat till sig mer än en kvarts miljon, men att den ansvariga tjänstemannen, Anne Vågström, inte brydde sig. Nej, det var ju inte hennes pengar..

När vi hösten 2015 ringde upp Anne Vågström, kommunens HR-chef och berättade att vi visste att Manuel Knight hade vilselett kommunen genom att ljuga om att vara utbildad psykolog, så brydde sig inte Anne Vågström. Vi påpekade att eftersom Manuel Knight ljugit för kommunen, det kanske vore på sin plats att försöka återkräva det utbetalda arvodet. Anne Vågström ville inte lyssna, inte ens när vi bad henne kontakta kommunens jurister för att diskutera saken med dem. Som jobbiga, snokiga grävlingar är vi kanske inga proffs, men vi är inga nybörjare inom medborgarjournalistik, så samtalet med Anne Vågström är givetvis bandat. Det kan vara bra för kommunledningen att veta det.

Det kan också vara bra för kommunledningen att veta att vi ett par dagar innan samtalet med Anne Vågström, vi hade talat med Lena Ericsson, kommunens HR-konsult och vi hade även för henne bevisat att kommunen hade utsatts för ett bedrägeri genom Manuel Knights åberopande av en [falsk!] psykologtitel. Vi bandade även det samtalet.

Som bredvidläsning kan vi här rekommendera en ett år gammal artikel om hur det ibland kan bli fel person som mottar ett mail och vad det kan leda till. Lena Ericsson försöker sätta munkavle på en annan av kommunens tjänstemän och den korrupta kommunledningen försöker att aktivt dölja förfarandet genom att bitr kommundirektören Unto Järvirova sekretessade mail. Vi fick ut mailen som exemplifierar skandalen med hur man försöker mörka skandalen med Manuel Knight och hota en kollega till tystnad. Länk till artikeln: http://manuelknight.blogspot.se/2016/01/ibland-kan-ett-felskickat-mail-ge.html

Åter till vårt senaste mail till Östersunds kommun. Så här skrev vi:

Hej!

Att säga att Groundhogs månar om Östersunds kommuns rykte vore en kraftig överdrift. Vi är inte ett dugg intresserade av hur kommunen skall kunna bättra sitt renommé, men vi gissar att nästa nummer av Magasinet Filter och som utkommer 26 januari, kommer att säljas slut snabbt. Med tanke på hur många av kommunens anställda som bevistade de s k Medarbetardagarna i oktober 2015, så kommer de att reagera med igenkänning när de på omslaget får se en flinande Manuel Knight iklädd en blomsterkrans. Kommunens medarbetare kommer att köpa vartenda exemplar hos de Pressbyråer och butiker som säljer Magasinet Filter. Eftersom artikeln prisar vår blogg Manuel Knight News, så kommer följaktligen en stor mängd av kommunens folk att söka sig till bloggen. Där kommer de då att få läsa hyfsat vederhäftiga artiklar som t ex den vi publicerade igår. Länk här: http://manuelknight.blogspot.se/2017/01/varfor-ville-ostersunds-kommundirektor.html
Vi lär komma att skriva fler. Se det som ett varmt löfte från

/Groundhogs

Det där med Pressbyrån och andra butiker som säljer Magasinet Filter är något att fundera lite extra på. Vi vet inte hur många hundra av kommunens anställda som såg The Manuel Knight Show under Medarbetardagarna i oktober 2015, men det lär ha varit just hundratals. Inte skall alla dessa bli lottlösa nu när Magasinet Filter nästa torsdag kommer med ett specialnummer om bedragaren Manuel Knight, så vi skall se till att tidningshyllorna hålls välfyllda. Betänk att omslaget uppvisar en flinande och blomsterkransförsedd Manuel Knight! Ett veritabelt samlarnummer! Vi vill ändå bestämt avråda ansvariga inom kommunen från att försöka konfiskeringsinköpa alla exemplar i takt med att hyllorna fylls på. Bara tanken på att få se Anders Wennerberg, Håkan Lundqvist, Lena Ericsson och Anne Vågström gång efter annan lämna olika Pressbyråer med famnen full av Manuel Knight, om än bara i form av magasin, gör ju att åtminstone vi Groundhogs börjar må illa.

===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/