söndag 29 januari 2017

Säljer alla ICA-butiker Magasinet Filter?

Så kort var den fråga vi i morse ställde till bl a Claes Ottosson och Susan Karling, de två inom ICA som vi i vår förra artikel skrev om. Den korta frågan ställdes också till folk inom ledningen för ICA-koncernen och till Håkan Ljungqvist (hos Arvid Nordquist & Co), Kristian Guander (hos KappAhl) och Annelie Elofsson (hos Falkenbergs kommun). De tre sistnämnda har alla blivit blåsta av Manuel Knight.

Frågan vi ställde var närmast retorisk, för vi vet att tyvärr inte alla ICA-butiker säljer Magasinet Filter. Däremot vet vi att man kan finna den publikationen hos t ex Hemköp och Willys och COOP. Och hos Pressbyrån runt om i landet, t ex på järnvägsstationer och flygplatser. Därför tror vi att de talare som finns bokade till KFSK:s Välfärdskonferens i Lund den 2-3 februari, alla kommer att ha sett den flinande filuren Manuel Knight ”pryda” omslaget på nummer 54 av Magasinet Filter. Undrar om socialförsäkringsminister Annika Strandhäll köper tidningen, läser den och därefter ser fram emot att få träffa den spännande bedragaren på konferensen? Undrar om Annika Strandhäll beklagar att KFSK sparkat ut Manuel Knight när hon får veta att så skett? Vi vet inte. Trots att vi kontaktade både Annika Strandhäll och de andra, bokade statsråden, så har ingen av dem svarat oss.

Detta skrev vi i morse:

Hej på er, Claes Ottosson och Susan Karling!

Det har snart gått ett år sen vi skrev vårt första mejl till er. Mycket har hänt sen dess och det som för oss Groundhogs är bland det allra viktigaste, det är att USA har fått en ny president. Och inte vilken president som helst, utan en som förmodligen kommer att gå upp i limningen när han får höra talas om att nationen Sverige tillåter den militäre bedragaren (stolen valor) Manuel Knight att få sitta i public service-radio och dito TV och ljuga om bl a USA-ledda operationer. Det är alltså inte frågan OM president Trump får höra talas om Manuel Knight, utan NÄR han får höra talas om den dubble nationalbedragaren -Manuel Knight har lurat både Sverige och USA!

Igår fick världen klart för sig att president Trump menar allvar när han säger att han inte litar på folk från bl a Syrien och Iran. Det där kan tyda på att president Trump på ett allvarligt vis felbedömer det amerikanska folkets xenofobi/islamofobi. Det kan också tyda på att president Trump är en paranoiker utklädd till president. Tids nog lär vi få veta mer om hur president Trump tänker. Vi Groundhogs är mest intresserade av vad president Trump tänker göra åt situationen med att USA:s ambassadör i Sverige heter Azita Raji och som är född och uppvuxen i Iran. Vad vi förstår, så var kongressen emot Barack Obamas beslut att utse Azita Raji till ambassadör i Stockholm. Vi Groundhogs välkomnade henne när hon installerades, men vi får erkänna att hon inte var rätt man för det ansvarsfulla jobbet. Manuel Knight är kvar i Sverige, så vi kan konstatera att Azita Raji misslyckats. I det sammanhanget kan vi konstatera att även Margot Wallström misslyckats. Margot Wallström insåg inte att USA:s näste president kunde bli Donald Trump, så hon tog inte så allvarligt på detta med att Sveriges Radio och SVT låter sprida Manuel Knights lögner. Vi påpekade detta med Manuel Knights ljugande i Sveriges Radio och SVT för Margot Wallström, för UD och för kabinettssekreterare Annika Söder. Man lyssnade, men man har inte agerat. Vi efterfrågar naturligtvis inte ministerstyre, men nog kunde UD signalerat till ambassadör Azita Raji att hon borde försöka förmå CIA att hämta hem Manuel Knight med tanke på att mannen på svensk mark ljugit sig till en mångmiljonförmögenhet genom att utge sig för att vara en US Special Forces-soldat. Så skulle man kunna tycka.

Vi håller en slant på att Azita Raji innan utgången av detta år kommer att få lämna uppdraget som ambassadör i Stockholm. Frågan är om president Trump kommer att låta henne återvända till USA, eller om han anser att hon alltför allvarligt kontaminerats under sin vistelse här i Sverige -landet med den feministiska utrikespolitiken och därför vägrar släppa in henne. Vi lär så småningom få se hur det blir. Kanske kan UD ordna så att Azita Raji får PUT i Sverige när hennes diplomatstatus upphör?

I ämnesrubriken ställer vi frågan om alla ICA-butiker säljer Magasinet Filter. Skälet till att vi frågar är denna artikel: http://manuelknight.blogspot.se/2017/01/tack-claes-ottosson-som-chef-for-ica.html

Nu undrar vi om det är sant att Manuel Knight på allvar är portad från ICA Kvantum i Hovås. Det vore bra om vi kunde få klarlagt hur det förhåller sig, så att vi inte sprider 
desinformation/alternativ sanning. Att en ICA-butik sätter ned foten och klargör att tjuvar och bedragare inte är välkomna bör mana till efterföljd. Kan vi hoppas på att du, Susan Karling, i ett kommande nummer av ICA-kuriren skriver om att Magasinet Filter har en bra artikel som handlar om Manuel Knight, en f d ICA-kund?

/Ground Hogs

Det där sände vi kl 08:01. Med tanke på vad vi skrev på morgonen, var det intressant att lite senare höra att UD planerar kontakt med USA:s ambassad i Stockholm. Chans då att prata om både inreseförbudet till USA för t ex iranier och detta med att Manuel Knight nu i Sverige bör ses som en persona non grata. Dags för Margot Wallström att markera? Göra en Anna Lind-repris? Manuel Knight i blöja, men inte till Egypten, utan till USA för rannsakning på hemmaplan? -Ja, tack!

Men rapporter från många håll visar att det råder stora oklarheter om vilka regler som gör det. Och nu vill UD få klarhet i hur personer med dubbla medborgarskap påverkas av de nya tillfälliga inresereglerna till USA.

Det är det. Därför bjuder vi upp USA:s charge d'affaires till samtal på UD i morgon, måndag, eller så snart som möjligt. Vi står förstås i kontakt med vår ambassadör i Washington, säger Wallström.

Ett Ekot-inslag från i eftermiddags med rubriken: ”Wallström beklagar oklarhet om USA-resor”

Senast vi kollade, så hade Manuel Knight bara amerikanskt medborgarskap.

Vi Groundhogs beklagar att Manuel Knight fortfarande är kvar i Sverige.


===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/

Vi är medvetna om att våra parellellbloggar släpar efter publiceringar från huvudbloggen men det har vi valt att acceptera eftersom det annars skulle innebära merarbete för vår del.