tisdag 7 februari 2017

Det är Sveriges Radio som gjort Manuel Knight till psykolog! Bibi Rödöö vägrar ta ansvar för att hon och Inga Rexed slarvade med kontroll av Manuel Knights muntliga uppgifter. Varför låter den svenska journalistkåren Bibi Rödöö och Cilla Benkö komma undan?

Inga Rexed hann genom pensionsavgång tyvärr smita undan innan Magasinet Filter började ta kontakt med Sveriges Radio för att ställa lite frågor om hur det gick till när Manuel Knight erbjöds uppdraget att få bli Sommar-pratare, näst efter Nobelpriset den absolut finaste utmärkelsen som nationen Sverige kan erbjuda någon människa.

Ja, vi är ironiska. Men lite sanning ligger det i vad vi ironiserar över, för Bibi Rödöö har under åren verkligen lyckats bygga upp sitt och 'Sommar & Vinter i P1':s varumärken. Det skall uppfattas vara en exklusiv ynnest att utses till att bli Sommar- resp Vinter-värd. På samma sätt som Melodifestivalen har under senare år Sommar & Vinter i P1 haussats upp ordentligt. Det finns en eskalerande grandiositet hos både SVT och Sveriges Radio och man pumpar upp programmen så mycket det bara går. Nåväl. Av något, för oss outgrundligt skäl fick Bibi Rödöö den stora äran att på Julafton 2016 få sitta som programpresentatör i P1. Vi är så konspiratoriska av oss, så vi tror att det uppdraget fick Bibi Rödöö som tröst av Sveriges Radio:s vd, Cilla Benkö. Den sistnämnda har av oss varit hårt ansatt och det är inte utan skäl, för som vd för public service-bolaget Sveriges Radio har hon ett stort ansvar för bolagets renommé. Vi har ju kunnat visa hur Sveriges Radio aktivt försöker dölja sin mega-fadäs med att år 2008 låta mytomanen/nationalbedragaren Manuel Knight få bli Sommar-pratare. När vi nu fått veta att Cilla Benkö intensivspringer sina löprundor, så är det inte utan att vi tror att hon gör det både för att få bättre kondition och för att springa av sig lite av sin ångest.

Man må hävda att vi försöker krama ut maximalt ur skandalen med att Manuel Knight fick bli Sommar-pratare, men man skall komma ihåg att han sedan dess intensivanvänt detta i sin marknadsföring av sig själv. Den svenska journalistkåren och vars vilja till ansvarstagande Jeanette Gustafsdotter, vd för TU, så hemskt gärna talar högt om, har ju helt missat det faktum att Manuel Knight är en bluff. Vi avslöjade detta redan i augusti 2015, men det kom att dröja mer än ett år innan Magasinet Filter under hösten 2016 som första publikation började titta på skandalen med att Sverige Radio låtit en mytoman få fara fritt fram i etern och det vid många, många tillfällen. Oskar Sonn Lindell och som skrev artikeln om Manuel Knight försökte få kontakt med Bibi Rödöö för att få svar på hur det kom sig att ingen källkontroll gjorts rörande Manuel Knights persona. Vi lånar ur artikeln i Magasinet Filter nr 54 (s 59):
Så hur ser det då ut med källkritiken där [hos Sveriges Radio:s P1]? Bibi Rödöö är programchef för både Sommar och Vinter på kanalen, och svarar i mejlform:
»Manuel Knight gjorde Sommar 2008, för åtta år sedan. Vi hade ingen anledning att misstänka att något i hans berättelse inte stämde. Rent generellt är det så att Sommarprogrammen är personliga berättelser, ofta en slags memoarer där människor berättar om vad de varit med om i sina liv. Vi kontrollerar det vi har möjlighet att göra, men eftersom vissa uppgifter är svårkontrollerade bygger det ofta på ett förtroende mellan Sommarvärden och redaktionen.«
Jag frågar då om inte faktakollen borde vara starkare när det gäller så grandiosa påståenden som de Manuel Knight spred – och bemöts med radiotystnad.

Det där med ”radiotystnad” det känner vi väl igen. Ingen av Sveriges Radio:s journalister har nånsin återkopplat till oss och nu ser vi att till och med ett ansedd publikation som Magasinet Filter drabbas av Sveriges Radio:s arrogans. Jeanette Gustafsdotter har fel! Hennes medlemmar inom TidningsUtgivarna, TU, tiger om att public service-bolaget Sveriges Radio vägrar ta sitt ansvar för att att ha spridit lögner som t ex att Manuel Knight skulle vara psykolog. Ett enkelt telefonsamtal till Socialstyrelsen hade räckt för att avslöja Manuel Knight. Men Inga Rexed och Bibi Rödöö blev så charmade av Manuel Knights utstrålning, så de släppte bara in honom utan minsta kontroll. Detta vill Bibi Rödöö idag inte ta ansvar för och ändå är det hon som medverkat till att bygga upp Manuel Knights fejkade CV och som gjort honom och frun till mångmiljonärer. Bibi Rödöö är ansvarslös och springer och gömmer sig för Magasinet Filter och för oss Groundhogs.

En av våra supportrar i Småland sände oss nyligen detta fysiska urklipp från Smålandsposten:

imagebam.com

Datum är 26 juli 2008. Vår supporter har uppenbarligen mycket god ordning och reda i sina arkiv och vi Groundhogs tackar varmt vederbörande för hjälpen!
Det går inte att missa att Sveriges Radio år 2008 presenterade Manuel Knight som PSYKOLOG. Se här:

imagebam.com

Efter att vi i augusti 2015 slog larm till mer än 70 av Sveriges olika medier om att Manuel Knight var en bluff, så hände inte mycket mer än att Sveriges Radio gick in och strök ordet ”psykolog” i presentationen av Manuel Knight rörande Sommar-programmet. Så här ser det ut idag: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/369509?programid=2071

Kolla gärna på bild #3 där producenten Inga Rexed inte vet till sig av förtjusning av att få vara med på bild tillsammans med en så spännande man som Manuel Knight. Vi gissar att Inga Rexed idag kan hålla sig för skratt. Det kan nog Cilla Benkö och Bibi Rödöö också. Den 12 oktober 2015 skrev vi ett mejl till Bibi Rödöö. Ur det saxar vi nedanstående parti:

På sätt och vis befinner sig SR och SVT som en sorts gisslan i våra händer, eftersom vi anonymt och fortlöpande kan hålla på att häckla båda bolagen för att ha låtit sig luras av en simpel bondfångare som MK. Detta kan vi ägna oss tills hela MK-bubblan till slut har spruckit och då blir det public service-bolagen som i varsitt hörn får sitta iklädda varsin dumstrut.
 
Det där med dumstrut på Sveriges Radio och SVT, det väntar vi fortfarande på. Kanske kommer någon av Jeanette Gustafsdotters medlemmar att så småningom ta sitt ansvar och granska och rapportera? Och till slut sätta strut på Bibi Rödöö och vd:arna Cilla Benkö resp Hanna Stjärne.

På tal om att rapportera: ”Retorikexperten” Elaine Eksvärd har en spalt i GP. 2017-02-05 rapporterade Elaine Eksvärd i sin spalt att hon citat: ”föreläste [..] i Lund efter Anders Borg inför en kostymklädd publik.” Det handlar om att Elaine Eksvärd var en av talarna under KFSK:s Välfärdskonferens 2-3 februari. Vår uppfattning är att Elaine Eksvärd talade; hon föreläste inte, men det låter förstås bättre med att säga att man föreläser. Vi noterar att Elaine Eksvärd inte med ett ord nämner att hennes mycket, mycket kära ”parhäst” Manuel Knight och som hon turnerar ihop med, hade blivit struken ur programmet för att de programansvariga inom KFSK inte ville ha med en bedragare som Manuel Knigt att göra.
Sött att Elaine Eksvärd tror att bärandet av vita sneakers är ett sätt att sticka ut. Vi tror att Elaine Eksvärd är fylld av stor otrygghet och vi skrattar rått åt detta Elaine Eksvärds fantastiska retorikråd(?): ”Jag tror att oavsett plattform har du stor nytta av att inte sträva efter att smälta in. Hitta medel för att vara dig själv. Det behöver inte vara stora saker utan små.” Som exempel på dessa små saker nämner hon bl a Anders Borgs örhänge och Barack Obamas humor. Det är humor, det! Dumstrut på Elaine Eksvärd där.


===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/

Vi är medvetna om att våra parellellbloggar släpar efter publiceringar från huvudbloggen men det har vi valt att acceptera eftersom det annars skulle innebära merarbete för vår del.