Email: groundhogswe@gmail.com

måndag 23 januari 2017

Hej, Anneli Dufva! Din tystnad gör att vi Groundhogs tror att vi har prickat helt rätt när vi antydde att du inte trodde på Richard Sseruwagis historia om att i Uganda i gryningen bli skjuten. På torget. Inför publik. För att han skulle ha retat upp Idi Amin. Kan du nu vara snäll och svara oss varför du är så tyst?

Det är så tråkigt med journalisterna på Sveriges Radio, för de låtsas som att de ingenting vet och att de ingenting hört och att de ingenting förstått. På torsdag kommer nummer 54 av Magasinet Filter att stå i Pressbyråkiosker över hela Sverige och i artikeln om bedragaren Manuel Knight framkommer att svenska journalister medvetet och under åratal blundat för Manuel Knights lögner. Till dessa journalister som inte slår larm om en intervjupersons lögner lägger vi nu namnet Anneli Dufva. Hon får skylla sig själv.

Det här går tillbaka till en artikel vi skrev om Anneli Dufva förra veckan. Här länk till den: http://manuelknight.blogspot.se/2017/01/blev-anneli-dufva-lika-lurad-som-anja.html

I artikeln jämförde vi P1 kulturredaktionens Anneli Dufva med Anja Thorkelsson, nuvarande kanalchef för SR P4 Kalmar.

Vi tyckte att Anneli Dufva skulle få chans att svara oss på våra funderingar om att hon kanske insåg att Richard Sseruwagi ljög för henne, men ändå valde att vara tyst. Som det där med 'elefanten i rummet' -alla noterar att den är där, men alla låtsas som att den inte är där i rummet. Så den 17 januari skrev vi ett vänligt hållet mail till Anneli Dufva. Ämnesrubriken var: Är Richard Sseruwagi en bluffare likt Sommar--prataren och föreläsaren m m Manuel Knight?
 
Den rubriken borde väl ha fått Anneli Dufva så pass nyfiken, så att hon läste vad vi skrev? Vi bad henne höra av sig under förra veckan, men det gjorde hon inte. Så här skrev vi:

Hej, Anneli!



Du känner säkert inte till oss, för vi är en liten anonym grävargrupp som sedan drygt ett år driver bloggen Manuel Knight News. På den presenterar vi fortlöpande information rörande bluffaren Manuel Knight. Idag publicerade vi en artikel som utgick från ditt program 'Teaterprogrammet' då du intervjuade Richard Sseruwagi. Länk här till vår artikel: http://manuelknight.blogspot.se/2017/01/blev-anneli-dufva-lika-lurad-som-anja.html


Av vad vi skriver där kan du se att vi oroas av att det verkar som om Richard Sseruwagi inte är helt ärlig mot dig. Det är den lilla oron. Den stora oron vi känner, det är att vi tycker oss kunna konstatera att du låter Richard Sseruwagi komma undan med den där historien om att hela teatergruppen skulle skjutas på torget i gryningen. Det är inte att ta miste på att du inte köper hans historia fullt ut. Din misstro har fog för sig. Som av en ren tillfällighet har vi i gruppen en person med utländskt påbrå och som råkar vara väl bevandrad i frågor rörande Uganda förr och nu. Vår medarbetare köper därför inte Richard Sseruwagis historia. Inte du heller väl, Anneli?



Då kommer vi över på det allvarliga: Om du som representant för public service-bolaget Sveriges Radio väljer att vara tyst när en person går ut med en uppenbar lögn (åtminstone är det vår bestämda uppfattning att ditt intervjuobjekt ljuger), då kommer din tystnad att legitimera intervjuobjektets falska historiebeskrivning. Då kommer Sveriges Radio att medvetet ha spridit osakligt material. Det kan tyckas vara en liten sak att bråka om, men om du lyssnar på hur det gick till när Anja Thorkelsson år 2001 blev grundlurad av Manuel Knight och du betänker vilka stora följder det haft för hur han från den plattformen och med de lögnerna därefter kunde bygga upp sin förljugna föreläsarverksamhet, så förstår du säkert vår oro? Här kan du lyssna på programmet Samtal pågår från nov 2001 (ca 30' långt) :  



Till skillnad från dig Anneli, så är det genant tydligt att Anja Thorkelsson inte en enda gång ifrågasätter den spännande amerikanske mannen Manuel Knights von Münchhausen-historier. Anja Thorkelsson lät ingen checka av vad Manuel Knight hade tutat i henne, så programmet sändes utan minsta källkontroll och idag, mer än 15 år senare, kan vi se resultatet: Manuel Knight har tillsammans med sin svenska fru Anne, ljugit ihop miljoner kronor. Många äro de kommuner och landsting som generöst betalat ut hundratusentals kronor åt gången i tron att Manuel Knight är en dekorerad, krigserfaren elitsoldat från US Special Forces och som dessutom sedan 2007 uppträder som "utbildad psykolog". Många äro de statliga verk och myndigheter som idag bitter ångrar att de litade på att Sveriges Radio och SVT hade checkat Manuel Knight innan de anlitade honom som föreläsare. Manuel Knight har t ex anlitats av Polisen, Åklagarmyndigheten, Domstolsverket och Försvarsmakten. Tillsammans har de av Manuel Knight lurats på miljoner. Richard Sseruwagi kommer givetvis inte att kunna tjäna miljoner på den där fejkade storyn om hotet att bli skjuten i gryningen, men den är så lik flera av Manuel Knights bluffanden, så det finns skäl att försöka sätta stopp för sådana här falska historier.



Vi vore hemskt tacksamma om du kan tänka dig att återkoppla till oss även om vi är anonyma. Det är av försiktighetsskäl vi inte avslöjar individerna i vår grupp. Manuel Knight är en oerhört farlig person att ha att göra med och han har t ex hotat en person som fungerat som uppgiftslämnare till oss. Magasinet Filters nästa nummer och som utkommer den 26/1 är ett specialnummer där man granskar Manuel Knight. Vi vore därför tacksamma om du kunde höra av dig till oss under innevarande vecka.



Vänligen!



/Ground Hogs

Det gick också synlig kopia på mailet till Anja Thorkelsson, Cilla Benkö och Hanna Stjärne. Man skulle kunna tänka sig att Cilla Benkö har bett Anneli Dufva att inte svara oss, men i så fall är Cilla Benkös förmåga att tänka och agera strategiskt-taktiskt rent förfärligt usel. Vi vet att Cilla Benkö idag är medveten om att Verkligheten flåsar henne i nacken för Cilla Benkö vet genom Bibi Rödöö om att det finns journalister som vet om att Sveriges Radio mörkar kännedom om att Manuel Knight är en mytoman som fått agera fritt hos både Sveriges Radio och SVT. Hanna Stjärne ligger precis lika illa till som Cilla Benkö, för Hanna Stjärne vet t ex om att SVT som bolag har sålt programmet Sommarpratarna på SVT med Manuel Knight till danska public service-bolaget DR-K. Ett ofattbart klavertramp av producenten Anders G Carlsson och av vd:n Hanna Stjärne!

För övrigt anser vi att Karthago... idag kan få vara ifred, men att Cilla Benkö och Hanna Stjärne lyfts bort från sina uppdrag -asap!

PS: En intressant observation vi gjorde igår, var att organisationen "Sweden Republicans Overseas" har noterat att det finns en amerikansk militär bedragare i Sverige och att han bor i Göteborg och att han heter Manuel Knight.

Så här ser en rubrik ut: 'Stolen Valor: Manuel Knight, Gothenburg, Sweden'

Vi tror inte att republikaner är särskilt förtjusta i militära bedragare som tjänat miljoner på att ljuga om att tillhöra US Special Forces. Vi tror inte att republikaner är särskilt förtjusta i att de båda svenska public service-bolagen Sveriges Radio och SVT har betalat pengar till Manuel Knight när han vid flera tillfällen fått sitta och ljuga rakt ut i sändningar. Vi tror inte att republikaner är särskilt förtjusta vid tanken på att utrikesminister Margot Wallström sedan länge har känt till att Sveriges Radio resp SVT sedan 1½ år har vetat om att Manuel Knight är en bedragare, men att hon inte brytt sig om att Manuel Knights lögner om USA kan skada relationerna mellan våra båda länder. Vi var i kontakt med UD och med kabinettssekreterare Annika Söder i april 2016. Det verkar som det nu har blivit dags för en förnyad kontakt.

 ===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/

Vi är medvetna om att våra parellellbloggar släpar efter publiceringar från huvudbloggen men det har vi valt att acceptera eftersom det annars skulle innebära merarbete för vår del.