Email: groundhogswe@gmail.com

torsdag 5 januari 2017

”Reinfeldts intervjuprogram får kritik” -så skriver Sveriges Radio på sin hemsida. Vi undrar hur Sveriges Radio skulle beskriva Stina Lundberg Dabrowskis intervjuprogram med Manuel Knight?

Vi vet att vi tjatar om att Stina Lundberg Dabrowski lät sig luras av bedragaren Manuel Knight, men det kan inte nog upprepas, för det var hon som med sitt program Stina! år 2007 ackrediterade Manuel Knight in i värmen i det svenska Folkhemmet och den svensk som inte förstår det, den beklagar vi.

Än en gång länkar vi här till ett av svensk televisionshistorias värsta bottennapp, d v s när Stina Lundberg Dabrowski lät sig bländas, charmas och luras av bedragaren Manuel Knight.



Att den svenska och självutnämnda journalistdrottningen inte tycks ha anat oråd när Manuel Knight krävde att få dra sin ljughistoria på engelska, visar på att hon fullständigt fallit i farstun för bluffaren. Vi gissar att Stina Lundberg Dabrowski idag inte vill ta ansvar för att hon brustit i källkontroll vad gäller Manuel Knights story och detta anser vi vara bestickande. Att i så fall skylla på att nån annan i hennes team borde ha kollat honom, det skulle inte hålla och som sagt, att hon inte reagerade på Manuel Knights krav att på engelska få dra den påhittade historien om när han blev tillfångatagen av irakier och kompisen ”Tim” (Mållgan) fick sin buk uppsprättad, det visar att Stina Lundberg Dabrowski inte tänkte. Hon var förförd. Det tillståndet har vi kallat 'Macchiarini-effekten'. Den skadan drabbar den enskilda, nästan alltid kvinnliga, journalisten, men i det här fallet med Manuel Knight, var skadan så mycket mer omfattande, för här uppstod 'Dabrowski-effekten'. Stina Lundberg Dabrowski klarerade in Manuel Knight i Sverige. Hennes namn och varumärke stod högt över misstro, så när hon gick i god för bedragaren Manuel Knight, så låg Sverige plötsligt helt öppet för honom. Bara för Manuel Knight att fortsätta att ljuga och när samtidigt hans fru Anne trädde fram och beredvilligt offentligt verifierade Manuels lögner, så var grunden lagd för ett mångmiljonbedrägeri. Allt detta tack vare (läs: på grund av) den s k 'Dabrowski-effekten'.

Men nu var det Reinfeldt. Här länk till vad Sveriges Radio skrev igår: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=478&artikel=6601880

På bilden där syns förre statsministern Fredrik Reinfeldt stå tillsammans med Condoleezza Rice, tidigare USA:s utrikesminister. På nedanstående bild syns samme Fredrik Reinfeldt stå tillsammans med USA-medborgaren, bedragaren m m, Manuel Knight.

imagebam.com

När Fredrik Reinfeldt fortfarande var Sveriges statsminister, ägnade han sig åt att gulla med bedragaren Manuel Knight. Då visste iofs inte Fredrik Reinfeldt om att Manuel Knight är en bedragare, för statsministern litade på att nån (läs: Säpo) kontrollerat Manuel Knight. Men det hade Säpo inte gjort. Säpo hade i sin tur förlitat sig på att nån längre bak i kedjan hade kontrollerat Manuel Knight; det psykologiska fenomen som vi benämnt 'kaserngårdssyndromet', d v s att när du väl är insläppt till en garnison (läs: Sverige) av vakten i porten (läs: Stina Lundberg Dabrowski), så rusar man inte fram och kontrollerar vederbörande. Om man vill ta en historisk allegori över vad som skett i ärendet med Manuel Knight, så kan man tänka på den trojanska hästen. Skillnaden mellan då och nu, är att det var listigt gjort av grekerna att genom en gåva lyckas placera in hästen hos Troja för att besegra staden. Vad Stina Lundberg Dabrowski har lyckats med, det är att hon genom att vara mer än lovligt aningslös och naiv, hon lät sig bli den som år 2007 ställde in den trojanska hästen Manuel Knight hos nationen Sverige. Stina Lundberg Dabrowski blev slugt utnyttjad av Manuel Knight och med hänsynslös förslagenhet har därefter bedragarparet Anne och Manuel Knight genom lögner plundrat nationen Sverige på miljoner. Den som inte ser det är lika naiv som Stina Lundberg Dabrowski. Att hon idag kanske skyller på andra för sin lapsus 2006/2007 visar bara på att hon är en synnerligen oansvarig journalist. Att vi påpekar detta är inte att näthata henne. Det finns journalister som beskriver sig som ”professionella”, men som inte kan se skillnad mellan näthat och hård, svidande och berättigad kritik för uselt hantverk. Dem beklagar vi.

Så vart är vi nu på väg? -Ja, vart den svenska journalistiken är på väg, lär vi inom en månad kunna börja avläsa för då har Manuel Knight, vad vi förstår, blivit offentligt exponerad och delvis avklädd. Brallorna nere, typ. Kommer den svenska journalistkåren att då äntligen ta sitt ansvar och börja titta närmare på den amerikanske militäre bedragaren som ljugit sig in hos Försvarsmakten? Kommer den svenska journalistkåren att då börja titta närmare på alla dessa lögnaktiga och ohederliga ”föreläsare” som Sverige är nedlusat med? Fredrik Reinfeldt och Manuel Knight återfinns båda gemensamt hos talarmäklare. Låt oss hoppas på att den svenska journalistkåren i februari börjar göra det som Jeanette Gustafsdotter, vd för TidningsUtgivarna, lovar: ”tar sitt ansvar och granskar och rapporterar”. Gör den svenska journalistkåren det, så bör Manuel Knight få svårt att fortsätta med sin föreläsarverksamhet, för den baseras ju på ett mer än två decennier långt ljugande om att vara en US Special Forces. Vad skall Manuel Knight då sysselsätta sig med? Han har ju inte minsta utbildning. Ingen som helst examen, allra minst nån psykologexamen, vilket han påstår (vi har skärmdumpar). Han har inte ens behörighet att kunna läsa på högskola. Vi Groundhogs har ett förslag: låt Manuel Knight få bli programledare hos SVT och likt Fredrik Reinfeldt få intervjua folk. I Manuel Knights fall, folk han lurat. Vore inte det ett väldigt spännande programformat? Tänk bara scenen då Manuel Knight bjuder in Stina Lundberg Dabrowski och ber henne förklara för svenska folket hur hon kunde bli så totalt lurad av honom. Vad skall hon då skylla på? Vi lämnar åt läsarna att fundera. Tänk er scenen då Anja Thorkelsson, nu chef för SR P4 Kalmar, sitter hos Manuel Knight och blir intervjuad av honom och hon får chans att berätta hur det känns för henne idag. År 2001 skulle Anja Thorkelsson intervjua Manuel knight, men blev så betagen av honom och charmades och gick därför på de bluffar Manuel Knight berättade om att vara en topphemlig amerikansk militär som nattetid åkte runt och befriade gisslan i bl a Europa. Anja Thorkelsson är ett journalistiskt haveri. Vi har kontaktat henne och förgäves bett henne lämna en kommentar till hur det kunde bli så galet år 2001 när hon intervjuade Manuel Knight, men inte insåg att han under hela intervjun satt och blåljög henne rakt upp i ansiktet. Han ljög. Hon sände. I Sveriges Radio. Lyssna här (29 min):



Eller tänk er scenen när Manuel Knight som gäst bjuder in Ulf Elfving, den tidigare SR-journalisten som blev som ett storögt barn när han fick beträda bedragarparets palats på Golfbanevägen 50 i Hovås. Ulf Elfving blev grundlurad. I ett Manuel Knight-kontrollerat intervjuprogram skulle Ulf Elfving för tittarna kunna få berätta hur han nu efteråt mår, nu när han förstått att Anne och Manuel Knight fräckt och förslaget lurat av honom all journalistisk trovärdighet. Vi tycker synd om Ulf Elfving. Han är värd ett bättre eftermäle än det som bedragarparets agerande har klistrat på honom. Ulf Elfving är hygglig. 

Manuel Knight är ohygglig punkt


Källa trojanska hästen: https://sv.wikipedia.org/wiki/Trojanska_h%C3%A4sten

 ===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/