onsdag 25 januari 2017

Hej, folket på Sveriges Radio:s Studio Ett-redaktion! Kommer ni att göra något program om att Sveriges journalistkår under lång tid bara blundat för Manuel Knights bedrägerier?

Vilken tur att vi grävlingar inte är snarstuckna av oss, utan att vi med jämnmod finner oss i bli nonchalant behandlade av de där riktiga journalisterna. De vars namn vi hör flera gånger i veckan. Dem man finner på bl a Sveriges Radio och hos SVT. Imorgon släpps Magasinet Filter:s specialnummer om Manuel Knight och trots att vi läst hela artikeln om bedragaren, så hjälps det inte att vi är nyfikna på hur den svenska journalistkåren i Ankdamistan tänker försöka bortförklara åratals fadäser och sin intensiva ovilja att jobba. Se gärna den avslutande fotnoten där vi berättar om ett av våra huvudmål med denna långvariga granskning.

Den 17 januari skrev vi till redaktionen för Studio Ett. Vi hade som rubrik skrivit:

Magasinet Filter kommer i sitt #54 den 26/1 avslöja bedragaren Manuel Knight. Är Studio Ett beredda?

Här nedan är alla tre mejlen som Helena Groll & Co fick till sig:


Från: Ground Hog <groundhogswe@gmail.com>
Datum: 17 januari 2017 13:17
Ämne: Magasinet Filter kommer i sitt #54 den 26/1 avslöja bedragaren Manuel Knight. Är Studio Ett beredda?
Till: helena.groll@sverigesradio.se, lasse.johansson@sverigesradio.se, li.hellstrom@sverigesradio.se, jorgen.huitfeldt@sverigesradio.se, magnus.westberg@sverigesradio.se, karin.wickstrom@sverigesradio.se

Hej!Manuel Knight är en svart amerikansk medborgare som påstår sig vara elitsoldat och psykolog och med dessa sina lögner har han åtskilliga gånger lurat sig in hos Sveriges Radio och SVT. Från dessa två plattformar har han därefter upprättat ett sorts "föreläsarimperium" med en omsättning runt 10 Mkr. Allt är baserat på lögner och på ett helt fejkat, muntligt CV.


Här nedan klistrar vi in två mejl. Av vad vi där skriver och vad som framgår av de länkar vi presenterar, så kan man inte bara vifta bort det som Magasinet Filter berättar om i sitt nästa nummer. Sveriges Radio och SVT bär ett stort ansvar för att en amerikansk militär bedragare tagit sig in hos Försvarsmakten. Ok, visst borde FM kontrollerat Manuel Knight, men vi tror att FM blint litade på att folket hos Sveriges Radio resp SVT naturligtvis aldrig skulle släppt igenom en fullblodsmytoman, men det var precis vad som skedde! Manuel Knight bluffade såna gamla journalisträvar som Stina Lundberg Dabrowski, Ulf Elfving, Monica Saarinen, Anja Thorkelsson, Camilla Kvartoft m fl.


Vår blogg är måhända både raljant och slängig, men den är tillförlitlig. Magasinet Filter har checkat våra påståenden och våra källor.


Varsågod, Studio Ett!/G===================================================


Hej!Ett par av er som står som mottagare har blivit kontaktade av oss för en tid sedan. Vi är alltså en grävargrupp som sedan 1½ år i detalj kartlagt Sommar-prataren, föreläsaren m m Manuel Knight, en amerikansk medborgare och som lurat sig in hos både Sveriges Radio och SVT. Plus hos statliga verk och myndigheter. Plus en stor mängd kommuner. Plus en ännu större mängd företag. Alla har trott på hans fejkade CV om att vara en krigserfaren, dekorerad elitsoldat från US Special Forces och att han dessutom skulle vara utbildad psykolog. Allt är bluff! Mannen är en enkel pansarsoldat och som under åtta år varit stationerad i Tyskland.

Den 26 januari kommer Magasinet Filter ut med ett specialnummer om Manuel Knight och omslaget pryds av en teckning föreställande honom flinande och iklädd en blomsterkrans. Det skall förstås alludera på att Manuel Knight år 2008 fick sitta och ljuga under Sommar-programmet. Länk här: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/369509?programid=2071 


I texten presenteras han som "föreläsare och affärsman", men när ljudfilen startar hörs han presenteras som "psykolog". Sveriges Radio har raderat i texten, men ljudfilen avslöjar hur han ursprungligen presenterades.


Nåväl. Det där är i sammanhanget småpotatis. Det vi anser vara bland det allra värsta, det är att Försvarsmakten under mer än fyra års tid anlitat honom som utbildare av svenska soldater. Manuel Knight har fått hålla föreläsningar och har aldrig kontrollerats av varken Säpo eller MUST. Det var vi som slog larm till FM. Nu till det verkligt allvarliga: Det var Sveriges Radio och SVT som klarerade in Manuel Knight. Anja Thorkelsson, Stina Lundberg Dabrowski, Inga Rexed och Bibi Rödöö -där har ni namnen på dem som utan att kontrollera honom, till svenska folket basunerade ut hans lögner om att vara topphemlig elitsoldat, psykolog etc etc.


Att vi nu skriver till er är för att testa en idé. Ni är själva inte medvetna om vad testet går ut på och vi kommer inte förrän senare ev berätta om hur vi har resonerat. Ni är alla hursomhelst varmt välkomna att återkoppla. Bibi Rödöö och Anders G Carlsson är båda medvetna om att det från Filter kommer ett specialnummer om Manuel Knight; detta p g a att de var för sig har blivit intervjuade av Filters reporter Oskar Sonn Lindell. Detta med att Manuel Knight om drygt en vecka blir avslöjad som bedragare och mytoman är alltså ingen "falsk nyhet". Det besvärliga är att både Sveriges Radio och SVT under lång tid aktivt försökt dölja vad man vet om Manuel Knights bedrägerier. På det viset har han beretts möjlighet att kunna fortsätta sin lukrativa bedrägeriverksamhet. Mycket allvarligt!


Här en länk som i första hand vänder sig till Anna Hedenmo: http://manuelknight.blogspot.se/2016/11/anna-hedenmo-ar-programledare-for-min.html


Just begreppet "sanning" har i sanning satts på prov under senare tid. Nu skall det bli intressant att få se hur mycket  av sanning som Sveriges Radio och SVT tål.Ground Hogs---------- Vidarebefordrat meddelande ----------
Från: Ground Hog <groundhogswe@gmail.com>
Datum: 16 januari 2017 14:53
Ämne: Hur ska SVT behålla publiken, Hanna Stjärne?
Till: hanna.stjarne@svt.se, cilla.benko@sverigesradio.se
Kopia: Jeanette Gustafsdotter <jeanette.gustafsdotter@tu.se>
, anders.g.carlsson@svt.se

Hej på er!Nu är vi, den anonyma och jobbiga grävargruppen Ground Hogs här igen. Vi är medvetna om att vi hos er, förmodligen är lika välkomna som böldpest. Fast försök att inte se oss som er fiende, för vi är ju i praktiken bara en amorf grupp, vars uppgift i sammanhanget är att vara budbärare. Se oss som en flock hyfsat vise män och kvinnor som i största ödmjukhet och förklädda till grävlingar väljer att frambära våra gåvor. Här nedan ett par av "gåvorna".

Det är ingen mening att hymla, så vi kan tala klartext om att vi vill att du Hanna Stjärne lämnar SVT. Arroganta bolagsföreträdare och till vilka vi räknar dig, har vi inget till övers för. Magasinet Filter kommer inte på egen hand att kunna få dig bort från vd-stolen på SVT, men vi ser helst att du lämnar SVT innan nästa årsskifte. 


Idag publicerade vi en artikel om Östersunds kommundirektör Anders Wennerberg och på nåt underligt vis kom vi in på SVT och därför kunde vi trycka in ett par SVT-namn i en fotnot. Här länk till dagens artikel: http://manuelknight.blogspot.se/2017/01/varfor-ville-ostersunds-kommundirektor.htmlVi låter Jeanette Gustafsdotter, en vd ni alla är väl bekant med, få stå som mottagare av en kopia på detta brev. Hon var oförsiktig nog att till Kulturnytt på SR P1 lova att Sveriges journalister tar sitt ansvar och därför granskar och rapporterar. Om det vore så väl -sett ur vårt perspektiv- att det där vore sant, så skulle det innebära att både du Hanna och du Cilla kommer att hamna i en ohållbar situation när det utkrävs förklaringar till hur SVT resp Sveriges Radio gång efter gång och helt utan granskning har kunnat släppa igenom en mytoman som Manuel Knight. Arrogans kännetecknar för övrigt även dig, Cilla Benkö, för när du väljer att inte besvara våra enkla frågor rörande Manuel Knight, så stämplar vi dig följdriktigt som nonchalant och arrogant. Sveriges Radio är som bolag på väg ned i ett träsk och orsaken till detta är förlust av trovärdighet. Att ljuga och aktivt försöka mörka skandalen med att Manuel Knight under lång tid lurat Sveriges Radio, var idiotiskt gjort. Kan vi hoppas på att du Cilla städar ditt skrivbord under 2017? Svar önskas. På det ena eller andra sättet.Ground Hogs

=======================

Det där kanske blev för mycket för Studio Ett? Man får inte glömma bort att den stackars redaktionen förra veckan hade ett mastigt dubbelpaket att förmedla till lyssnarna: på fredag en lång specialsändning om en presidentinstallation i ett annat land och på lördagen intensiv rapportering om demonstrationer runt om i världen mot samme president. Hursomhelst orkade inte Studio Ett höra av sig till oss. Det gjorde iofs ingen av alla de andra namngivna journalisterna hos Sveriges Radio/SVT, så på det viset får man kanske säga att public service-bolagen har en väldigt enig journalistkår? Ingen av de båda vd:arna Cilla Benkö resp Hanna Stjärne har någonsin svarat oss. Inom parentes tycker vi att just Hanna Stjärnes tystnad visavi oss är särskilt obegriplig sett i ljuset av att hon var den som gav Researchgruppen en utmärkelse för att de hackat sig in hos ett känt skvaller- och förtalsforum. Det skall inte tolkas som att Groundhogs skulle vara avundsjuka; vi söker ingen medial uppmärksamhet, tvärtom. En sak som är viktig att komma ihåg: 

Vi har inte fått fram någon enda uppgift rörande Manuel Knight genom att hacka oss in, för vi har redan från dag ett velat visa att vilken redaktion som helst hade, utan att göra något olagligt, kunnat gjort det grävet som vi har gjort!

Fotnot: I augusti 2015 kontaktade vi i princip alla Sveriges större redaktioner (>70 st) med information om att vi upptäckt att Sommar-prataren Manuel Knight, en amerikansk medborgare, var en bedragare. Redan i oktober 2015 hade vi förstått att den svenska journalistkåren inte tänkte rapportera om att Manuel Knight var en svindlare som tjänat miljoner på att ljuga om ”utbildad psykolog” och ”elitsoldat med erfarenhet från tre krig”. Vi startade bloggen Manuel Knight News för att fortlöpande kunna rapportera om vad vi grävt upp om denne internationelle bedragare.

Vi kan nu berätta att hela det här grävjobbet har haft som det yttersta syftet att visa att det inte går att lita på den svenska journalistkåren. TidningsUtgivarnas vd, Jeanette Gustafsdotter, får säga vad hon vill, men vi säger att den svenska journalistkåren inte alltid tar sitt ansvar, man granskar inte och man rapporterar inte heller -åtminstone inte om granskningen och rapporteringen skulle kunna riskera att skada en hyllad kollegas (läs: Stina Lundberg Dabrowski) renommé. Det där har vi lett i bevis. -Frågor på det, någon?

 
===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/

Vi är medvetna om att våra parellellbloggar släpar efter publiceringar från huvudbloggen men det har vi valt att acceptera eftersom det annars skulle innebära merarbete för vår del.