torsdag 19 januari 2017

Nej, nej, nej, Erik Olkiewicz! Inte har vi glömt att du vägrade ta vår utsträckta hand. Men klart att vi undrar -Varför?

Alla som följt våra skriverier här på bloggen, känner förstås igen namnet Erik Olkiewicz. Via etiketten med det namnet nås flera av våra artiklar kring denne frilansande journalist som är så fisförnäm så han vägrar att nedlåta sig till att tala med någon skribent som inte är medlem i Svenska Journalistförbundet. Det är till att ha hybris, får man säga. Gissningsvis är den hybrisen snart borta med vårbrisen..

Den 8 januari skrev vi ett mejl till Erik Olkiewicz. Av ämnesrubriken till honom framgick att Manuel Knight inom kort är avslöjad genom Magasinet Filters nästa nummer. Då trodde vi att det skulle komma ut 31/1, men folket på Trydells tryckeri i Laholm har arbetat som illrar och lyckats pressa ned tryckeritiden, så att alla i Sverige med omnejd kan redan nästa torsdag, den 26/1, få ett exemplar av detta fantastiska nummer och som pryds av flinande Manuel Knight. Ett givet samlarobjekt! Köp på er några extra! Skoj att kunna testamentera till era kommande barnbarn! Eller som gåva redan nu i februari till era grannar -för att visa hur trevliga ni tycker de är. Ja, ni fattar.

Men vi fattar inte att Erik Olkiewicz har så dåligt omdöme så att han bara ditchar oss. Läs här hur vi försökte förmå honom till att ta reson:

Hej, Erik!

Då har vi alltså snart nått vägs ände. Om mindre än tre veckor är paret Anne och Manuel Knight offentligt avslöjade.
Vi beklagar att du var så oförskämd att du i höstas slängde luren i örat på vår medarbetare, för med det begick du ett av dina större misstag. Det första/största var när du år 2011 lät dig bländas, charmas och luras av paret Anne och Manuel Knight. Vi är inga elaka grävlingar, vi inom flocken Ground Hogs, så vi kunde ha hjälpt dig om du i tid hade besinnat dig och återkommit till oss med en begäran om att via oss få medge att bedragarparet lurat dig och att du därför ville pudla på vår blogg, Manuel Knight News. Då hade vi tillsammans kunnat hjälpts åt med att avslöja bluffaren Manuel Knight. Du hade blivit en liten hjälte och Aftonbladet hade kunnat bli först ut av reguljärmedia med att spräcka paret Knights mångåriga bedrägerier. Genom att du inte insåg vad du borde ha gjort, så har din primitiva rädsla och din passivitet skadat inte bara din, utan också Aftonbladets trovärdighet. Dina artiklar från 2011 rörande Manuel Knight kommer att i framtiden kunna stå fram som skolboksexempel på när en journalist drabbas av det vi benämnt 'Macchiarini-effekten'. Det är fenomenet som kan uppstå som när en journalist likt NBC-reportern Benita Alexander blir förälskad i sitt intervjuobjekt och därför inte ser klart att den är infångad av en manipulativ persons lögner. Spindeln kan heta Paolo Macchiarini eller Manuel Knight; de är båda lika duktiga på att spinna nät som fångar journalister. Det är väldigt lätt hänt, Erik -det är bara det att det aldrig får hända att man som journalist låter sig fångas på det viset!

Nu har det dessvärre hänt både Benita Alexander och det har hänt dig, Erik Olkiewicz. Det enda, kanske positiva?- du kan hävda det är att du minsann var före Benita Alexander och att själva fenomenet med att bli charmad av/förälskad i sitt objekt, av oss därför borde ha döpts till 'Olkiewicz-effekten'. Fast vill du verkligen det, Erik? Antagligen tycker du att det räcker mer än väl med att ditt journalistiska dubbelhaveri från 2011 -det var ju två artiklar då om Manuel Knight, kommer att förfölja dig länge, länge? Häromdagen, den 6 januari, skrev vi en artikel och där du och AB nämndes. Länk här: http://manuelknight.blogspot.se/2017/01/jasa-du-jeanette-gustafsdotter-du-som.html

Hör av dig senast onsdag 11 januari  om du har ändrat dig och vill medverka till att avslöja bedragarparet Anne och Manuel Knight. Det är lite tid kvar innan Magasinet Filter står ute i tidningshyllorna. Tänk rätt! Tänk fort!

//Ground Hogs

PS: Visst var det väl du Erik som år 2009 gjorde Wendela-artikeln rörande blufferskan Therese Albrechtson? Fast du insåg inte då att hon är en bluff? Vi skrev en grej om henne och där vi spekulerade om det kanske var du Erik som var journalisten även där. Här länk till vår artikel: http://manuelknight.blogspot.se/2016/12/dubbelt-tragiskt-annika-strandhall-det.html


Det där var väl generöst gjort av oss? Vi ville ge Erik Olkiewicz en extra chans och detta trots hans arrogans. Man kan säga att Erik Olkiewicz attityd mot oss medborgarjournalistgrävlingar visar var reguljärmedia står. Att ha den von oben-attityd som Erik Olkiewicz har, kan leda till att man blir presenterad här på vår wall-of-shame för journalister vi inte gillar. Om ni bara visste hur lång vår vägg är! Inom en nära framtid kommer vi att börja hänga upp porträtten. Vi ämnar börja med porträttet föreställande Jeanette Gustafsdotter..

 ===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/