onsdag 1 februari 2017

Varför mörkar Mikael Oscarsson (KD) sin kännedom om att Manuel Knight lurat sig in hos Försvarsmakten?

Vi har ifrågasatt grunderna för Regeringens önskan om att Karlshamn som kommun måtte tacka nej till ansökan från Nord Stream 2 om att få lagra rör i Karlshamns hamn. Det har talats om risker för Sveriges militära säkerhet. Men att Manuel Knight, en amerikansk mytoman har lyckats lura sig förbi Säpo och MUST och tagit sig in hos Försvarsmakten, det har Regeringen och Mikael Oscarsson synbarligen inga som helst problem med?

Groundhogs har länge uttryckt oro för det faktum att ingen före oss lyckats se att Manuel Knight är en bedragare och som bl a lyckats dupera Försvarsmakten. Vi har skrivit ett stort antal artiklar i den saken och de återfinns via etiketterna 'Försvarsmakten' och 'MUST'.

Igår eftermiddag röstade Karlshamns kommun för ett godkännande av Nord Stream 2:s ansökan om rörlagring. P1 Morgon hade igår ett inslag där kommunstyrelsens ordf Per-Ola Matsson (S) debatterade med Mikael Oscarsson (KD). Här länk (12 min): http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1650&artikel=6619556

I ljudfilen hörs vid ca 3:30 Mikael Oscarsson säga följande: ”Försvarsmakten och Säpo, Must och alla expertmyndigheter på det här området har varit extremt tydliga att det här är en dålig idé, att det skadar Sveriges säkerhet”

Vi kan avslöja att vi tyvärr inte litar på t ex MUST:s förmåga att upptäcka och bedöma hot. Den 2 september förra året skrev vi till Försvarsutskottet och då informerade vi bl a Mikael Oscarsson mycket tydligt att Försvarsmakten och MUST helt missat att Manuel Knight är en amerikansk militär bedragare som påstår sig vara en US Special Forces-soldat och besitta personliga krigserfarenheter från 3-4 olika krig.

Från: Ground Hog <groundhogswe@gmail.com>
Datum: 2 september 2016 12:58
Ämne: Försvarsmakten har under mer än fyra år närt en amerikansk militär bedragare vid sin barm!
Till: allan.widman@riksdagen.se, asa.lindestam@riksdagen.se, hans.wallmark@riksdagen.se, mikael.jansson@riksdagen.se, daniel.backstrom@riksdagen.se, anders.schroder@riksdagen.se, stig.henriksson@riksdagen.se, mikael.oscarsson@riksdagen.se

Bästa ledamöter i Försvarsutskottet!

Sedan Krister Bringéus' rapport om Sveriges framtida försvar lämnades, så har debatten om ett svenskt NATO-medlemskap, tagit ny fart. I morse i SR P1 Morgon hördes Allan Widman (L) debattera med Stig Henriksson (V). Det känns som att det är dags att vi bidrar med vår uppfattning om den svenska Försvarsmaktens tillförlitlighet resp dess oförmåga att i tid kunna upptäcka faror och hot.

Vi som skriver är en grävargrupp som väljer att uppträda under anonymitet. Orsaken till det är att vi har avslöjat att Manuel Knight, en amerikansk medborgare som uppträder som föreläsare och påstår sig vara elitsoldat från US Special Forces, bara är en simpel bedragare. Under två decenniers tid har han livnärt sig på att presentera sig som en person som deltagit i fyra krig, suttit POW (krigsfånge) hos irakierna under Desert Storm, vara nära bekant med Colin Powell, vara dekorerad med Purple Heart plus Bronze Star men alltsammans är bara bluff. Hans verkliga militära erfarenhet är att han under åtta år tillhörde en pansardivision stationerad i Tyskland. Han lämnade 1993 med sergeants grad och flyttade då till Sverige och till en kvinna han träffat året innan.

Under vårt grävarbete och som har pågått mer än ett år, har vi kartlagt Manuel Knight in i minsta detalj. I oktober förra året startade vi bloggen Manuel Knight News. På den publicerar folk ur grävargruppen artiklar om både högt och lågt, men samtliga artiklar har direkt eller indirekt bäring på Manuel Knight. Redan i oktober hade vi upptäckt att FM tyvärr i december 2008 hade anlitat Manuel Knight som föreläsare för MSS i Skövde. Här länk: http://www.forsvarsmakten.se/sv/aktuellt/2008/12/hogprestera-i-svara-situationer/

Vi slog omedelbart larm till HKV om att en militär bedragare, en person som saknar svenskt medborgarskap, hade lurat sig in hos MSS i Skövde. Vår varning om att FM låtit sig luras av bedragaren Manuel Knight, ”besvarades” med absolut och total tystnad.

Efter mycket om och men lyckades vi efter flera månaders tjat på FM få ut en kopia på ersättningen för den ”utbildning” Manuel Knight hållit i Skövde. Ersättningen uppgick till 50 000 kr. Efter mycket om och men har vi därefter till slut lyckats få ut ännu fler kopior från FM rörande ersättning som utgått till Manuel Knight. Det visar sig då att FM under mer än fyra års tid har köpt hans tjänster och för dessa hans ”föreläsningar” betalat sammanlagt över en halv miljon kronor. Nu är det iofs inte själva beloppet som är det allvarliga, utan det faktum att FM inte utan vår hjälp hade upptäckt denne bedragare. 

Det är dessutom ett ödets ironi, att Manuel Knight under ett halvårs tid i sin tjänst haft Johan Svelander. Han är en tidigare underrättelseofficer som funnits hos FMUndsäkC, d v s Försvarets Tolkskola. Det är för oss obegripligt att Svelander inte upptäckte att chefen Manuel Knight inte var någon US Special Forces-soldat. Kanske belysande för kvaliteten på säk-folket?

Som bevis på att FM verkligen har betalat ut pengar till en militär bedragare, lägger vi här med ett par bilder: http://www.imagebam.com/image/638237501462529Ni ledamöter som nu tagit emot denna information, representerar samtliga av Riksdagens partier. På det viset fördelar vi demokratiskt både informationen och våra gracer. Vår förhoppning är att ni med hänsyn till vad ni nu fått veta, inte blint väljer att lita på vad representanter för Försvarsmakten påstår om Sveriges säkerhetsläge. Kan inte FM ens upptäcka att man under flera års tid har haft en militär bedragare, en person med utländskt medborgarskap, i sin sold -ja, då finns det enligt oss anledning att vara synnerligen försiktig med att acceptera information från FM.

Sedan oktober 2015 är Manuel Knight internationellt uthängd som en military imposter -detta tack vare TAH, en USA-baserad organisation bestående av veteraner och som jagar militära bedragare. Både Sveriges Radio och Sverige som nation får utstå hån, spott och spe för att man enkelt låtit sig luras av denne moderne variant på Baron von Münchhausen. Här direktlänk: http://thisainthell.us/blog/?p=62177
Vi hoppas att ni Riksdagens ledamöter i FU ser lika allvarligt på detta som vi gör. Ett bra försvar kräver bra folk, inte naiva ryggdunkare som låter charlataner och bedragare likt Manuel Knight få komma in och undervisa och utbilda svenska soldater!

Med vänliga, men bekymrade, hälsningar!

//Groundhogs

Det vi då skrev fick vi aldrig någon återkoppling på. Men Mikael Oscarsson är en hycklare när han orerar i falsett om hot gällande lagring av rör i Karlshamns hamn, samtidigt som han döljer att han sedan september vet om att Manuel Knight, en amerikansk medborgare, lurat hela Sverige -då inkluderande även Försvarsmakten.


===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/

Vi är medvetna om att våra parellellbloggar släpar efter publiceringar från huvudbloggen men det har vi valt att acceptera eftersom det annars skulle innebära merarbete för vår del.