tisdag 24 januari 2017

Region Halland driver vårdcentraler. Det inkluderar vårdcentral i bl a Kungsbacka. Vi anser att patienter som söker vård inte skall behöva möta opålitlig personal. De skall inte behöva riskera att möta en falsk psykolog och naturligtvis inte heller en olämplig sjuksköterska. Svensk press tiger om skandalen med Manuel Knight. Därför bedriver vi vår upplysningsverksamhet.

Att vi kommit att kika lite närmare på Manuel Knights svägerska Katarina Eriksson har sin grund i att vi redan sen starten av denna blogg hade information av för henne komprometterande karaktär. Eftersom precis allt kring Manuel Knight och hans varumärke baseras på bluff och ohederlighet, så har vi valt att titta närmare på dem som på ett eller annat sätt fungerat som medlöpare och/eller möjliggörare i denna bedrägerikarusell. Den här karusellen har snurrat under mer än två decennier. Nu är det dags att den bringas till ett stopp.

Det är därför vi är här. Grävargruppen Groundhogs medlemmar har under resans gång alltmer kommit att störa sig på hur nonchalant reguljärmedia hanterar vetskapen om Manuel Knights långvariga miljonsvindel och t ex detta med att han nästlat sig in i Försvarsmakten. Det är som att det för svensk press inte är något att bry sig om när Manuel Knight, en amerikansk medborgare och militär bedragare, plundrar Sverige på miljoner kronor årligen och dessutom ljuger för svenska militärer. I ett annat land, vilket annat land som helst och där patriotism hålls högre än antalet gilla-klick en bedragare likt Manuel Knight får, hade en bedragarpajas och militärparasit som han slängts i fängelse och det med all rätt. Manuel Knight pissar på Sverige. Han har varit i landet sen 1993, men gillar inte vår nation så pass mycket, så att han ansökt om att bli svensk medborgare, utan han har bara sitt amerikanska medborgarskap. Med det medborgarskapet i fickan turnerar han runt inte bara i Sverige, utan även i resten av Norden i syfte att lura till sig ännu fler miljoner.

I sitt varumärkesbyggande använder han sin fru Anne Knight, f Eriksson och hennes familj som komponenter när han från scen t ex skall berätta om hur det var att som svart man komma till Sverige. Förutom att han ofta elakt driver med sin svärmor, Kristina Eriksson -fast utan att hon egentligen förstår det, så har han dragit in både sin svärfar Christer Eriksson och sin svägerska Katarina Eriksson i sin fejkade life-story. Han har offentligt och vid mer än ett tillfälle hävdat att dessa skulle ha ingått i sorts välkomstkommitté när han 1993 anlände till Sverige. Eftersom Katarina Eriksson sen dess ofta hyllat och gillat Manuel Knights lögner och därmed hans bedrägeriverksamhet och finns med i den inre cirkeln runt honom, så får hon finna sig i att bli kritiserad. Hade hon velat fjärma sig från det som pågår, så hade det varit mycket enkelt: det hade räckt att kontakta oss med en önskan om att göra ett tillkännagivande. Någon sån begäran har inte inkommit och det tolkar vi som att hon hellre skyddar den Knightska bedrägeriverksamheten än sitt rykte och sin arbetsplats' varumärke. Hennes val.

Vi vill hjälpa till med att göra Sverige great again. Då finns det inte plats för dem som bedrar nationen och inte heller för dem som skyddar bedragarna. Därför har vi sen mer än ett år försökt få svensk press att ta sitt ansvar för att skriva om Manuel Knight och hans bedrägerier, men förgäves. Den svenska journalistkåren har, som kollektiv betraktat, visat på en exempellös passivitet. Vi har spekulerat i vilka orsakerna till detta ointresse för ett pågående miljonbedrägeri skulle kunna tänkas vara och vi har landat i två förklaringar. Den första och mest lättillgängliga är att Manuel Knight är svart. I princip alla har vid det här laget förstått att i Sverige är det inte helt riskfritt att kritisera en person med mörk hudfärg, får då sägs man spela SD i händerna med argument för att stoppa invandringen.

Den andra förklaringen är betydligt mer oroande ur ett oberoendeperspektiv, för den visar att svenska journalister är mer kollegiala än vad som är hälsosamt för viljan och möjligheten att utföra sitt uppdrag, nämligen att granska och att rapportera. Vi tar det enkelt. Om svensk press hade ämnat granska riktigheten av vad vår grävargrupp hade nosat fram om Manuel Knight, så hade de inte kunnat undvika att rapportera om att orsaken till Manuel Knights framgång som bedragare är att han år 2007 fick en 'Godkänd'-stämpel av Stina Lundberg Dabrowski. Sex år innan dess, år 2001, hade SR-journalisten Anja Thorkelsson i sin tur gett hans ljughistorier spridning i programmet Samtal pågår. Vi har berättat om detta många gånger. 

Vår uppfattning är att den svenska journalistkåren varit för feg för att våga kritisera dessa två kollegor. T ex Stina Lundberg Dabrowski är en sån gigant i mediesammanhang, så att öppet gå ut och visa att hon i själva verket är en katastrof vad gäller grundläggande källkontroll som i fallet Manuel Knight, det klarar man inte av. Därmed har den svenska journalistkåren kollektivt underkänt sin trovärdighet. Detta är väldigt allvarligt, för i ärendet med Manuel Knight, så har pressens ovilja att granska denne bedragare lett till att han kunnat genera flera statliga verk och myndigheter genom att med lögner nästla sig in där och till råga på allt kunnat härja runt inom Försvarsmakten och detta trots att han är amerikansk medborgare. Detta är oerhört allvarligt och när så vi för mer än ett år sen började slå larm om vad som pågår, så valde svensk press att bara titta bort. TidningsUtgivarnas vd, Jeanette Gustafsdotter, har uttryckt sig som att kan lita på den svenska pressen. Vi har visat på två saker: man kan varken lita på Jeanette Gustafsdotter eller på den svenska pressen.

Ingen har velat skriva om Manuel Knight eller om personerna i hans krets som t ex frun, svägerskan eller svärmodern. Därför valde vi att kontakta svägerskan Katarina Erikssons officiella arbetsgivare och informera om hur vi ser på den passiva varumärkesskada som hennes person utövar på Region Halland. Vi skrev på Julaftons morgon en hälsning till Martin Hansson, områdeschef inom Region Hallands administration. Här nedan ett utsnitt ur mejlet:

Idag vid midnatt publicerades detta: http://manuelknight.blogspot.se/2016/12/antligen-har-2016-ars-julafton-tank-att.html


Det som där skrivs om Katarina Eriksson är däremot belagt till sista bokstaven. Hon har ljugit för myndigheter enligt de beskrivningar som görs och hon har alltså ljugit inför domstol då hon stod under ed. Det handlar om två olika tillfällen och i två olika domsagor. Vi har tagit del av ytterligare material och där det framgår att hon ljugit för kommuner och skolverksamheter i de uppgifter hon lämnat. Hon har medvetet vilselett representanter för det allmänna och för ledningen av en fristående skola genom att där vid mer än ett tillfälle lämna skriftliga osanna uppgifter. Vi har sett dokumenten och vi har också läst vad Skolinspektionen yttrade i bl a den delen. Det här är en mycket manipulativ person och som inte drar sig för att ljuga.


Vi är medvetna att sådant beteende inte är grund för Region Halland att klandra henne eller vidta några åtgärder, då detta ljugande inte har skett i tjänsten, men är å andra sidan inte bra för varumärket Region Halland eller för den vårdcentral hon är anställd på. Att ha en opålitlig sjuksköterska i tjänst ger inga bra signaler till allmänheten. Vår blogg är mycket välbesökt. Vi tror att det räcker om vi skriver på det viset, eller vad säger du?


GOD JUL!

Det där kan måhända uppfattas som förtal. Det står var och fritt att ha sin uppfattning om den saken, men eftersom det som skrivs om Katarina Eriksson vad gäller sanningshalt, har kontrollerats av Groundhogs, så har vi inga problem med att skriva som vi gör. Det skall inte vara ok att likt Manuel Knight ljuga om att vara elitsoldat och utbildad psykolog och det skall lika lite vara ok att som sjuksköterska, anställd inom det offentliga, få ljuga under ed eller inför myndigheter som t ex Skatteverket. Våra skattepengar skall naturligtvis inte användas till att arvodera eller avlöna lögnare, oavsett om de heter Manuel Knight eller Katarina Eriksson.

PS: Vid dagens scanning upptäckte vi att Manuel Knight igår vid 22-tiden varit inne på hemsidan för bluffbolaget Manuel Knight Academy och ändrat uppgifter. Manuel Knight vet att Magasinet Filter kommer allt närmare. Nu berättar Manuel Knight om sin tillhörighet i förbandet "Task Force Spartan, 5th Bn, 18th Infantry" -alltså inte ett enda ord längre om att han skulle tillhört Special Forces. Han skriver också att han skulle ha varit i Kuwait och Irak och att det skulle ha varit under "extrema förhållanden", men vi vet från hans militärkompisar att det var under extremt långtråkiga förhållanden. Vad vi vet, så var han bara i Saudiarabien och satt mest och hade det tråkigt. Väldigt tråkigt att Manuel Knight inte någonsin kan vara ärlig. Väldigt tråkigt också att se hur den för olika brott flerfaldigt dömda sonen Jeremy Knight (f -94) sitter med i bolagsstyrelsen. Men det där är det inte meningen att vi skall kunna se, för på hemsidan är det nu dottern Jennifer Knight (f -96) som intagit Jeremys plats. Den typen av rockader lurar ingen grävling.

Sagt upplysningsvis


===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/
Vi är medvetna om att våra parellellbloggar släpar efter publiceringar från huvudbloggen men det har vi valt att acceptera eftersom det annars skulle innebära merarbete för vår del.