lördag 4 februari 2017

Hej, Migrationsverket! Nyligen mottog ni information om en viss Manuel Knight. Ni ombads indirekt att inte ge denne amerikanske bedragare svenskt medborgarskap. Kommer ni att lyssna till Groundhogs?

Är Manuel Knight en sån sann patriot så att han därför behållit sitt amerikanska medborgarskap? Han har bott i Sverige sen 1993, men han har ändå inte skaffat svenskt medborgarskap och vi har länge undrat varför. Han skulle ju kunna ha dubbelt, men har han känt det som att det vore att svika sitt land?

Vi har inga svar. Egentligen bryr vi oss inte om vilka tankar som tidigare rörde sig i huvudet på denne skojare i miljonklassen, men nu med den nye, vite presidenten på plats i Vita Huset, så gissar vi att Manuel Knight greppar efter varje litet halmstrå för att försöka undkomma en rättegång i USA. Ett sånt halmstrå skulle för honom kunna vara att akut försöka få ett svenskt medborgarskap. Det vore enligt vår mening ett alldeles förfärligt tokigt beslut av Migrationsverket om de gav Manuel Knight chansen att undkomma rättvisan. Inte ens Sverige som nation kan väl vara så aningslöst naiv?

Som av en ren tillfällighet har vi här möjlighet att visa hur brevet till Migrationsverket såg ut:

Hej, Migrationsverket!

Vi är en grävargrupp som avslöjat Manuel Knight, en amerikansk medborgare, vara en internationellt verkande svindlare i mångmiljonklassen.

Det blir alldeles för omständligt att här dra alla turer, men vi kan här för enkelhetens skull, hänvisa till att 'Magasinet Filter' i sitt senaste nummer (#54) har ett 16-sidigt specialreportage om Manuel Knight och hans bedrägerier. I artikeln hänvisar man till oss och till vår blogg 'Manuel Knight News' där vi sedan oktober 2015 publicerat våra fynd rörande Manuel Knight. Vår blogg finner man här: manuelknight.blogspot.se

Trots att Manuel Knight bott i Sverige sedan 1993 har han ännu inte svenskt medborgarskap, utan har bara sitt amerikanska. Sedan år 2007 har han oriktigt utgett sig för att vara utbildad psykolog.

Han har under mer än tjugo års tid klarat sig undan granskning, obegripligt nog, men eftersom han här i landet tjänat miljoner på att lögnaktigt utge sig för att vara elitsoldat från US Special Forces, så är han nu intressant för myndigheter i USA. Att tjäna pengar på att ljuga på det vis som Manuel Knight gjort (Special Forces) är förbjudet. Detta kallas för 'stolen valor'. Vår grävargrupp gav för mer än ett år sedan honom möjlighet att träda fram och ”pudla”, men det erbjudandet tog han inte. När han inte hördes av valde vi då att informera myndigheter i USA och den amerikanska ambassaden i Stockholm.

Med installationen av den nye presidenten i USA har Manuel Knights situation radikalt förändrats. Den nye presidenten representerar med sin person ett betydligt stramare förhållningssätt visavi militära parasiter än vad hans föregångare gjorde. Vi avstår från att uttrycka oss i värderande termer, så vi nöjer oss med att konstatera att Manuel Knight sannolikt har att se fram emot konsekvenser för sitt ljugande på svensk mark. Det är dock inte bara på svensk mark Manuel Knight ljugit om att vara en Special Forces. Han har med denna lögn som bas turnerat i Danmark, Finland, Norge, Tyskland m fl länder och överallt hållit föreläsningar om att ”högprestera under extrema förhållanden”. I Sverige har han lurat mängder av kommuner och även statliga verk och myndigheter; här kan vi nämna Polisen, Åklagarmyndigheten, Domstolsverket och Försvarsmakten vilka samtliga tyvärr anlitat honom i utbildningssammanhang i tron att han var psykolog och elitsoldat med erfarenheter från flera krig.

Med denna information vill vi fästa Migrationsverkets uppmärksamhet på att det finns risk för att Manuel Knight försöker få ett svenskt medborgarskap och på det viset kunna undanhålla sig en rättslig prövning i USA. Vi är övertygade om att Migrationsverket gör objektiva bedömningar av ev ansökan om svenskt medborgarskap, så det skall förstås inte spela in att Manuel Knight också haft Migrationsverket som kund. Men inte desto mindre visar det hans förslagenhet och tyvärr också att Migrationsverket kanske inte ifrågasatt hans minst sagt vidlyftiga historier som t ex att ha suttit krigsfånge hos irakierna, vara på vänskaplig fot med Colin Powell och att ha utfört mängder av topphemliga gisslanbefriandeuppdrag runtom i Europa. Manuel Knight är en mytoman.

Här Manuel Knights personnummer: 641120-XXXX.

Med vänlig hälsning!

/Ground Hogs

Som framgår av brevet så verkar det som att även Migrationsverket i ”utbildningssyfte” (det brukar kallas så när kommuner och statliga verk och myndigheter hyr in honom som underhållare) hyrt in Manuel Knight. Det är ju så lätt att köpa in en pajas för dyra pengar när det i slutändan blir de svenska skattebetalarna som skall betala kalaset.

Det finns en chans för Manuel Knight att försöka rädda sig från rättegång i USA. Det kan hända att vi här ger Manuel Knight ett tips som han kanske inte tänkt på, men vi är beredda att ta risken, för idén i sig är lite underhållande. Framförallt konsekvenserna.

Manuel Knight kan nu akut begära att hans amerikanska medborgarskap återkallas. Det kostar honom i så fall visserligen ca tiotusen kronor (enl den uppgift vi fått), men på det viset kan ju Manuel Knight bita sig kvar i Sverige om USA senare skulle vilja ha honom utlämnad. Har han då inte fått svenskt medborgarskap, så kommer i så fall Manuel Knight, som beskrivit sig som varande lite kompis med Colin Powell, att vara statslös. Vore inte det en sorts gudomlig rättvisa? Manuel Knight har under många, många år genom sitt ljugande om att vara en US Special Forces, pissat på nationen USA. Samtidigt har han under lika många år pissat på Sverige, när han här på svensk mark lurat kommuner, landsting plus statliga verk och myndigheter på miljoner kronor.

Vi erkänner: Det vore för oss en våt dröm om Manuel Knight skulle sluta sin bedragarkarriär som statslös. Klart att vi helst skulle vilja se Manuel Knight på Guantanamo, men vi kan som alternativ acceptera Kumla. Om Manuel Knight i Sverige döms för grovt bedrägeri, så kan det bli 4 års fängelse och då får han börja avtjäna sitt straff på Kumla. Då blir det inte längre Armani-kostym som gäller för honom. Eller skor av krokodilskinn. Inte Porsche heller.


===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/

Vi är medvetna om att våra parellellbloggar släpar efter publiceringar från huvudbloggen men det har vi valt att acceptera eftersom det annars skulle innebära merarbete för vår del.