onsdag 15 februari 2017

När vi hör folk önska bort Donald Trump aka Den Nye Presidenten, så delar vi inte den önskningen rakt av. Om han efterträds av Mike Pence, så vill i alla fall vi Groundhogs ha garantier för att Mike Pence är minst lika irriterad på militära parasiter som Donald Trump är.

Igår nåddes vi av beskedet att Michael Flynn, presidentens säkerhetsrådgivare, tvingas lämna sitt nytillträdda uppdrag. Flynn påstås ha ljugit för Pence. The Guardian beskriver Trumps administration som ”chaotic”. Må så vara; huvudsaken är att militära bedragare och dito parasiter inte kommer undan bara för att det för närvarande är lite stökigt i Vita Huset. Det gäller för oss Groundhogs nu att veta vem/vilka som skall få infon om att Sverige upplåter plats och eterutrymme åt bedragaren Manuel Knight.

Den 4 februari skrev vi en artikel om att Manuel Knight än så länge bara har amerikanskt medborgarskap och att vi hoppas att Migrationsverket inte beviljar en bedragare som Manuel Knight ett svenskt sådant. Det vore förfärligt om Sverige premierade bedragaren Manuel Knight för att han ända sen första dagen på svensk mark ljugit och dessutom ljugit för myndigheter i syfte att lura till sig pengar e g Polisen, 
Åklagarmyndigheten och Försvarsmakten, för att nu bara nämna tre. 

Där diskuterade vi frågan om möjligheten för Manuel Knight att slippa bli skickad till USA och vi gav förslag på en metod: att Manuel Knight betalar ca 10 000 kr för att säga upp sitt amerikanska medborgarskap och då inte så lätt kunna bli utlämnad.

Hur hårda nypor har Mike Pence? Vem är han? Kan Groundhogs lita på honom? Det här ger lite kött på benen:

Vi ägnade en del av gårdagen till att försöka lista ut om han ogillar militära parasiter lika mycket som vi gör. Vi kan glädjande nu berätta för våra läsare (och då särskilt för dig, Manuel, för du läser ju här, eller hur?), att Mike Pence för mindre än ett år sen undertecknade en delstatlig lag som kriminaliserar 'stolen valor' i Indiana. Här läsning: http://www.nwitimes.com/news/local/govt-and-politics/new-indiana-law-prohibits-lying-about-military-service/article_c540e609-1947-5ed6-8e63-6c032ac1fd61.html

Det där lugnar oss betydligt. Mike Pence, som för övrigt är jurist, har alltså gedigen kunskap om problemet med att folk parasiterar på vad äkta militärer har uträttat. Om det blir så att Mike Pence får bli stand in för Donald Trump, så kommer det inte att vara svårt för våra ombud att lyckas framföra vår irritation över att Sveriges public service-bolag, genom Manuel Knight, lämnar vilseledande och även direkt lögnaktiga uppgifter om USA:s krigföring. Då vet vi det. Mike Pence är på vår sida. High five!

Det Manuel Knight ägnar sig åt är att betrakta som en form av ”oamerikansk verksamhet”. Manuel Knights uttalade syfte är visserligen inte att skada USA, men i sin jakt på ekonomisk vinning, så medför hans ljugande när han presenterar fantastiska historier om USA-ledda hemliga aktiviteter, till att han skadar USA som nation. Sveriges Radio sprider Manuel Knights lögner och ledningen är väl medvetna om att så sker, men vägrar att korrigera det man vet är felaktigheter och detta irriterar oss. I april förra året tog vi kontakt med UD och påpekade att vi ser det som olyckligt att ett svenskt public service-bolag som Sveriges Radio låter Manuel Knight beljuga USA. Eftersom kabinettssekreterare Annika Söder svarade oss, så vet vi att folket på UD är medvetna om Sveriges Radio:s ovilja att korrigera uppgifter om Manuel Knight/US Special Forces. Annika Söder verkade inte orolig över tanken på att relationen mellan Sverige och USA skulle kunna skadas. Men det var då det. Då med den gamle och trötte presidenten, han som inte brydde sig. Men varför brydde sig inte Annika Söder?

Här en presentation över 2008 års Sommar-pratare (med gruppfoto + enskilt foto): http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2071&artikel=5783038

Det är lätt att upptäcka bedragaren Manuel Knight. Inte lika lätt att upptäcka Annika Söder. Men den uppmärksamme detektiven upptäcker att bara två dagar efter att bedragaren Manuel Knight hållit sitt lögnaktiga prat om att ha suttit krigsfånge hos irakierna och kompisen ”Tim” brutalt skulle ha mördats, så är det dags för dåvarande undergeneraldirektören, nuvarande kabinettssekreteraren Annika Söder att hålla sitt Sommar-prat. Nu spekulerar Groundhogs: även om Annika Söder inte på gruppbilden sitter i knäet på Manuel Knight, så kan det ju ha uppstått ljuv musik dem emellan och att den där ljuva musiken inte ännu helt har klingat ut, det skulle då kunna vara en av orsakerna till att Annika Söder idag tar så lätt på att Sveriges Radio sprider lögner, när dessa lögner emanerar från den tjusige bedragaren Manuel Knight. -Not saying, just thinking..

Om (läs: när) Sverige får en begäran från USA om att utlämna Manuel Knight för att få honom rannsakad inför amerikansk/-a domstol/-ar, så kommer den begäran att landa på Annika Söders skrivbord. Då befinner sig Annika Söder (plus hennes chef Margot Wallström) i en ytterst delikat situation. Kommer Margot Wallström att kopiera Anna Lindhs beslut angående utlämningen av två egyptier år 2001? Här länk: https://sv.wikipedia.org/wiki/Egyptenavvisningarna

Eller kommer vi då att få se hur äkta svensk, modern feministisk utrikespolitik praktiseras? Genom att UD sätter sig på tvären och blankt vägrar? Genom att man hänvisar till att Sverige uppfattar Trumps administration som ”rasistisk”? En spännande framtid närmar sig. Speciellt för Manuel Knight.

Om vårt skissade scenario med ett trilskande UD infrias, så finns det ju alltid möjlighet för USA att i så fall bita tillbaka på det direkt personliga planet: USA kan göra bedragaren Manuel Knight statslös genom att helt sonika återkalla hans amerikanska medborgarskap. Så skedde i fallet med den excentriske schackvärldsmästaren Bobby Fischer som blev av med sitt USA-medborgarskap; officiellt för att han skulle ha överträtt ett embargo mot Jugoslavien, men kanske egentligen för att han hyllade(!) al-Qaida attackerna den 11 september och för att han hatade Israel och för att han förnekade Förintelsen. Bobby Fischer var själv jude, men gjorde sig totalt omöjlig. USA straffade honom genom att återkalla medborgarskapet. Så kan USA göra en gång till, men helst vill vi förstås se Manuel Knight i ett amerikanskt fängelse. Orange is the new Armani..

Fotnot 1: Här lite om Bobby Fischer > http://en.chessbase.com/post/fischer-released-in-japan
> "Bondeoffret" -en dokumentär av Ulrika Hjalmarson => http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/299842?programid=909

Fotnot 2: Manuel Knight var under åtta år stamanställd i US Army. Manuel Knight har på svensk mark kritiserat USA för hur man hanterade Panama när Noriega störtades. Manuel Knight bedriver anti-amerikansk propaganda och han gör det på svensk mark.

Fotnot 3: Den 29 juni 2008 var nuvarande utrikesministern Margot Wallström sommarpratare. Intressant att Bibi Rödöö har lyckats få in Annika Söder, Margot Wallström och Manuel Knight under samma säsong.


===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/

Vi är medvetna om att våra parellellbloggar släpar efter publiceringar från huvudbloggen men det har vi valt att acceptera eftersom det annars skulle innebära merarbete för vår del.