tisdag 31 januari 2017

Stopp och belägg, Anders Wennerberg! Som juristutbildad borde du inse att det inte är ok att hänga ut folk som brottslingar innan rannsakning. Som överbetald kommundirektör i Östersund borde du uppvisa anständighet, men i din jakt på gilla-klick från kvinnor, så beter du dig som ett svin!

Vad har nu Anders Wennerberg, Sveriges främste och självutnämnde PMS-expert, hittat på? Jo, denne av sin egen förträfflighet uppblåste östersundske kommundirektör, har tagit sig för att publicera bild på personer som än så länge varken är rannsakade eller dömda. Allt i jakten på uppskattning från kommunens kvinnor.

Som av en ren tillfällighet har Groundhogs precis fått chansen att här nedan kunna publicera en tidningsartikel från Östersunds-Posten. Det gör vi så gärna. Särskilt när vi noterade att den artikeln, publicerad 24/1, är skriven av Maria Lindholm, hon som i augusti 2015 skrev en hyllningsartikel till Anders Wennerbergs ära i samband med att han skulle tillträda som kommundirektör i Östersund. Här länk till den: http://www.op.se/jamtland/ostersund/anders-wennerberg-jag-kommer-aldrig-att-vara-sa-popular-som-nu


Som normalbegåvade grävlingar ställer vi oss lite frågande hur det står till med tankeförmågan hos Anders Wennerberg om han inbillar sig att han som kommundirektör kan göra åtskillnad på sitt kommunala 'Anders Wennerberg' från sitt sociala-medier-'Anders Wennerberg'. Hur tänker den mannen? Att han genom sitt agerande med uthängningen av odömda försöker göra sig populär hos kommunens kvinnor är tämligen uppenbart. Vi ser ett Kapten Klänningskt beteende torna upp sig alltmer. Inte minst då när vi läser vad SvD skrev om Anders Wennerberg och hur han själv uttrycker sig i artikeln: ”En del har pratat med mig om sin pms. Sagt att det är skönt med någon som förstår. För det är klart att det här också är ett arbetslivsproblem.”
 

Vi gör ingen hemlighet av att vi gärna ser att Östersund gör sig av med Anders Wennerberg asap. Ett sätt att påskynda Anders Wennerbergs skrivbordsstädning skulle kunna vara om någon av de lokala journalisterna väljer att inte längre tassa på tå för kommunens korrupta ledning. Vad sägs t ex om det sparbeting på 150 Mkr som medborgarna i Östersund i höstas plötsligt fick veta? Petter Hansson Frank finns på Östersunds-Posten och i oktober skrev han detta: http://www.op.se/jamtland/ostersund/ostersunds-kommun-maste-spara-150-miljoner-kronor

Vi undrar varför de lokala journalisterna i Östersund inte hårt frontar kommunledningen inklusive Anne Vågström, kommunens HR-chef, för att hon i januari 2015 tecknade ett avtal med bedragaren Manuel Knight? Anne Vågström gav bort mer än en kvarts miljon kronor till Manuel Knight och när vi i september 2015 informerade henne om att han är en bedragare, så gjorde hon inga ansatser för att försöka återkräva pengarna från Manuel Knight. Istället så ljuger Anne Vågström för Magasinet Filter:s reporter Oskar Sonn Lindell när hon påstår att Östersunds kommun inte har blivit lurad av Manuel Knight. Det är bara att läsa vår blogg och sedan Magasinet Filter nr 54 för att förstå att det inte är Groundhogs som bluffar och som vi tidigare har skrivit, så har vi en inspelning av det samtal vi hade med Anne Vågström. Om hon vill hävda att Groundhogs ljuger, så kommer hon att få stora problem. Två saker skall Anne Vågström ha väldigt klart för sig: (1) Ingen insinuerar ostraffat att Groundhogs ljuger om att Östersund visste om att Manuel Knight lurat kommunen! (2) Vi är inte främmande för att vid behov lägga upp samtalet på YouTube.

Vi ser nu fram emot en spännande epok inom den lokala journalistiken i Jämtland. Att hoppas på ett paradigmskifte är väl att ta i, men lite mer av jävlar-anamma-journalistik skulle nog folket i Jämtland må bra av. Sanningen, också btw.

<Journalistikens uppgift är att tillhandahålla sådan information som medborgarna behöver för att ta ställning till samhällsfrågor alldeles oavsett vem det gynnar politiskt. Ett grundkrav är att det som rapporteras är korrekt och relevant, att information som är viktig för förståelsen inte utelämnas och att informationen inte är styrd av några dolda agendor.> 

Källa: Jesper Strömbäck, professor i journalistik vid Göteborgs universitet. 

Det som Jesper Strömbäck där formulerar, borde rendera bl a Jeanette Gustafsdotter till eftertanke. Det där med ”tillhandahålla sådan information som medborgarna behöver”, det gillar vi. Den svenska pressen har ju tills Magasinet Filter nyligen slog larm, helt undvikit att rapportera om bedragaren Manuel Knight.
Anders Wennerberg är en juristkollega till Jeanette Gustafsdotter och han tycks inte ha några problem med att hänga ut odömda personer. Han är inte bara jurist (180p), utan är dessutom kommundirektör. Han förbehåller sig rätten att [som privatperson] få bete sig som ett svin på sociala medier. Vad säger Jeanette Gustafsdotter till det? 


===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/

Vi är medvetna om att våra parellellbloggar släpar efter publiceringar från huvudbloggen men det har vi valt att acceptera eftersom det annars skulle innebära merarbete för vår del.