torsdag 2 februari 2017

Hej, Mikael Oscarsson! Du är (KD)-ledamot i Försvarsutskottet och du fick igår ännu ett mejl från Groundhogs. Kommer du att svara oss den här gången?

Igår skrev vi en artikel om Mikael Oscarsson och som sitter i Försvarsutskottet, FU. Vi är medvetna om att i Mikael Oscarssons värld fylld av oresonlig skräck och fasa, är det ljusår mellan tanken på att angripas av Rysslands Vladimir Putin och att bli grundlurad av USA:s Manuel Knight. Vi ställer oss ändå lite undrande till hur ryska rörsektioner lagrade i hamnen i Karlshamn i Mikael Oscarssons skräckvärld skulle utgöra ett värre hot än att en amerikansk militär bedragare har lurat sig in hos Försvarsmakten och under lång tid vilselett svenska soldater under utbildning.

Nej, vi kommer inte att erbjuda Mikael Oscarsson plats på vår hemmasnickrade analyssoffa, för vi är egentligen inte intresserade hur han tänker. Det räcker med vad som kommer ut ur hans mun. Men istället för Freuds fria associationer möter vi hos Mikael Oscarsson mest fria fantasier.

Gårdagens mejl till Mikael Oscarsson såg ut så här:

Från: Ground Hog <groundhogswe@gmail.com>
Datum: 1 februari 2017 12:46
Ämne: På vår blogg 'Manuel Knight News' påstår vi att du, Mikael Oscarsson, är en hycklare
Till: mikael.oscarsson@riksdagen.se
Kopia: p1morgon@sverigesradio.se, ekot@sverigesradio.se, denny.calvo@mittmedia.se, Mattias Göransson <mattias@magasinetfilter.se>

-och det är inte att ses som näthat, utan är ren folkupplysning.

Hej!

Av vad vi där skriver, så är det tydligt att du, i och med att du springer Försvarsmaktens, Säpos och Must:s ärenden, försöker piska upp ryss-skräck. Det handlar om hur du igår i P1 Morgon uttryckte dig i debatten med Per-Ola Matsson. Vi syftar på rörlagringen i Karlshamns hamn. Så här sade du bl a: 
Försvarsmakten och Säpo, Must och alla expertmyndigheter på det här området har varit extremt tydliga att det här är en dålig idé, att det skadar Sveriges säkerhet”

Men du mörkar att du känner till att Försvarsmakten, Säpo och Must varit helt oförmögna att upptäcka en så tydlig mytoman som den amerikanske militäre bedragaren Manuel Knight. Det var den 2 september du fick mejl från vår grävarredaktion, men den infon där, om Must:s oförmåga att upptäcka en patetisk von Münchhausen-figur som Manuel Knight inne på svenska garnisoner, den låtsas du inte om. Din trovärdighet som politiker och då särskilt som ledamot i Försvarsutskottet, är därmed allvarligt stukad. Det var vi Groundhogs som detekterade Manuel Knights mångåriga bedrägerier och som i augusti 2015 slog larm, men då för döva öron.

I sitt senaste nummer har Magasinet Filter på omslaget en bild på Manuel Knight. En stor del av numret ägnas åt att visa hur Manuel Knight lurat hela Sverige. Det inkluderar dessvärre också Försvarsmakten. Magasinet Fiter:s nummer 54 kom i handeln torsdagen den 26 januari, men redan har t ex Denny Calvo på Östersunds-Posten hunnit att göra en riktigt bra artikel och som visar att Manuel Knight fräckt lurat Östersunds kommun genom att bl a påstå sig vara utbildad psykolog. Här plusartikeln från igår: http://www.op.se/jamtland/ostersund/kommunen-anlitade-ifragasatt-forelasare-for-hundratusentals-kronor

Som representant för (KD) känner du säkert till Tio Guds Bud? Vi tänker att Gud tyvärr glömde två: Du skall icke ljuga. Du skall icke mörka.

Lev väl, Mikael Oscarsson! Lev efter Tio Guds Bud -extended version..

/Ground Hogs

I inslaget i P1Morgon i förrgår intervjuades inte bara Karlshamns kommunalråd Per-Ola Matsson och Mikael Oscarsson, utan i studion fanns förutom programledaren Cecilia Strömberg också Johan Wiktorin från Krigsvetenskapsakademien. Hans ryss-skräck övertrumfar Mikael Oscarssons. 


Johan Wiktorin kommer in vid 8:20 och vid 10:00 säger han: ”Man kan [med ryska rör lagrade i Karlshamn] sätta sig i en situation så att Ryssland uppfattar det som att lagerhållningen är hotad, det är det som är det allvarliga”

Cecilia Strömberg undrar om Johan Wiktorin på fullt allvar menar att Ryssland skulle anfalla Sverige med hotade rör som förevändning. Så tror Johan Wiktorin. Eller så säger han i alla fall. Tråkigt nog hade P1 Morgon inte med någon vettig person som motvikt till Johan Wiktorins ryss-skräck.

Groundhogs undrar vem som i Sverige är lokal världsmästare i desinformation? Sveriges Radio är hursomhelst på en pallplats..

Fotnot: Den som vill läsa en spännande bok där ryska Nord Stream-rör hotas och attackeras (med sprayfärg), kan leta upp Twist av Klas Östergren. Här en recension signerad Mats Gellerfelt: https://www.svd.se/ostergrens-twist-thriller-med-sjalsdjup


===============================================  
Vår blogg är under attack från Manuel Knight och hans stab eftersom de känner sig obekväma med att bli avslöjade och om de lyckas stänga denna blogg, så finns det hela tiden en parallellblogg att fortsätta att läsa. Den hittar man här: https://manuelknightnews.wordpress.com/

Vi är medvetna om att våra parellellbloggar släpar efter publiceringar från huvudbloggen men det har vi valt att acceptera eftersom det annars skulle innebära merarbete för vår del.