Email: groundhogswe@gmail.com

fredag 3 februari 2017

Lögnaren Manuel Knight kan inte sluta ljuga. Det ligger bortom hans förmåga, för hans ljugande har blivit den del av hans personlighet där han inte längre på egen hand kan påverka.

Vi vet inte med säkerhet när i livet Manuel Knight började ljuga, men vi gissar att det var i mycket unga år. Av vad som framgår av artikeln om honom i Magasinet Filter, så är det tydligt att han inte kan låta bli att ljuga, utan han ljuger tvångsmässigt och klumpigt, men hittills har han kommit undan.

Under alla de år som Manuel Knight skroderat med sina fantastiska [fabulerade!] militära skills, så är det klart att det funnits ett stort antal människor som insett att han förmodligen bluffar. Hans historier hänger inte ihop och de är till innehållet så överdådiga, t ex alla dessa topphemliga militära operationer för att befria olika gisslan, så självklart finns det folk som insett att de antagligen blivit lurade av honom. En som inte insåg det var Anja Thorkelsson, idag kanalchef för SR P4 Kalmar. Här länk där alla kan höra när Manuel Knight under 30 minuter lurar henne:  Nu, efter Magasinet Filter nr 54, är det nog slut på den tid då alla såg att elefanten i rummet ljög, men att man ursäktade det hela med att elefanten var svart och man därför ville inte bråka, för vem vill i Sverige bli uthängd som rasist? Kan vi hoppas på att den svenska pressens medarbetare nu vågar sig fram och börjar ta sitt ansvar? Ta ansvar och rapportera om att Manuel Knight är en bedragare, vågar man det? Hade den svenska journalistkåren i tid vågat ta sitt ansvar (som Jeanette Gustafsdotter lovar att man gör) och granskat och rapporterat, så hade åtminstone några hundratusen kronor av skattemedel kunnat räddas. Vi slog larm till hela Mediesverige redan i augusti 2015, men ingen brydde sig.

När vi alla nu kan läsa hur Manuel Knight vid Oskar Sonn Lindells intervju med honom, han bagatelliserar sitt bedrägeri, så förstår vi att Manuel Knight aldrig nånsin kommer att på allvar medge att han skulle ha gjort nåt fel. Han beklagar bara en sak: att han blivit upptäckt. I artikeln använder Manuel Knight beskrivningar som att han vid vissa tillfällen ”dramatiserar” och att det i själva verket skulle vara frågan om ”en begreppsförvirring som blivit fel” (s 64). Manuel Knight säger också följande: ”..under den här perioden gör jag grejer som jag kanske inte borde ha gjort. ” (s 65). Där avslöjar han sig. Varför säga ”kanske” om han på allvar menar att han insett att han gjort fel? Vidare i samma stycke säger Manuel Knight: ”Jag kan säga det tusen gånger: jag tar ansvar”. Men det är precis det som Manuel Knight inte gör! Han tar inte minsta ansvar för att han under mer än tjugo år ljugit om att vara en US Special Forces-soldat och att han genom det parasiterande beteendet lurat till sig miljoner. Han försöker hävda att hans lögner om att vara psykolog och elitsoldat inte skulle ha haft nån betydelse för att han bokats av kommuner och företag, men det är det förstås ingen som går på. Hela hans varumärke är ju baserat på lögnen om ”elitsoldat i Special Forces” och på lögnen om att vara ”utbildad psykolog”. Manuel Knights lögner är att ses som kvalificerat, långvarigt bedrägeri och för det borde han förstås utredas. Men här infinner sig en delikatess: Manuel Knight har i tur och ordning lurat Polisen, Åklagarmyndigheten och Domstolsverket -så vem skall då, med tanke på jäv, utreda, åtala och [ev] döma honom?

Manuel Knight försöker framställa det som att det är i stundens ingivelse han ”dramatiserar”. Han säger: ”När jag står på scen som inspiratör går jag igång rejält ibland. Då dramatiserar jag” (s 63). Men Manuel Knight ”glömmer” att han år 2007 satt och ljög Stina Lundberg Dabrowski rätt upp i ansiktet. Manuel Knight ”glömmer” att han år 2008 i sitt Sommar-program satt och ljög för hela svenska folket. Manuel Knight ”glömmer” att han år 2013 i programmet 'Morgonpasset i P3' satt och under mer än en timmes tid ljög för inte bara programledarna Martina Thun, Hanna Hellquist och Kodjo Akolor, utan i direktsändning ljög för hela svenska folket om hur det skulle ha gått till när han blev en Special Forces-soldat. Manuel Knight dramatiserar inte. Manuel Knight ljuger. Manuel Knight ljuger. Manuel Knight ljuger punkt

Manuel Knight talar (s 62) om barnen och ungdomarna på gatan som vore det frågan om barn som skulle vara från utsatta områden och därmed statistiskt skulle kunna vara i riskzonen för att dras in i kriminalitet och som skulle predisponera för ”street gang shootings”. Klädbutiken som Anne hade låg i gränsen mellan stadsdelarna Haga och Linné. Att, som Manuel Knight gör, framställa dessa ”gatubarn” som vore de i farozonen för att bli drop-outs är bara tramsigt. Vad vi har förstått så befolkas Haga och Linné av folk med utbildning och pengar om vi generaliserar lite. Men Manuel Knight lyckades få det till att framstå som att han arbetade ”våldsförebyggande” och för det bluffandet fick han tyvärr John Hron-priset. Lögnare skall inte premieras. Lögnare skall kritiseras.

Vi vill att Manuel Knight på allvar visar att han tar ansvar och att han därför omgående lämnar tillbaka John Hron-priset!


===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/

Vi är medvetna om att våra parellellbloggar släpar efter publiceringar från huvudbloggen men det har vi valt att acceptera eftersom det annars skulle innebära merarbete för vår del.